חזרה למגזין אוכל

היין במרכז

לא רק בגליל ובגולן. גם במרכז הארץ יש יקבים רבים ושונים - גדולים ומשפחתיים, ותיקים וחדשים. מבחר
גלית עדות 25/06/13
היין במרכז

צילום: Shutterstock  

 

בזיכרון יעקב פועל אחד היקבים הוותיקים בישראל, יקבי כרמל, שהוקם לפני למעלה מ-125 שנה ביוזמתו של הברון רוטשילד, בעליו של שאטו לאפייט בבורדו. חלק מהיינות של יקבי כרמל מופק מענבים הגדלים באזור הגליל העליון ונקלטים לאחר הבציר ביקב קאיומי אשר בפארק התעשיות דלתון. ביקור ביקב ההיסטורי, הפותח שעריו ומציג את הסיפור המרתק מראשית תעשיית היין בישראל ועד העולם החדש של היין כיום, משלב סיורים, סדנאות וטעימות יין. במקום שוכנת מסעדת "ביסטרו דה כרמל", הממוקמת במבנה היסטורי ששימש ביתם של הייננים.
כשר. ביקור ביקב בתיאום מראש. טלפון: 04-6391788

במורד הדרך בין זיכרון יעקב לבנימינה שוכן יקב תשבי (תושבי שפיה בארץ ישראל). בשנת 1985, לאחר למעלה ממאה שנה של גידול ענבי יין, הוחלט על הקמת היקב. בתחילה נקרא שמו יקבי הברון, ולאחר מספר שנים שונה לשם המשפחה תשבי, שאותו העניק המשורר חיים נחמן ביאליק. ביקב מרכז מבקרים הצופה לעמק ובמקום יש גם מסעדה חלבית, חנות לממכר יין ומרתף חביות חדיש.
כשר. טלפון: 04-6380435

 

ברמת השרון, במתחם אקולוגי, שוכן היקב המשפחתי בן חיים, שהוקם בידי בנים ונכדים של חבתנים העוסקים בייצור חביות יין. זהו אחד מיקבי הבוטיק היחידים ששוכנים במרכז הארץ, ובתחרות שהתקיימה בשנה שעברה נבחר ליקב הבוטיק הטוב בארץ. ביקב מתקיימים סיורים באולם הייצור ובחדר החביות, הדרכות יין מקצועיות, טעימות וקבלת שבת מדי יום שישי.
כשר. טלפון: 03-5346748


במושב בית יצחק שבשרון, בין עצי פקאן לכרמי ענבים, שוכן יקב אלכסנדר. היינן, יורם שלום, ממשיך מסורת משפחתית של הכנת יין שהחלה בתוניסיה כבר לפני מאה שנה עם הסב ברונו, ונמשכה בארץ עם האב אלכסנדר, שעל שמו נקרא היקב ושתמונתו מתנוססת על הבקבוקים. היקב מציע קורסים, הרצאות מקצועיות וערבי טעימות.
טלפון: 09-8822956

 

יקב וילה וילהלמה. הטמפלרים שהתיישבו במקום גידלו כרמים וייצרו יין משובח, ומאה שנה אחר כך המשיכו מוטי גולדמן ועמרם סורסקי, מתושבי המקום, את המסורת הקלאסית של יישון היין לתקופה ארוכה. יין הדגל של היקב, העשוי מבלנד של קברנה סוביניון ומרלו, מתיישן עד ארבע שנים בחביות עץ אלון. במקום נערכות ארוחות בראנץ' הכוללות טעימות יין וסיפורים מרתקים.
טלפון: 03-9721988

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

בדרום השרון, בקיבוץ אייל, הקים ברי ססלוב את יקב הבוטיק המשפחתי ססלוב. הכרמים נטועים בגליל העליון, שם נמצא גם אתר התסיסה. אולם מרכז המבקרים של היקב בקיבוץ פתוח לקהל כל ימות השבוע ומתקיימות בו הרצאות, סדנאות ומכירת יין.
טלפון: 09-7492697

 

את יקב צ'ילאג הקימה אחת הנשים היחידות בתחום, אורנה צ'ילאג, שהיא גם הייננית וגם בעלת היקב. הענבים גדלים בכרם בן זמרה ובכרם נס הרים, אבל היקב ממוקם באזור התעשייה של יהוד, שם מקדמת צ'ילאג את תפיסתה שיין עושים לאט, תוך מחשבה שעל הטבע לעשות את שלו, בלי להאיץ תהליכים. במקום מרכז מבקרים שהכניסה אליו ללא תשלום.
טלפון: 03-5369996

 

עוד על יין:

גליל של יינות

כל הארץ יקבים

דווקא יין ישראלי

לומדים לשתות עם כל החושים

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

5 קוקטיילים אלכוהוליים משמחים

החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...

לקריאת הכתבה
קוקטיילים משגעים לחורף חם

החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...

לקריאת הכתבה
לבן או אדום? מדריך לקניית יין

את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה