המוח מגלה את סודות הזוגיות

האם האורך באמת קובע? כנראה שכן. אורך אצבעות הידיים, בשילוב בחינת קשתית העין, לצד מענה לשאלון יכול לקבוע האם בני זוג באמת מתאימים זו לזה. רחלי לנגפורד, חוקרת מוח ומומחית ביחסים, יודעת לגלות בעזרת האלמנטים האלו איזה טיפוסים הורמונליים אנחנו. עם המידע הזה ניתן לבדוק התאמה של בני זוג ויותר מזה, לשפר בעזרת הידע ההורמונלי כל מערכת יחסים. "מה שאנחנו יכולים לגלות במנגנונים של המוח יכול לעזור לנו לשפר את התקשורת הבינאישית", מסבירה לנגפורד.
ההבדל בין גברים לנשים, מאמינה לנגפורד, רחוק יותר מהמרחק בין מאדים לנגה. לדבריה, לכל מין יש סל התנהגויות שונה לגמרי. "אם מכירים בהבדלים הללו ניתן לגשר על הפערים ולהצליח לשפר את האתגרים של הזוגיות", היא סבורה. לנגפורד צפויה להרצות בנושא זה בסמינר "זוג ופרד" בחודש דצמבר הקרוב.
לאכול את העוגה
האישה מתעצבנת שהגבר לא יכול להביע אכפתיות. רחלי לנגפורד
את מסעה אל נבכי המוח החלה באיסוף סיפורי פגישות עיוורות של חבריה הדתיים. "עוד לפני שעלתה לאוויר הסדרה 'סרוגים' נחשפתי לעשרות סיפורים הזויים ומוזרים המתרחשים בדייטים, התחלתי לעשות הקשרים לפעילות המוח והבנתי שניתן להסביר שורה ארוכה של התנהגויות". את התבונות פרסמה בספרה "דרוש נסיך על סוס לבן".
כשאישה, למשל, נכנסת למצוקה היא מחפשת לקבל מהסביבה הזדהות ואמפתיה. אם היא תפנה לבן זוגה הוא יגלה אמפתיה במשך שנייה ומיד אחר כך המוח שלו יאותת לו למצוא עבור המצוקה פתרון. "בפועל", מסבירה לנגפורד, "האישה מתעצבנת על כך שהגבר לא יכול רק להקשיב לה ולהביע אכפתיות".
האישה לא רוצה פתרון, היא רוצה בן זוג שיכיל את המצוקה שלה. "זה ויכוח קלאסי בין גבר לאישה", מציינת לנגפורד. לדבריה, הבנה של המצב – הפנמה שמדובר במשהו טבעי, הבדל מגדרי מולד – יכול לשפר את תחושת המצוקה. "אישה, למשל, יכולה לקבל את התמיכה וההקשבה מחברה ולא מבן הזוג", מציעה לנגפורד כדי למנוע ויכוח וכעס מיותר.
ההבדלים קיימים גם בהתמודדות של הגבר עם לחץ או מצוקה. "גבר צריך להיות עם עצמו, לבד ובשקט", מנסה לנגפורד לשרטט את המשך מערכת ההבדלים בין נשים וגברים. "הפתרון", לטענתה, "הוא הבנה". הכרה בהבדלים האלו יכול לשפר לאין ערוך את מערכת היחסים בין שני בני הזוג.
החשיפה למנגנון המוחי של המין האחר עלול לפגוע ברומנטיקה. אם אני יודע איך להתנהג כדי לרצות את הצד שני, ההתנהגות הרובוטית הזו יכולה לפגוע בסופו של דבר באינטימיות ובאהבה.
"זה כמו להכין עוגה, גם כשאתה יודע את המתכון – זה לא אומר שהיא לא תצא טעימה. אני, למשל, מגייסת את הידע שיש לי גם בקשר האישי שלי כדי למנוע תאקלים אפשריים".
בהרצאה שמעבירה לנגפורד היא מנסה לענות על מספר רב של שאלות, האם הפכים נמשכים? איך להתנהג בדייט? כיצד לריב? מהי כמות מריבות סבירה? וגם כמה זמן לוקח להורמונים שיוצרים את הקשר הרגשי העמוק בין בני זוג להיות מופרשים במוח ומה גורם להיות מופרשים?
לנגפורד מבטיחה גם לחקור מה סוג הטיפוסים ההורמונליים שיהיו בקהל וכנגזרת מכך להסביר מי בן או בת הזוג המתאימים להם ביותר. אם תקשיבו ממש טוב, תדעו אפילו אלו תנועות גוף כדאי לעשות, תנועות המשפיעות על ההתנהגות שלכם במטרה להשפיע על הרגש של האדם שיושב מולכם.
ב-17-19 בדצמבר יתקיים סוף שבוע "זוג או פרד" במלון ישרוטל ים המלח. סוף השבוע יוקדש לנושאים של אחדות ודואליות, הבנה וקבלה של יחסים בין המינים דרך עדשת הקולנוע, המוזיקה, המוח והסקסולוגיה.
תתפלאו: השירה העברית מלאה בסקס
ליהנות מחיי מין אחרי גיל 50
ויש גם צמחי מרפא לשמירה על ראש צלול
הצטרפו לקהילת מפגשים חברתיים של מוטק'ה
מחפשים אהבה? הצטרפו לקהילת פנויים ופנויות לבני 50 פלוס
הצטרפו לקהילת פנאי ותרבות
דייטים בכל גיל יכולים להיות דבר מלחיץ, אבל אם אתם מחוץ למשחק זמן רב, זו יכולה להיות תחושה מאיימת במיוחד....
מתי בפעם האחרונה יצאתם לדייט? אם התשובה שלכם היא לפני 10, 20 או 30 שנה – כדאי שתמשיכו לקרוא. יש סיכוי טוב שדברים...
מנחם אלעד, אוטוטו 90 ולאה הובר, 87, הסתובבו באותה חבורה תל אביבית לפני למעלה מ-60 שנה. הוא היה נשוי למנוחה, היא...