היין במרכז

צילום: Shutterstock
בזיכרון יעקב פועל אחד היקבים הוותיקים בישראל, יקבי כרמל, שהוקם לפני למעלה מ-125 שנה ביוזמתו של הברון רוטשילד, בעליו של שאטו לאפייט בבורדו. חלק מהיינות של יקבי כרמל מופק מענבים הגדלים באזור הגליל העליון ונקלטים לאחר הבציר ביקב קאיומי אשר בפארק התעשיות דלתון. ביקור ביקב ההיסטורי, הפותח שעריו ומציג את הסיפור המרתק מראשית תעשיית היין בישראל ועד העולם החדש של היין כיום, משלב סיורים, סדנאות וטעימות יין. במקום שוכנת מסעדת "ביסטרו דה כרמל", הממוקמת במבנה היסטורי ששימש ביתם של הייננים.
ברמת השרון, במתחם אקולוגי, שוכן היקב המשפחתי בן חיים, שהוקם בידי בנים ונכדים של חבתנים העוסקים בייצור חביות יין. זהו אחד מיקבי הבוטיק היחידים ששוכנים במרכז הארץ, ובתחרות שהתקיימה בשנה שעברה נבחר ליקב הבוטיק הטוב בארץ. ביקב מתקיימים סיורים באולם הייצור ובחדר החביות, הדרכות יין מקצועיות, טעימות וקבלת שבת מדי יום שישי.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
בדרום השרון, בקיבוץ אייל, הקים ברי ססלוב את יקב הבוטיק המשפחתי ססלוב. הכרמים נטועים בגליל העליון, שם נמצא גם אתר התסיסה. אולם מרכז המבקרים של היקב בקיבוץ פתוח לקהל כל ימות השבוע ומתקיימות בו הרצאות, סדנאות ומכירת יין.
את יקב צ'ילאג הקימה אחת הנשים היחידות בתחום, אורנה צ'ילאג, שהיא גם הייננית וגם בעלת היקב. הענבים גדלים בכרם בן זמרה ובכרם נס הרים, אבל היקב ממוקם באזור התעשייה של יהוד, שם מקדמת צ'ילאג את תפיסתה שיין עושים לאט, תוך מחשבה שעל הטבע לעשות את שלו, בלי להאיץ תהליכים. במקום מרכז מבקרים שהכניסה אליו ללא תשלום.
עוד על יין: |
החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...
החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...
את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...