החיים שלך בפיתה: מתכון לאנטרקוט

אחד השבועות היותר לחים בישראל הגיע אל סיומו ואיך אומרים – מדובר ככל הנראה בסיפתח לחתיכת קיץ קשוח שמחכה לנו מעבר לפינה. מעתה ועד אוקטובר, אם אתם לא ליד מזגן - הכיוון הוא מנות קלילות מבשר, עוף, דגים או גבינות, בשילוב ירקות - וכמה שיותר מאלה.
כשזה מגיע לבשר בקר – יש כאלה שבמהלך הקיץ בוחרים להיפרד באופן זמני מהתבשילים הכבדים יותר. תבשילים כבדים הם אלו שמצריכים בישול ארוך, ולרוב מתייחסים לנתחים השייכים לקבוצת הניידים – רגליים קדמיות ואחוריות, צוואר ובטן המלאים בסיבים ושרירים בגלל התנועה שלהם. בתקופה זו של השנה הם מתמקדים בנתחים מקבוצת הנייחים, נתחים רכים יותר מאזורים שאינם נמצאים בתנועה וכולנו מכירים היטב: שייטל, סינטה, פילה והנתח האהוב והמוכר שמחכה לכם גם במתכון שם למטה: האנטרקוט.
תהיתם למה האנטרקוט כל כך טעים? רמז: 40-50 אחוזי שומן. צילום: shuttertsock
האנטרקוט נמצא בחלקה הקדמי של הפרה והוא חלק מס' 1. הוא מגיע למשקל של כ-5-6 ק"ג ויש בו אחוזי שומן גבוהים (למקרה שתהיתם למה אנחנו אוהבים אותו כל כך). כמה? ובכן, הנתח יכול להגיע גם ל-40 עד 50 אחוזי שומן, כשרובם נמסים במהלך ההכנה. הממוצע לאנטרקוט מוכן הוא 15-20 אחוזי שומן, מתוכם לפחות כ-7 גרם של שומן רווי.
באנטרקוט ישנם גם לא מעט קלוריות. ב-100 גרם בשר יש כ-220 קלוריות, כלומר במידה ואתם מזמינים סטייק במסעדה, שלרוב שוקל 300 גרם – ביחד עם תוספת כמו פירה או צ'יפס, הארוחה יכולה להגיע לאלף קלוריות ויותר בקלות. לגבי כמות החלבונים, לפי חישוב של 100 גרם, יש באנטרקוט כ-40 גרם חלבון ומעל ל-120 מ"ג כולסטרול.
הנתח עצמו עובר יישון של כשלושה שבועות ויש לצלות אותו על חום גבוה. כאשר צולים את האנטרקוט, מומלץ לעשות זאת על גריל כך שכשהשומן יימס הוא יוסיף מטעמו לבשר. דרגת הצלייה המומלצת היא מדיום. המתכון הבא נעשה במחבת אחת ועל כן, מומלץ להשתמש במחבת פסים רחבה ועבה, לחמם אותה היטב וליהנות מהמתכון הפשוט להכנה, שילך נהדר עם שולחן מלא סלטים בצד ובירה קרה.
המתכון: אנטרקוט עטוף בפיתה דרוזית (Durum)
המרכיבים (4 מנות):
500 גרם אנטרקוט (אפשר גם סינטה או פילה בקר)
1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות
מעט שמן זית
2 בצלים קלופים ופרוסים דק
2 עגבניות פרוסות
מלח גס
4 פיתות דרוזיות דקיקות או טורטיות קנויות גדולות
אופן ההכנה:
(1) מכינים מנה אחת בכל פעם. האנטרקוט: חותכים את הנתח לפרוסות דקות ככל האפשר ודופקים אותן בעזרת פטיש שניצל בין שני משטחי ניילון.
(2) במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים את טבעות הפלפל החריף. מוסיפים את טבעות הבצל. באותו מחבת מסדרים את רצועות הבשר ואת פרוסות העגבנייה.
(3) בוזקים מעט מלח גס על תכולת המחבת ומטגנים עד שכל המרכיבים משחימים משני הצדדים. מכסים את תכולת המחבת בפיתה למשך כמה שניות.
(4) מסירים את הפיתה מהאש ומניחים אותה על קרש חיתוך. על גבי הפיתה מסדרים את טבעות הפלפל החריף, טבעות הבצל, רצועות הבשר ופרוסות העגבנייה, מגלגלים מיד ופורסים. מגישים לצד סלט עלים ירוק ורענן.
המתכון באדיבות שף צחי בוקששתר- שף ובעלים רשת Black
חובבי בשר? סעו לטיול באיים הבריטיים
כל מה שרציתם לדעת על תחליפי בשר
מהמזרח באהבה: מנה אסייתית שכולה חגיגה
מה שותים עם הארוחה? כך תצרו בר ביתי מושלם
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...