הודו - המקור לאבות המזון החשובים לבריאותנו
בשר ההודו הינו מקור מעולה לאבות מזון חשובים ביותר בחיינו, כמו ברזל החיוני לתפקוד התקין של הגוף, אבץ שהוא אחד המינרלים ההכרחיים לחיזוק עצמות, לתפקוד תקין של מערכת החיסונית, לפעילות תקינה של הורמון האינסולין, והוא מועשר באבות מזון חשובים נוספים, כמו ויטמין B12, חלבון, ניאצין, ויטמין B6, ועוד. לפניכם מתכוני הודו, שיתרמו ללא ספק לבריאות טובה יותר.
עדי יהלום
24/08/08

הודו הינו מקור מעולה לאבות מזון חשובים ביותר בחיינו, כמו ברזל החיוני לתפקוד התקין של הגוף. תפקידו העיקרי של הברזל הוא לקשור חמצן במולקולות המוגלובין, על מנת להעבירו לכל תאי הגוף, כולל למוח. חוסר בברזל יכול להיגרם כתוצאה ממחסור במזון עשיר בברזל, או כתוצאה מאיבוד ברזל בדימומים שונים. אנו נוהגים לקרוא למצב זה - אנמיה.
עוד אחד מאבות המזון החשובים להתפתחות שניתן למצוא בהודו, הוא אבץ, שהוא אחד המינרלים ההכרחיים לריפוי פצעים, לחיזוק עצמות, לתפקוד תקין של מערכת החיסונית, לפעילות תקינה של הורמון האינסולין, לבניית חלבונים ועוד.
מלבד ברזל ואבץ, מועשר ההודו באבות מזון חשובים נוספים, כמו ויטמין B12, חלבון, ניאצין, ויטמין B6, ועוד. הודו נחשב לסוג בשר רזה, בהנחה שהסרתם את העור והשומן לפני האכילה. ידוע כיום שעודף שומן מן החי בתזונה, עלול לגרום לשכיחות גבוהה של מחלות לב וכלי דם, לסוגי סרטן, להשמנת יתר ועוד, ולכן, הסרת העור בקביעות חשובה מאוד.
הודו הוא מאכל הנחשב לקלאסי בארה"ב ובאנגליה ובארץ מקובל להכין ממנו פסטרמה ושווארמה. ההודו כשלעצמו טעים, קל לעיכול ודל בשומן ומומלץ לשלבו בתפריט היומי בכל גיל.

[u]
חזה הודו במילוי תרד
[/u] [u]
ערך קלורי:
[/u] 280 קלוריות למנה [u]
המצרכים ל- 10-8 מנות:
[/u] חזה הודו במשקל 1.5 ק"ג 400 גרם תרד טרי 1 בצל 2 שיני שום 2 כפות שמן זית 1 תפוח אדמה גדול מבושל 100 גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות קטנות 1 ביצה 50 גרם צנוברים או שבבי שקדים קלויים מלח ופלפל שחור 1 כף אורגנו מיובש מעט אגוז מוסקט מגורר 1 כף עלי תימין 4 כפות שמן קנולה 1/2 כוס ציר עוף חם [u]
אופן ההכנה:
[/u] - שוטפים את התרד וחולטים בסיר, ללא נוזלים נוספים, רק עד שהעלים מתרככים. מסננים היטב וקוצצים. - קוצצים את הבצל עם השום ומטגנים במחבת עם השמן על אש בינונית, רק עד שהתרככו. - מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים התאדו, מעבירים לקערה. סוחטים את הלחם ומפוררים פנימה. - מגררים פנימה את תפוחי האדמה במגרדת גסה ומוסיפים את הביצה והשקדים. מתבלים בנדיבות מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ותימין. - יוצרים כיס עמוק בנתח החזה וממלאים בתערובת התרד. - סוגרים את הפתח בעזרת קסמי עץ או מתכת. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת אש. - מחממים היטב את השמן ויוצקים על נתח ההודו. - אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. במהלך האפייה מוסיפים מדי פעם מים לתבנית ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על ההודו. - מוציאים מהתנור ומצננים. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ומצננים לפחות 6 שעות במקרר לפני ההגשה. מתאים להגיש עם רוטב חרדל ומיונז.

[u]
כנפי הודו אפויות ברוטב ג'ינג'ר וסויה
[/u] [u]
ערך קלורי:
[/u] 150קלוריות למנה [u]
המצרכים ל-6 מנות:
[/u] 1 ק"ג כנפי הודו [u]
להשריה:
[/u] 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, נענע וכוסברה 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ 4 שיני שום 2 כפות רוטב סויה 2 כפות שמן קנולה 2 כפות סוכר חום 1 פלפל אדום חריף [u]
אופן ההכנה:
[/u] - מרסקים את כל מרכיבי ההשריה במעבד מזון. - שוטפים את הכנפיים, מנגבים במגבות נייר ומורחים בתערובת ההשריה. מניחים בקערה שטוחה, יוצקים מעל את המשרה שנותרה. - משרים כשעתיים ומדי פעם הופכים. - ניתן להכין בגריל, במחבת פסים מחוממת היטב או לאפות כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 210 מעלות.

חזה הודו במילוי תרד
[/u] [u]
ערך קלורי:
[/u] 280 קלוריות למנה [u]
המצרכים ל- 10-8 מנות:
[/u] חזה הודו במשקל 1.5 ק"ג 400 גרם תרד טרי 1 בצל 2 שיני שום 2 כפות שמן זית 1 תפוח אדמה גדול מבושל 100 גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות קטנות 1 ביצה 50 גרם צנוברים או שבבי שקדים קלויים מלח ופלפל שחור 1 כף אורגנו מיובש מעט אגוז מוסקט מגורר 1 כף עלי תימין 4 כפות שמן קנולה 1/2 כוס ציר עוף חם [u]
אופן ההכנה:
[/u] - שוטפים את התרד וחולטים בסיר, ללא נוזלים נוספים, רק עד שהעלים מתרככים. מסננים היטב וקוצצים. - קוצצים את הבצל עם השום ומטגנים במחבת עם השמן על אש בינונית, רק עד שהתרככו. - מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים התאדו, מעבירים לקערה. סוחטים את הלחם ומפוררים פנימה. - מגררים פנימה את תפוחי האדמה במגרדת גסה ומוסיפים את הביצה והשקדים. מתבלים בנדיבות מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ותימין. - יוצרים כיס עמוק בנתח החזה וממלאים בתערובת התרד. - סוגרים את הפתח בעזרת קסמי עץ או מתכת. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת אש. - מחממים היטב את השמן ויוצקים על נתח ההודו. - אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. במהלך האפייה מוסיפים מדי פעם מים לתבנית ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על ההודו. - מוציאים מהתנור ומצננים. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ומצננים לפחות 6 שעות במקרר לפני ההגשה. מתאים להגיש עם רוטב חרדל ומיונז.

כנפי הודו אפויות ברוטב ג'ינג'ר וסויה
[/u] [u]
ערך קלורי:
[/u] 150קלוריות למנה [u]
המצרכים ל-6 מנות:
[/u] 1 ק"ג כנפי הודו [u]
להשריה:
[/u] 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, נענע וכוסברה 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ 4 שיני שום 2 כפות רוטב סויה 2 כפות שמן קנולה 2 כפות סוכר חום 1 פלפל אדום חריף [u]
אופן ההכנה:
[/u] - מרסקים את כל מרכיבי ההשריה במעבד מזון. - שוטפים את הכנפיים, מנגבים במגבות נייר ומורחים בתערובת ההשריה. מניחים בקערה שטוחה, יוצקים מעל את המשרה שנותרה. - משרים כשעתיים ומדי פעם הופכים. - ניתן להכין בגריל, במחבת פסים מחוממת היטב או לאפות כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 210 מעלות.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות