המיילים שלא כדאי לכם לפתוח

צילום: Shutterstock
מכירים את תרגילי העוקץ שרפי גינת חושף בכלבוטק? רובם מתרחשים בעולם האמיתי, אבל את המקבילה האינטרנטית שלהם פוגש כל גולש ביום מן הימים. על מה בעצם מדובר? מלבד העוקץ הניגרי המפורסם (תרמית כספית המתבצעת בדרך כלל על ידי בקשת תשלום במייל) ישנם עוד כמה סוגי מיילים שלא כדאי לכם לפתוח, מהסיבות הבאות:
• איסוף כתובות מייל, או מה שנקרא בשפה המקצועית "לידים", מהמילה Lead. חברות שיווק רבות נעזרות בשיטות מפוקפקות לשווק את מרכולתן ואוספות כתובות מייל של לקוחות פוטנציאליים על מנת לשלוח פרסומות ומיילים שיווקיים בלי סוף.
• סחר בכתובות מייל. לא רק שחברה שיווקית כלשהי, אתר כלשהו או שירות כלשהו שאתם מנויים עליו שולחים לכם מיילים על מבצעים, הנחות, מתנות ועוד - הם גם מוכרים את המייל שלכם לעסקים אחרים המעוניינים בכתובות מייל פעילות ואמיתיות, על מנת להציף אותן בפרסומות גם כן.
• שתילת וירוסים במחשב. באמצעות פתיחת מייל חשוד אתם בעצם שותלים את הווירוס אצלכם במחשב, בתוכנת המייל ועוד. לא כל ההודעות מהסוג הזה מגיעות לתיבת הספאם (דואר זבל) שלנו, ולעתים אנחנו עלולים להתבלבל ולהקליק על אחת כזאת בטעות.
• הונאה כספית. נדמה לכם שקיבלתם הודעה אישית ממישהו בקצה השני של העולם שמבקש עזרה כספית כי לא שפר עליו מזלו? ובכן, תחשבו שנית. כל הודעה כזאת היא למעשה עוקץ וכל מענה במייל לכתובת המצוינת יכניס אתכם למאגר של מי שפתחו מייל כזה ולכן הם בסיכוי גבוה יותר גם להיענות לו בפעם הבאה. במקרה הגרוע ביותר אתם פשוט תושיטו יד לארנק ותשלפו את פרטי האשראי שלכם.
• פרסומת. למרות חוק הספאם שאינו מתיר לשלוח דואר שבעל כתובת המייל לא הסכים לו, עדיין מנסים משווקים מסוימים את מזלם בדרך זו. אם אתם בדיוק בעניין של לקנות בית, לדוגמה, אז אולי דואר הפרסומות בנושא הנדל"ן יעניין אתכם, כי אם תקליקו סביר להניח שתגיעו לדף נחיתה שבו תתבקשו להשאיר פרטים לגבי פרויקט ההרחבה החדש במושבה מגדל, עם נוף מובטח לכנרת. בכל מקרה אחר - חבל על הזמן שלכם. מה שמריח כמו פרסומת הוא אכן פרסומת.
אז אילו מיילים לא לפתוח?
מיילים שפונים אליכם בנימה אישית ממישהו שאתם לא מכירים:
מיילים שמופיעים עם הכותרת RE - שהם התחזות לתגובה למייל שאתם כביכול שלחתם. ובכן, אתם לא שלחתם כלום, אבל כנראה שאנשים רואים כותרת RE ולוחצים מיד מבלי לבדוק:
הציעו לכם מתנה ובתמורה רוצים את כתובת המייל שלכם? תחשבו שוב
אחד האתרים בארץ הציע לגולשות שלו כרטיס זוגי חינם לסרט חדש שיצא לאקרנים. כל מה שהגולשות נתבקשו לעשות הוא למלא את כתובת המייל שלהן בשדות המבוקשים. אבל מי שקראה את האותיות הקטנות הבינה שאם היא אכן עושה זאת, היא מאשרת את העברת הפרטים שלה לכל גורם שלישי אחר על ידי אותו אתר. מה שזה אומר, בעצם, זה שכל אחת שמילאה את פרטיה אפשרה לאותו אתר לסחור באותו מאגר של כתובות מייל ולהציע אותו תמורת תשלום לכל המרבה במחיר. זה מה שנקרא סחר ב"לידים" (leads).
לכן, בכל פעם שמבקשים מכם את כתובת המייל שלכם בדקו שאין צד שלישי שמעורב בסיפור. דרך טובה נוספת היא פשוט להחזיק שתי כתובות מייל, כשאחת משמשת לכל מיני רישומים והשנייה נשארת "נקייה". בכל מקרה - תמיד הפעילו שיקול דעת ואל תתנו את כתובת המייל שלכם לכל מי שמבקש אותה.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
עוד על גלישה בטוחה: |
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...