חזרה להכסף שלי

הגודל כן קובע: לאו דווקא גדול

רנו קליאו החדשה מגיעה עם היסטוריה ארוכה וקריצה שובבית לעתיד. ככה נראית מכונית חמודה וידידותית לנהגים
מדור פרסומי 11/05/15
הגודל כן קובע: לאו דווקא גדול
נראית צעירה, אבל מגיעה לשוק עם ניסיון. רנו קליאו

 

בשיתוף חברת רנו

 

מי שמגיע לרחובות בבירות של אירופה, שם לב כבר שנים אחדות שקטן זה הגדול החדש. התושבים במילנו ובברלין (וגם בלונדון ובפריז) נוסעים במכוניות קטנות, שמותאמות לעיר אבל מאפשרות גם גיחה של סופשבוע לסקי או לאגם הקרוב.

 

בישראל אין סקי (כמעט), אבל גם כאן קטגורית הרכב מסוג סופר מיני פופולרית מאוד. כרבע מכלי הרכב החדשים (23% נכון לאפריל 2015) הם עירוניים, בעלי חמש דלתות ומתאימים למבוגרים שכבר לא צריכים להסיע את כל המשפחה.

 

מכוניות הסופר מיני מציעות מרחב פנימי מרווח ועדיין חסכוניות: החסכון בדלק נובע מכך שמשקלן נמוך יחסית והמנועים קטנים (לכן גם הרישוי זול יחסית). גם בשוק המכוניות המשומשות אוהבים אותן.

 

את הקטגוריה מובילה הרנו קליאו האופנתית. יש לה מראה צעיר אבל היא מגיעה לשוק הסופר מיני עם 15 שנות ניסיון: משפחת הדגם הושקה לראשונה בשנת 1990. כשהוצגה לראשונה, בישרה הקליאו את המהפכה בחברת רנו המזוהה עם המנכ"ל קרלוס גוהן, "האיש עם מגע הזהב". הקליאו היתה אחת המכוניות הראשונות של רנו ששילבו את הנוחות והבטיחות האירופאית עם העמידות והאמינות היפנית.

 

 

עיצוב צעיר וספורטיבי

 
 

מאז השקתה מובילה קליאו את הקטגוריה עם יותר מ-12 מיליון מכוניות שנמכרו ברחבי העולם. בנוסף לגרסאות הרגילות, משפחת הקליאו לדורותיה הציגה גם גרסאות ספורטיביות ממש, עם טכנולוגיות שנלקחו ממסלולי המירוצים.

 

 

הדור הנוכחי של הקליאו הוא הרביעי במספר. ממבט ראשון בולט העיצוב הצעיר והספורטיבי, הכולל אלמנטים חדשניים כמו פנסי LED קדמיים לתאורת יום הקבועים בחרטום בעל נוכחות, ידיות פתיחה לדלתות החבויות במסגרת החלון, חישוקים אופציונליים ושלל אפשרויות לעיצוב בהתאמה אישית.

 

 

"ברגע שמתיישבים בתוכה מרגישים את המושבים האורתופדיים, שמבטיחים נסיעה ארוכה בנוחות ובלי לחץ בגב", אומר יריב אריאן, מנהל חטיבת רנו בקרסו מוטורס. "מאחור יכולים להיכנס ברווחה שני מבוגרים או שלושה ילדים, עם מרחב לרגליים. תא המטען מציע נפח מכובד והתחושה היא של מכונית גדולה ויקרה יותר. במקרה של פנצ'ר בגלגל ייחסך מהנהג/ת הצורך להניף את הגלגל הרזרבי ממקומו ברכב אל הכביש, באמצעות מערכת מתוחכמת שמורידה את הגלגל ישירות לגובה הכביש. עוד חיסכון: טיפולים נדרשים רק כל 30 אלף ק"מ או שנה, בניגוד ל-15-10 אלפים ק"מ במכוניות אחרות. בנוסף, בחלק מהדגמים אין רצועת תיזמון (טיימינג), והדבר חוסך כסף רב בטיפולים ומונע אפשרות של תקלה במנוע שנובעת מכשל ברצועת התיזמון.

 

 

לוח המחוונים כולל מערכת מולטימדיה מקורית של רנו עם מסך מגע רחב, חיבורי USB, בלוטות' ומערכת ניווט – הכל עם ממשק מלא בעברית (היחידה בישראל). בחלק מהדגמים יש איבזור מפנק, כולל כניסה/הנעה ללא מפתח, בקרת שיוט והגבלת מהירות, מראות בקיפול חשמלי ובקרת אקלים. עם הגבלת מהירות ששומרת על נהגים עם נטייה למהירות מופרזת ומערכת ניווט מובנית, לא נשארת לנהגים הרבה עבודה.

 

 

אבל השאלה הכי חשובה היא כמובן – כוח המנוע ואיכות הנסיעה. התשובה היא, שהקליאו זריזה, ספורטיבית, חסכונית בדלק עם ביצועים מעולים. רנו אימצה נוסחה מצליחה ופיתחה מנועי טורבו מתקדמים מוקטני נפח, התורמים לפעולת מנוע יעילה וצריכת דלק אופטימלית. על הכביש, התוצאה מרשימה: היא נותנת תחושה של כוח בכל מצבי הנהיגה, מתמודדת במרץ בעליות ומחליפה הילוכים בזריזות. הנסיעה מעודנת ושקטה גם בכביש משובש. במבחן ארגון הבטיחות האירופאי של כלי רכב (EuroNCAP‏) היא קיבלה את הדירוג הגבוה ביותר, חמישה כוכבי בטיחות.

 

 

על כל המכוניות מסדרת קליאו מוצעים עכשיו מבצעים:

 

קליאו 1200 ידני, 75 כ"ס עכשיו ב-72,990  שקל במקום 77,990.

 

קליאו 900 ידני, 90 כ"ס עכשיו ב-80,590 שקל במקום 85,590.

 

קליאו 1200 אוטומטי, 120 כ"ס עכשיו ב-100,990 שקל במקום 104,990.

 

קליאו אוטומטי סטיישן אסטייט עכשיו ב-104,990 שקל במקום 111,990.

 

קליאו RS ספורט מנוע 1600 אוטומטי עכשיו ב-168,990 שקל במקום 175,990.

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה