חזרה להכסף שלי

המחאות: הגבילו את הסחירות

המועצה לצרכנות ממליצה להזמין מהבנק המחאות "למוטב בלבד. וגם: אורנג' יוצאת עם חבילות תמחור חדשות בלי התחייבות ובלי קנסות יציאה, וסלקום מחייבת את לקוחותיה בעבור שירות שיחה חסויה ארעי
צפריר בשן 14/07/10
המחאות: הגבילו את הסחירות
המועצה לצרכנות ממליצה לציבור להזמין מהבנקים המחאות למוטב בלבד, ולא להמתין לאישור החוק המחייב את הבנקים להנפיק המחאות כאלה כברירת מחדל. המחאה סחירה היא המחאה שלא בוצעה בה כל הגבלה על העברתה ונמסרה לאחר. מקבל השיק רשאי להעבירו לאחר באמצעות הוספת חתימה על גב השיק. במקרה כזה, גם אם מקבל השיק אינו מספק את התמורה שעליה סוכם עם הצרכן, יהיה רשאי מי שהשיק הועבר לו לתבוע מהצרכן לפרוע את השיק ואף לנקוט נגדו הליכי הוצאה לפועל - אם הצרכן יסרב לפרוע את השיק. לדוגמא: צרכן רוכש רהיט ומשלם עבורו בהמחאה. הסוחר מוסר את ההמחאה לספק שלו, אך איננו מספק לצרכן את הרהיט. הספק של הסוחר רשאי לדרוש מהצרכן לפרוע את השיק במלוא הסכום, למרות שהצרכן לא קיבל את הרהיט. למניעת מצב זה מאפשר החוק להגביל את האפשרות להעביר את השיק. לשם כך יש לשרטט על השיק שני קווים אופקיים (קרוס) ולציין בניהם "למוטב בלבד". בנוסף, יש למחוק את המילה "לפקודת" כך שיוותרו רק המילים "שלמו ל-". שיק ששונה כאמור יהיה שיק בלתי סחיר, ובמקרה כזה, אם למשל העוסק לא יספק את הסחורה, יוכל הלקוח לבטל את השיק מבלי שצד ג' שקיבל את השיק יוכל לתבוע את פירעונו. צרכנים המשלמים מראש לספק באמצעות שיקים דחויים עלולים להיפגע במקרה שבו הם לא דאגו להגביל את סחירותו של השיק. למשל, צרכן שנתן שיקים סחירים כמקדמה לאולם אירועים אינו מוגן אם מתברר מאוחר יותר שהאולם נסגר בשל היעדר רישיון או שבעליו נקלע להליכי פשיטת רגל. ביטול שיקים במצב שבו הם הועברו לידיהם של ספקי החברה או נושיה אינו אפשרי, והכסף (ככל הנראה) אבוד. במקרים רבים צרכנים אינם מגבילם את סחירות השיקים מתוך חיפזון, שכחה או חוסר ידיעה, והשיקים נותרים סחירים. הצעת חוק שאישרה מליאת הכנסת בשבוע שעבר קובעת כי סחירות השיקים שיימסרו לצרכנים על ידי הבנק תהיה מוגבלת, אלא אם הצרכנים יבקשו במפורש כי יהיו סחירים, וכך יקבלו צרכנים הגנה במקרה של פשיטת רגל או של אי אספקת תמורה שנקבעה ( כשל תמורה). במקרה זה הצרכן יוכל לבטל שיק שלא נפרע ולהציל את כספו.



באורנג' משתפר מצב הלקוחות. בסלקום - הרעת תנאים
חברת הסלולר אורנג' תתחיל בשיווק חבילות תמחור חדשות בלי התחייבות ובלי קנסות יציאה. התוכניות החדשות של החברה, שיכונו orangefree, מיועדות למשפחות ולעסקים קטנים של עד 15 עובדים. בתשלום חודשי קבוע הלקוח מקבל בנק דקות ליעדים מחוץ לרשת אורנג'. שיחות בתוך הרשת הן חינם (עם מגבלה של 2,500 דקות בחודש). הלקוח יוכל להוסיף רכיבים של חבילות מסרונים וגלישה בתשלום נוסף וכן קו טלפון נייח של אורנג' לבית. חברת סלקום, מנגד, הודיעה ללקוחותיה כי אם הם מעוניינים להשתמש בשירות שיחה חסויה ארעי (שמאפשר לחייג מבלי להציג את המספר של הטלפון המתקשר על הצג שמקבל את השיחה) הם ייאלצו מעתה לשלם 50 אגורות לדקת שיחה. מי שמעוניין לחסום את זיהוי המספר שלו בכל השיחות עדיין יוכל לעשות זאת חינם.
עוד על צרכנות נבונה:

הצעת חוק: הסדרת עסקות לשירותי רפואה

עמלות הבנקים: אפשר לשלם פחות

מזגנים: שימוש חכם וחסכוני

חשבון הטלפון הסלולרי: על מה אנחנו משלמים

השוואת מחירים: מסכי טלוויזיה

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום צרכנות, תלונות ותגובות
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה