חזרה למגזין אוכל

המזרח הרחוק אצלכם בצלחת: מתכוני סלטים אסייתיים

כשהטמפרטורות עולות אין כמו סלט מרענן וטעים, במיוחד אם הוא משלב כמה טעמים עזים ומיוחדים. או במילים אחרות: סלט אסייתי, הישר מהמזרח הרחוק. 4 מתכונים שווים
מאת לין לוי 16/05/19
המזרח הרחוק אצלכם בצלחת: מתכוני סלטים אסייתיים
ערב רב של טעמים מיוחדים. סלט אסייתי, צילום: Shutterstock

 

 

 

כשמתחיל להתחמם, הכי כיף לאכול מאכלים קלילים, כאלה שלא יכבידו על הגוף והנשמה. סלטים אסייתיים הם אופציה טובה ומרעננת – מה שהכי מאפיין אותם הוא השילוב הנועז של הטעמים. הם חמוצים, פיקנטיים וגם עוקצניים, מתקתקים ומלוחים. פלטת הטעמים הצבעונית הזו נוצרת בזכות התיבול הייחודי, ששונה ב-180 מעלות מהתיבול הישראלי הקלאסי של לימון, שמן זית ומלח.

 

לעומת הסלט הישראלי שמורכב ממלפפון ועגבניה, הסלטים האסייתיים הם חגיגה צבעונית לעין ולחיך. הם ידליקו לכם את כל בלוטות הטעם ויעירו כל סעודה לחיים. צורת החיתוך האופיינית להם היא של גפרורים דקיקים וארוכים. בתיבול הבסיס הוא בדרך כלל רוטב סויה. כוסברה גם כן מאוד דומיננטית וכך גם צ׳ילי, אבל עליו אפשר לוותר אם אתם לא מתחברים לטעמים פיקנטיים.

 

בבואכם להכין סלט אסייתי אל תחששו מרשימת המרכיבים הארוכה - גשו איתה לחנות שמתמחה במוצרי מזון מהמזרח הרחוק ותמצאו את כל הדרוש בקלות על המדפים. אם אין באזור מגורכם חנות כזו, גם מחלקת המזרח הרחוק של הסופר הקרוב תספק את סל המוצרים הבסיסי, שיעזור לכם לפתוח את עונת הקיץ עם סלטים מרעננים מהמזרח הרחוק.

 

 

סלט ויאטנמי: גויגה

 

 

 צילום: בועז לביא

 

 

מצרכים (ל-4 סועדים):

 

1/2 ראש כרוב לבן בינוני (חתוך לרצועות דקות)

1 בצל סגול גדול, קצוץ לרצועות דקות

2 כפות גדושות כוסברה (רק את העלים)

חופן נענע (רק את העלים)

חופן בזיליקום תאילנדי

3 כפות שומשום קלוי

2 יחידות חזה עוף מבושל

צ׳ילי אדום חתוך לטבעות (אפשר לוותר אם אתם לא אוהבים חריף)

 

לרוטב:

150 מ״ל מיץ לימון

150 מ״ל מים

150 מ״ל רוטב דגים איכותי

300 מ״ל חומץ אורז

240 גרם סוכר

 

למרינדת עוף:

1 אצבע ג'ינג'ר טחון

50 מ״ל רוטב דגים

100 מ״ל חומץ אורז

20 גרם סוכר

1 שן שום פרוסה

 

ההכנה:

 

1. בקערה מוסיפים את כל המרכיבים של הרוטב לסלט ומערבבים עם מטרפה עד שהסוכר נמס.

 

2. לוקחים את חזה העוף וקורעים לשערות דקות.

 

3. מניחים את העוף בקערה נפרדת, מוסיפים לו את המרינדה ומערבבים.

 

4. בקערה נוספת מערבבים את מרכיבי הסלט.

 

5. מוסיפים את הרוטב ומעבירים לקערת הגשה.

 

6. מניחים מעל את חזה העוף המושרה ובוזקים את השומשום הקלוי .

 

המתכון באדיבות מסעדת Vong

 

 

סלט מלזי: צ'ינטה

 

 צילום: גליה אבירם

 

 

מצרכים (ל-4 סועדים):

 

2 גזרים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות/ גפרורים

3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות/ גפרורים

1 ראש חסה ערבית (העלים הפנימיים בלבד), חתוך לרצועות דקות

2 בצלים ירוקים (גבעולים בלבד) חתוכים לטבעות

200 גרם חזה עוף פרוס לרצועות דקות

מלח, פלפל ופפריקה מתוקה

 

לרוטב:

3 כפות חמאת בוטנים (מומלץ לחמם מעט כדי לרכך את החמאה)

4 כפות שמן סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית סויה

1 כף דבש

1 כפית מיץ לימון

1 שן שום קטנה מגורדת/ כתושה

קורט מלח

1 כף בוטנים קצוצים קלויים/ מלוחים

 

ההכנה:

 

1. מתחילים מהכנת הרוטב: מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בבלנדר או בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.

 

2. מקפיצים את רצועות העוף על מחבת פסים מספר דקות בכל צד.

 

3. מערבבים את כל הירקות יחד עם הרוטב, מפזרים את רצועות חזה העוף מעל, מפזרים בוטנים קצוצים לפי הטעם ומגישים.

 

המתכון באדיבות השף ירון שנבל, מסעדת טאיה

 

 

סלט תאילנדי: סום טאם

 

 צילום: שמעון אגמי, אגמדיה

 

 

מצרכים:

 

1 פפאיה ירוקה

1 שן שום

מעט סוכר דקלים

מעט צ'ילי חריף אדום תאילנדי

חופן שעועית ירוקה טרייה

חופן בוטנים מלוחים

1 ליים טרי

 

לתיבול:

1 ליים סחוט

סוכר דקלים - 2 כפות

רוטב דגים - 2 כפות

 

להגשה:

רוטב דביק (סטיקי רייס)

 

ההכנה:

 

1. חותכים את הפפאיה לרצועות דקות.

 

2. כותשים את הבוטנים.

 

3. מערבבים את הבוטנים עם הפפאיה.

 

4. מוסיפים את השעועית הטריה חתוכה ואת הצ'ילי.

 

5. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים לקערה עם הסלט.

 

6. מגישים עם אורז דביק.

 

המתכון באדיבות מסעדת ״תאי צ׳ין״ בטבעון

 

 

סלט זואי פפאיה

 

 צילום: גליה אבירם

 

 

מצרכים:

 

1 פפאיה קלופה וחתוכה לגפרורים ארוכים ודקים

1 שן שום כתושה

1/2 צ'ילי טרי

3 עגבניות שרי פרוסות דק

60 גרם רוטב דגים תאילנדי

30 גרם סוכר לבן

מיץ מלימון אחד

30 גרם בוטנים מרוסקים

עלי כוסברה לעיטור

 

ההכנה:

 

1. מערבבים בקערה את רוטב הדגים, הסוכר, מיץ הלימון, השום הכתוש והצ'ילי עד שהסוכר נמס.

 

2. בקערה נפרדת מערבבים את הפפאיה, מחצית מהבוטנים, כוסברה ועגבניות השרי.

 

3. מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב ומפזרים עלי כוסברה מעל.

 

המתכון באדיבות שף ירון שנבל, מסעדת טאיה

 

 [#middleBanner] 

הכי ישראלי: הכל על החומוס

סלטים מעניינים שהולכים טוב עם בשר

מתכונים שלמדתי מאמי, רות סירקיס

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות

המנות המפורסמות בעולם אצלכם בבית

 

אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

המלוח והמתוק: 2 מתכוני טארט טאטן
מקור הטארט טאטן הוא במטבח הצרפתי ומדובר על אחת העוגות המפורסמות ואהובות בצרפת, שמאוד מתאימה דווקא עכשיו,...
לקריאת הכתבה
נאים הדגים: 5 מתכוני סביצ'ה, טרטר וקרפצ׳יו
הן קלילות, קרירות ומלאות צבע וסטייל. מנות עם דגים טריים הן חגיגה לעיניים, לא כבדות, דיאטטיות להפליא,...
לקריאת הכתבה
כמו באיטליה: כך תכינו פוקאצ'ה וקלצונה בבית
מי לא אוהב בצק? בצק נחשב לאחת המעלות הנפלאות של המטבח האיטלקי. פיצה היא רק אחת ממנות הדגל של המטבח הזה, אבל...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה