הוט נגד הצרכנים: סיפור מהחיים
בקשה לשנות חבילת שירותים בהוט נתקלה בסירוב, למרות שהחוק במקרה זה לצד הצרכן
צפריר בשן
26/07/10

לא פעם כתבתי כאן על שרירות לבם של ארגונים רבים מול הצרכן הפשוט, ובעיקר מול הצרכן הקשיש שמתקשה להבין או לשמוע את המידע שמציגים לפניו נציגי שירות שונים. לא פעם כתבתי כאן על "שיטת מצליח" של חברות מול צרכנים ועל הגזל השיטתי שהן מפעילות נגד אזרחים ותיקים.
בשבוע שעבר נפטרה סבתי. אם שכולה, ניצולת שואה, בת 85. אני מסייע בימים אלה לסבי, ניצול שואה בן 88 שעבר אירוע מוחי לפני שנים אחדות, בסידורים הדרושים לאחר מותה של אשתו. לצערי, גם בתוך משפחתי אני מגלה איך גוזלים מקשישים תמימים את מעט הקצבאות והשילומים שהם מקבלים מדי חודש.
החברה הראשונה שזיהיתי בכרטיס האשראי של סבי הייתה הוט. עד היום גבתה חברת הכבלים מסבי ומסבתי 600 שקל מדי חודש תמורת שירות טריפל (טלוויזיה, טלפון ואינטרנט). הבוקר התקשרתי אל החברה כדי לברר מדוע הם משלמים סכום כה גדול. הועברתי אחרי דקות אחדות לנציג שימור מנומס, שהבהיר לי שהם משלמים את מחיר המחירון המקובל.
"האם הם נמצאים תחת התחייבות", שאלתי.
"לא", ענה נציג השירות.
"ואם אבקש כעת חבילה דומה, באותם תנאים, בהתחייבות חדשה", שאלתי.
נציג השירות עבר איתי על התשלומים השונים והראה לי שבהתחייבות לחבילת "מגה טריפל" אוכל לחסוך 150 שקל בחודש. הסברתי לו שסבי אינו גולש באינטרנט כלל, והוא מצידו אמר שאשלם פחות על חבילת טריפל מאשר על שירותי טלוויזיה וטלפון בנפרד. סיכמתי איתו על חבילה בהתחייבות לשלוש שנים במחיר של 450 שקלים בחודש (הכוללת ערוצים רבים נוספים, בהתאם לצורכיהם של סבי ושל המטפלת שלו), הודיתי לו וניתקתי את השיחה.

סבי, ששמע על העדכון, הבהיר לי שאין לו צורך בקו הטלפון של הוט, שכן הוא משתמש בקו אחר, של חברת בזק. שבתי וחייגתי להוט כדי להתאים את החבילה מחדש לחבילת שירותים ללא טלפון.
בהוט הסבירו לי שהתחייבתי לשלוש שנים, ולכן אי אפשר לבטל כרגע את ההתחייבות. הסברתי לנציגי השירות שאני מכיר את החוק. סיכמתי על חבילת שירות אחת אבל אני רוצה לבטלה ולקבל אחרת תחתיה - וזאת עוד בטרם קיבלתי את השירות המבוקש. אני זכאי לבטל את ההתחייבות ללא כל תשלום ב-14 הימים שלאחר הסיכום.
אחרי דין ודברים ארוך ומייגע מאוד סיכמו איתי נציגי החברה כי יחזרו אלי בתוך חמישה ימי עסקים כדי לתאם חבילה אחרת. וגם את המעט הזה השגתי רק לאחר שהבהרתי לנציגי החברה שהחוק מוכר לי מספיק, כמו גם זכותי להגיש תביעה ייצוגית אם לא תבוטל העסקה.
מסקנה מהיום הראשון של הסידורים: יש חברות שלא ידאגו לצרכים שלכם, אלא לאלה של עצמן. אם חברה תצליח לגבות מעבר למינימום המקובל - היא תעשה כן עד שתזהו שאתם משלמים מעבר לצורך. ולאחר שהגעתם לסיכום שמתאים לחברה, היא תעשה הכול כדי שלא תבטלו אותו.
זכרו: יש לכם מלוא הזכות להתחרט, אפילו אם נציגי השירות המנומסים שוכחים לרגע לספר לכם מה הן זכויותיכם.
מחברת הוט לא התקבלה תגובה.
עוד על צרכנות נבונה:
הוט ויס נקנסו בשל חיובים לאחר בקשת ניתוק
תקופת ההתחייבות לחברות הטלוויזיה תקוצר
משרד התמ"ת: הוט הטעתה את לקוחותיה
איך מתנתקים מחברת שירותים
רוצים להתנתק מהכבלים? תשלמו
להתייעצות עם מומחי מטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות

עוד על צרכנות נבונה:
הוט ויס נקנסו בשל חיובים לאחר בקשת ניתוק
תקופת ההתחייבות לחברות הטלוויזיה תקוצר
משרד התמ"ת: הוט הטעתה את לקוחותיה
איך מתנתקים מחברת שירותים
רוצים להתנתק מהכבלים? תשלמו
להתייעצות עם מומחי מטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי
איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות