חזרה למגזין אוכל

המאכלים של הסופרנוס

עכשיו, לאחר שהסדרה ירדה מהמסכים בארה"ב, זה הזמן להיזכר פעם נוספת במאכליה של משפחת סופרנו. חגיגה לכל חובבי האוכל האיטלקי ולכל חובבי הסדרה
מערכת מוטק'ה 11/01/07
המאכלים של הסופרנוס

קרוסטיני נאפוליטני
6 מנות [u]המרכיבים[/u] 2 עגבניות בינוניות בשלות 1/2 כפית אורגנו מיובש מלח ופלפל טחון 12 חתיכות דקות של לחם איטלקי 250 גר' מוצרלה טרייה, חתוכה ל-12 חתיכות 12 חתיכות אנשובי שמן זית [u]אופן ההכנה[/u] 1. חתכו את העגבניות לחצאים וסחטו בעדינות כדי להוציא את הגרעינים והמיץ. הוציאו את הליבה. חתכו את העגבניות לחתיכות בגודל ס"מ והכניסו אותן לקערה יחד עם האורגנו. הוסיפו מלח ופלפל לטעם. 2. חממו את התנור לטמפרטורה של 230 מעלות. שמנו תבנית אפייה גדולה. 3. ארגנו את פרוסות הלחם בתבנית וצלו אותן במשך 5 דקות בתנור. הוציאו את המגש, אבל השאירו את התנור פועל. 4. הניחו פרוסת מוצרלה על כל פרוסת לחם ועליה הניחו פרוסת אנשובי. פזרו מעט מהעגבניות על כל פרוסה. הוסיפו כמה טיפות שמן זית. החזירו את הלחם לתנור ואפו במשך 7-5 דקות, או עד שהגבינה מותכת מעט. הגישו מייד.
שרימפס ארגונטה (שרימפס ממולאים ואפויים)
6 מנות


[u]המרכיבים[/u] 1 כוס פירורי לחם מלחם איטלקי או צרפתי (כשהקרום מוסר) 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום גדולה וכתושה מלח ופלפל טחון כ-1/4 כוס שמן זית 700 גרם של שרימפ גדול, קלוף וללא גידים 2 לימונים גדולים, חתוכים לפלחים [u]אופן ההכנה[/u] 1. חממו את התנור ל-230 מעלות. שמנו תבנית אפייה גדולה. 2. בקערה בינונית ערבבו את פירורי הלחם, הפטרוזיליה, השום, המלח והפלפל. בחשו עם 1/4 כוס שמן, או כמה שמספיק כדי לרכך את פירורי הלחם. 3. בצעו את השרימפס לחתיכות וגלגלו אותן לעיגולים שחור במרכזם. הניחו את השרימפס בתבנית בשכבה אחת. מלאו את המרכז שנוצר בעיגולים בתערובת פירורי הלחם. 4. אפו עד שהפירורים מושחמים והשרימפס אפויים היטב, כ-10 דקות. 5. הגישו חם, או בטמפרטורת החדר, עם פלחי הלימון.
פנה קוטה עם רוטב פטל ואוכמניות
12 מנות


[u]המרכיבים[/u] 3 שקיות ג'לטין לא ממותק במשקל 7 גר' כל אחת 1/2 כוס מים קרים 2 כוסות שמנת לקצפת 1 מקל וניל, או 2 כפיות תמצית וניל פלח לימון 1/2 כוס סוכר * רוטב פטל 500 גר' סירופ פטל 2 כפות סוכר, או יותר (בהתאם לטעם) 1 כפית מיץ לימון טרי 1 כפית עמילן תירס מעורב ב-2 כפות מים 1 כוס אוכמניות לקישוט [u]אופן ההכנה[/u] 1. בקערה קטנה פזרו את הג'לטין מעל האוכמניות עם המיץ שלהן, הסוכר ומיץ הלימון במים קרים. השאירו בצד עד שהתערובת תתרכך. ערבבו את השמנת, מקל הווניל (אם משתמשים בתמצית ? חכו איתה להמשך), קליפת הלימון והסוכר בסיר בינוני ובשלו על אש קטנה. הסירו מהאש והוסיפו את תמיסת הג'לטין. ערבבו עד שהג'לטין יתמזג לחלוטין בתערובת. 2. הוציאו את קליפת הלימון ואת מקל הווניל והוסיפו את תמצית הווניל. 3. חלקו את הקרם ל-12 קעריות. כסו וקררו עד להתגבשות (לפחות 4 שעות, או משך הלילה). 4. כדי להכין את רוטב הפטל ? שפכו את הפטל עם הסירופ, הסוכר ומיץ הלימון למערבל. סננו את התערובת ושפכו לסיר. חממו על אש קטנה. הוסיפו את תמיסת העמילן ובשלו, ערבבו מדי פעם עד שהרוטב יסמיך, כ-2 דקות. הסירו מהאש והניחו להתקרר, ואז שפכו למיכל סגור וקררו (הרוטב יכול להיות מאוחסן במקרר עד 3 ימים). 5. כדי להגיש הכניסו את תחתית הקעריות של הפנה קוטה לסיר מים חמים למשך 10 שניות. העבירו סכין דק מסביב לקרם והוציאו את המנה לצלחת הגשה. מזגו מעט מהרוטב על הקרם ופזרו מעט פטל מעל. הגישו מייד.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה