חזרה למגזין אוכל

הכי בריאים בעולם

יש הרבה מזונות בריאים, אבל גם ביניהם יש בריאים יותר. קבלו את מזונות העל, התרופות של הטבע
גלית עדות 20/06/13
הכי בריאים בעולם

ג'וגי ברי. צילומים: Shutterstock 

 

"היו מזונותיך תרופותיך ותרופותיך מזונותיך" אמר הרמב"ם, והסביר שיכולות המרפא נמצאים בטבע, וליתר דיוק במזון שאותו אנו צורכים. ישנם מאכלים שונים שאנו מייחסים להם יתרונות בולטים, ואת שמותיהם אנו יכולים לדקלם: תפוח עץ, תרד, אגוזי מלך ושקדים, קטניות ודגנים מלאים. אבל בין המזונות המוגדרים רשמית super food על ידי ארגון הבריאות האמריקני, מדורגים בראש הרשימה "מזונות העל", בעלי סגולות בריאותיות בולטות, שנחשבים לתרופה של הטבע. צריכה יומיומית של אחד או יותר מהם יכולה לעשות פלאים לגופנו.


גוג'י ברי. זהו פרי שגדל בעיקר בסין, ונראה כשילוב בין צימוק, אוכמנייה ותות בר. יש בו חומצות אמינו, מינרלים וויטמינים חיוניים, רמות גבוהות של ויטמין C וברזל בכמות המשתווה להמלצה לצריכה היומית. משרד החקלאות האמריקני דירג את הפרי ראשון בין המזונות הטובים לספיגת רדיקלים חופשיים.


אבקת פולן. האבקנים הזעירים שנאספים מהפרחים על ידי הדבורים נקראים "פולן דבורים". הודות לרכיבים שלהם שימשו האבקנים את היפוקראטס, אבי הרפואה, כתרופה. הם משמשים, בין היתר, לחיזוק מערכת החיסון, להקלה על אלרגיות ולהאטת תהליכי ההזדקנות הודות לפרוטאין, למינרלים, לוויטמינים ולחומצות השומן שבהם. אבקת הפולן עשירה בנוגדי חמצון, בבטא קרוטן, בוויטמינים C ו-E, בסלניום ובחומצה פולית.

 

קקאו 

 

קקאו טבעי. פולי קקאו נחשבים למזון על בשל העובדה שהם עשירים מאוד באנטי אוקסידנטים, במגנזיום, בברזל ובאבץ. אכילת שוקולד בצורה הקרובה ביותר לצורתו הגולמית, כלומר ללא תוספת חלב או סוכר, משפרת את מצב הרוח ואת התחושה הכללית.

 
אין ספק כי שוקולד בריא ומשמח לא מעט אנשים, אך למרות יתרונותיו הרבים מומלץ לא להפריז בצריכתו, שכן הוא מכיל כמות גדולה של שומן, סוכר  וקלוריות. כדי להעצים את היתרונות הבריאותיים של נוגדי החמצון מומלץ לשלב את הקקאו עם תה ירוק, יין אדום, אוכמניות וכמובן - הגוג'י ברי.

 

עוד על תזונה נכונה:

שמפיניון בסלט, פורטבלו בפסטה

מה שיותר ירוק

אצות למטבח

קינוחים בריאים? יש דבר כזה

 

לפורום תזונה: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה