האם אתם בודקים חשבונות תקופתיים
סקר שערכה המועצה לצרכנות מעלה כי כ-40 אחוז מהצרכנים לא בודקים את החשבונות השונים המגיעים אליהם בדואר. קמפיין חדש של המועצה ינסה לשנות את תפיסת הצרכנים בבדיקת החשבונות
צפריר בשן
08/03/11

סקר שערכה המועצה הישראלית לצרכנות באמצעות מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה מעלה כי כמחצית מהצרכנים לא קוראים את החשבונות לתשלום המגיעים אליהם בדואר מספקיות השירות השונות. על פי הסקר, רבים אינם קוראים את החשבונות מפני שאלה אינם מובנים להם.
הסקר מעלה ש-40 אחוז מהצרכנים לא בודקים את החשבון המגיע אליהם. יתר הצרכנים - אלה שכן בודקים את החשבונות שלהם - מוצאים מדי שנה חיובי יתר בהיקף בלתי נתפס של כמיליארד שקל.
לקראת יום הצרכן שיחול בשבע הבא השיקה המועצה לצרכנות את קמפיין ההסברה "עושים חשבון לחשבון", שמטרתו להוביל לשינוי תפיסתי והתנהגותי של הצרכנים בבדיקת החשבונות התקופתיים.
מטרת הקמפיין לעודד צרכנים לבדוק את חשבונותיהם. באתר המועצה הושק מדריך לקריאת חשבונות, שבו מקבל הגולש מידע מקיף על החשבונות שאותם הוא משלם. האתר כולל חשבונות של שלוש חברות הסלולר וכן של ספקי חשמל, גז, ארנונה מים, כבלים ולוויין. בעתיד יתווספו חשבונות מטעמם של ספקים נוספים. בכל תחום מוצגת חשבונית מקורית. הצבעה על החשבונית באמצעות העכבר מעלה דברי פרשנות והסבר לכל אחד מהסעיפים. כן מופיעים במדריך טיפים לצרכן, תלונות נפוצות בתחום והיבטים חוקיים.
הקמפיין יעביר את המסרים והתכנים בצורה פשוטה והומוריסטית, במטרה להעלות את המודעות הציבורית להפסדים הכספיים הנגרמים כתוצאה מאי קריאת החשבון. הקמפיין
החל במודעות "אנחנו מודים לכם!" על מנת להדגיש כי העוסקים כנראה מרוצים מהמצב שבו הצרכן אינו בודק את החשבונות, היות שהרווחים על הטעויות מגיעים ישירות לקופותיהם. המשך הקמפיין יעסוק בהדרכה לגבי קריאת חשבונות והבנתם.
הקמפיין של המועצה לצרכנות מחזק את המגמה הרווחת כיום לעודד צרכנים לעמוד על שלהם מול ספקים, לבדוק את ההצעות שהם מקבלים, להתמקח - וכמובן לבדוק על מה ולמה מחייבים אותם ספקי שירותים. הניסיון של כל בר דעת עם כמעט כל ספק שהוא מלמד שספקים יעבדו תמיד ב"שיטת מצליח" (אם החיוב יצליח - מה טוב), ושהסיכוי שתחול טעות הפוכה ושהלקוח יחויב בחסר, כמעט שאינו קיים.
לא נותר אלא לחזק מכאן את קמפין המועצה, ולהזכיר שוב שצרכנות נבונה כוללת הטלת ספק בכל מה שספק שירות או מוצר אומר או מוכר לכם. מידת הספקנות הזו יכולה לחסוך ממון רב לכל אחד ואחד מאיתנו.
עוד על צרכנות נבונה:
קופונים: קראו את האותיות הקטנות
זהירות: מסרונים יקרים
לקנות בחוכמה: קופונים
מדריך: כך תחסכו בהוצאות הדלק
כרטיסי קולנוע: לשלם פחות
להתיעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות
עוד על צרכנות נבונה:
קופונים: קראו את האותיות הקטנות
זהירות: מסרונים יקרים
לקנות בחוכמה: קופונים
מדריך: כך תחסכו בהוצאות הדלק
כרטיסי קולנוע: לשלם פחות
להתיעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי
איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות