הטבות לניצולי שואה גם ליוצאי מדינות ערב

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת קיימה אתמול (שני) דיון מיוחד בהשתתפות שר האוצר משה כחלון וסגנו יצחק כהן, בעקבות הודעת שר האוצר כי יינקטו צעדי סיוע לאוכלוסיות נוספות, אשר יוכרו כזכאיות להטבות לניצולי שואה: יוצאי מרוקו ואלג'יריה, יוצאי עירק ועובדי כפייה.
על פי תכניתו של כחלון, יוצאי מרוקו ואלג'יריה, שסבלו מהגבלות בתחומי חיים שונים במסגרת שלטון וישי, וכן יוצאי עירק שחוו את אירועי הפרהוד, יהיו זכאים למענק שנתי בסך 3,600 שקלים, וכן לפטור מלא מתשלום דמי השתתפות עצמית ברכישת תרופות מרשם, הכלולות בסל שירותי הבריאות. בנוסף, עובדי כפייה שלא היו זכאים עד כה לסיוע, לפי חוק נכי רדיפות הנאצים, יהיו זכאים לסיוע בשווי זהה לחוק נכי הרדיפות.
"עוול היסטורי נמחק", אמר בדיון יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף. "עד הימים האחרונים, כששר האוצר החליט על התיקון המבורך הזה, קהילות שלמות נשכחו ולא נכללו בפרקי ההיסטוריה ובתודעה של עם ישראל. כמי שגדל במרוקו, אני יכול להעיד שתמיד חשנו שהסבל של הורינו מודר".
ח"כ אלאלוף התקומם על דברי ההיסטוריון הראשי ברשות לזכויות ניצולי שואה, מאיר בניה, שאמר בדיון: "נפגעי החקיקה האנטי יהודית של וישי וקורבנות פרעות הפרהוד בבגדד לא נפגעו בידי הגרמנים או בהוראתם, לכן לא ניתן לראות בהם נפגעי הנאצים". לדברים אלה השיב ח"כ אלאלוף: "אלה שטויות, והגיע הזמן לתקן את ההיסטוריונים. הוריי הוחזרו לגטו בפאס תחת השפעתו ודרישתו של היטלר".
שר האוצר, משה כחלון, טען כי "הכסף הוא לא העיקר כאן, אלא ההכרה. אנחנו במרוץ נגד הזמן, כי מדובר באנשים לא צעירים, ואנחנו רוצים שיקבלו את הפיצוי מיד. אני מתנצל בפני המשפחות של אלה שהלכו לעולמם ולא זכו".
איך מקבלים את הכסף?
יקבל את המענק ואת ההטבות? צילום: Shutterstock
סגן שר האוצר, יצחק כהן, הדגיש כי אין שום צורך להיעזר בגורמים חיצוניים, דוגמת עורכי דין, על מנת למלא את טופסי הבקשה למענק. מנהלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, עפרה רוס, הודיעה כי הרשות תפנה באופן יזום לעולי מרוקו, אלג'יר ועירק, ותשלח להם טפסים פשוטים וקצרים למילוי. מועד הגשת הבקשה למענק הוארך עד לתאריך 31 במרץ 2016, ומי שיגיש עד מועד זה יקבל גם הטבות לשנת 2015 רטרואקטיבית.
רוס הדגישה, כי מרכז המידע של הרשות יסייע במילוי הטפסים, וישלח מתנדבים עד לבית הפונה לשם כך. מרכז המידע של הרשות זמין לכל שאלה בנושא, בטלפון: 03-5682651. מי שבכל זאת מעוניין בסיוע משפטי, יוכל לקבל אותו חינם ממשרד המשפטים, בטלפון: 1-700-70-60-44.
משלמים ביטוח סיעודי? המדינה מפקידה אתכם
רייכר מתרגז: יש לכם ביטוח? אין לכם ביטחון
אזרחים ותיקים? מגיעות לכם הטבות בבנקים
עשר הנחות שכל פנסיונר צריך להכיר
כיצד ישפיע עליכם הקיצוץ בפנסיה?
10 טיפים לניהול התקציב אחרי פרישה
לחיות עד גיל 150? זה אפשרי, אבל לא בטוח שכדאי
בקרוב: החיסכון הפנסיוני יותאם לגיל
פעמיים כי טוב: "שלישי בשלייקס" במתכונת חדשה
אחת מכל ארבע נשים סובלת מאלימות בבית - פיזית, מילולית, נפשית או כלכלית. רק השנה נרצחו 19 נשים על ידי בני זוגן,...
בעקבות משבר הקורונה רשתות מזון גדולות ברחבי העולם, דוגמת אוסטרליה וארה"ב, כבר הודיעו זה מכבר שיפתחו את...
אם המצב לא היה קשה מספיק עד כה, משרד הבריאות מודיע היום (ג') על הגבלות חדשות ומרחיקות לכת, במטרה להילחם...