חזרה למגזין אוכל

הכינו מטבחכם לחורף: המרקים

אז עם מה בא לכם להתחמם? מרק מינסטרונה או מרק ברוקולי קטיפתי? מרק בשר או מרק דיאטתי ומשביע? בחרנו ארבעה מתכונים לפתוח איתם את החורף
מאת מיה אבידן 03/11/16
הכינו מטבחכם לחורף: המרקים
אם הזיזו את השעון, סימן שרוצים מרק. צילום: Shutterstock

 

כמו התנייה פבלובית, עם הגשם הראשון, הגוף שלנו מתחיל לדרוש את המאכל הכי כיפי של החורף – ואנחנו לא מדברים על קרמבו. גנרל החורף אולי עדיין לא דופק בדלת, אבל הוא כבר עלה על מונית בדרך אלינו, הזיז את השעון והוציא את הפוך מהארון. שנקבל את פניו עם קערת מרק?

 

מרקים הם באמת תענוג. גם אם אין לכם מתכון לעקוב אחריו, מספיקים כמה מרכיבים בסיסיים שיש בכל מקרר כדי להתקין בסיס ראוי עליו מוסיפים כמה ירקות קצת עייפים, איזו קטנייה והנה, יש מרק לימים הקרובים. אבל בכל זאת, אם אתם אוהבים להיות מסודרים, בחרנו עבורכם ארבעה מתכוני מרק מכמה ז'אנרים שונים שילוו אתכם בדרך לחורף חם.    

 

האיטלקי: מרק מינסטרונה

 

עשיר ומהנה. מינסטרונה. צילום: shutterstock

 

 

המרכיבים:

 

2 כפות שמן זית

בצל קטן, קצוץ

2 שני גבעולי סלרי, חתוכים דק

2 גזרים, חתוכים לקוביות

4 שיני שום, כתושים

2 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות

2 קישואים, חתוכים לקוביות

2 עגבניות

1 כף מלח, שטוחה

קופסה קטנה של רסק עגבניות

4 כוסות מים

1 כפית פלפל שחור

3 כפות ציר מרק עוף (אפשר גם מאבקה)

3/4 כוס פסטה מסוג פנה

צרור פטרוזיליה

 

להגשה:

עלי בזיליקום

פרמזן

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

(1) בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים בצל, סלרי וגזר ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים שום, את תפוחי אדמה, הקישוא והעגבניות ומטגנים כ-6 דקות.

(2) ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את רסק העגבניות, ציר המרק ואת המים.

(3) מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הפסטה ואת צרור הפטרוזיליה. מבשלים כ-7 דקות עד שהפטרוזיליה מתחילה להתרכך אבל לא לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מוזגים לצלחות ומקשטים.

 

באדיבות מסעדת "קאפלו 27", קרית מוצקין

 

 

הבשרי: מרק בשר עם יין אדום

 

הולך מעולה עם יין אדום. מרק בשר. צילום: יחסי ציבור

 

 

המרכיבים:

 

1/2 כוס שמן זית

1 ק"ג בשר בקר לצלי, חתוך לקוביות

מלח

פלפל

פפריקה

2 גזרים, חתוכים לקוביות

2 סלרי חתוכים לקוביות

2 בצלים חתוכים לקוביות

1 ראש שום, כתוש או מופרד לשיניים

1/2 1 כוס יין אדום

 

אופן  ההכנה:

 

1. בסיר גדול מחממים את השמן. כשהשמן חם מספיק מוסיפים את הבשר וצורבים אותו היטב. מתבלים לפי הטעם.

5.         מוסיפים את הירקות החתוכים לסיר ומטגנים גם אותם במשך מספר דקות.

6.         מוסיפים לסיר את היין האדום ומביאים לרתיחה עד שרוב היין מתאדה.

7.         מכסים את תכולת הסיר במים עד לכמות כפולה של נוזלים ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור.

8.         מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים תוך ערבוב מתמיד ובדיקת כמות המים בסיר.

 

באדיבות המרתף של רוזנר - חנות יין ומשקאות חריפים, דור שלישי למומחי יין.

 

החלבי: מרק ברוקולי

 

קרמי ומפתיע. מרק ברוקולי. צילום: אפיק גבאי

 

המרכיבים:

 

20 גרם חמאה

1 בצל, חתוך לקוביות

1 כרישה, פרוסה לפרוסות

2 חבילות ברוקולי טרי מופרד לפרחים – ללא הגזע

קמצוץ אגוז מוסקט

מיכל קטן של שמנת לבישול 9%

פלפל גרוס

כפית מלח

להגשה:

גבינת פרמזן / פקורינו / כל גבינה קשה מגוררת

 

אופן ההכנה:

 

(1) בסיר עמוק (5 ליטר), ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל והכרישה, מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את פרחי הברוקולי. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט וממלאים מים עד  ל-3/4 מגובהו של הסיר.

(2) מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה בכיסוי חלקי.

(3) כעבור חצי שעה מסירים את הסיר מהאש וטוחנים בעזרת מוט בלנדר.

(4) מחזירים לאש ומוסיפים לסיר מיכל שמנת לבישול. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך עשר דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים עם גבינה מגוררת מעל.

 

באדיבות אינס שילת ינאי למועצת החלב

 

הדיאטתי: מרק ירקות ("חינמי")

 

מלא בריאות בלי לספור קלוריות. מרק ירקות. צילום: shutterstock

 

המרכיבים:

 

4 גזרים, חתוכים לקוביות

4 קישואים, חתוכים לקוביות                    

1 בצל גדול, חתוך לקוביות     

1 צרור פטרוזיליה          

¼ כרוב, חתוך לרצועות  

1 צרור שמיר     

1/2 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות  

2 שומר חתוכים לרבעים

2 פרחי ברוקולי מופרדים

1/2 כוס ציר מרק עוף

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

(1) בסיר גדול שמים את כל הירקות ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30-40 דקות.

(2) מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.

(3) לאחר מכן ניתן לרסק בבלנדר מוט או להגיש כמרק ירקות.

 

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

 

[#middleBanner] 

איך ללבוש שמלה בחורף

שמח במטבח: האביזרים שישדרגו כל מנה

מתכון מושלם לפאייה עוף

קדירת בקר מפנקת ומשביעה

 

איך להשתמש בבשר טחון למתכונים דיאטתיים

 

מה המתכון המנצח שלכם למרק? שתפו בקהילת האוכל של מוטק'ה

 

1  תגובות 0 אהבו


התמונה של תגונה
מינה גבע 05/11/16
אני אוהבת מרקים, זאת ארוחה ללא תוספים לא רצויים. כבר הכנסתי למועדפים. 
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

המלוח והמתוק: 2 מתכוני טארט טאטן
מקור הטארט טאטן הוא במטבח הצרפתי ומדובר על אחת העוגות המפורסמות ואהובות בצרפת, שמאוד מתאימה דווקא עכשיו,...
לקריאת הכתבה
נאים הדגים: 5 מתכוני סביצ'ה, טרטר וקרפצ׳יו
הן קלילות, קרירות ומלאות צבע וסטייל. מנות עם דגים טריים הן חגיגה לעיניים, לא כבדות, דיאטטיות להפליא,...
לקריאת הכתבה
כמו באיטליה: כך תכינו פוקאצ'ה וקלצונה בבית
מי לא אוהב בצק? בצק נחשב לאחת המעלות הנפלאות של המטבח האיטלקי. פיצה היא רק אחת ממנות הדגל של המטבח הזה, אבל...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה