הנשים שיולדות בעשור השביעי לחייהן
תושבת הודו בת 70 ילדה את בתה הבכורה, לאחר 50 שנות נישואין, וזאת לאחר שקיבלה טיפולי פוריות. היא לא היחידה: בשנתיים האחרונות דווח על נשים נוספות שהרו בעשור השביעי לחייהן: ברומניה, אנגליה, ספרד וטורקיה.
מערכת מוטק'ה
09/12/08
האם אין גבול לתשוקה לילד? בשנים האחרונות עוד ועוד נשים מראות לנו שלא: הפעם תושבת הודו בת 70 שילדה בשעה טובה את בתה הבכורה, לאחר שקיבלה טיפולי פוריות.
היולדת המאושרת, ראג'ו דווי, הייתה נשואה במשך 50 שנה. בתקופה זו כשלו נסיונותיה להרות. לאחר כ-10 שנות נישואין, התחתן בעלה גם עם אחותה של דווי, אולם גם היא לא הצליחה להרות.
לאחר שקיבלה טיפולי פוריות, ילדה דווי את בתה הבכורה ביום שישי שעבר. לדברי רופאיה, האם והתינוק במצב בריאותי טוב. עדיין לא ברור מי היו תורמי הביצית והזרעונים ששימשו להפריה המלאכותית שהביאה להריונה של דווי.

אבל דווי לא שברה את שיאי הילודה: השנה דווח על תושבת הודו נוספת בת 70 שילדה תאומים באמצעות טיפולי הפריה בחודש יולי האחרון.
בני הזוג הסבירו את פשר הכמיהה להורות בגיל כה מבוגר ברצונם למצוא יורש לחווה שבבעלותם. והם עשו הרבה מאוד כדי להגשים חלום זה: אומקארי עברה טיפולי הפרייה ממושכים שרוששו את בני הזוג. הם ביקשו להביא לעולם בן, אולם טיפולי ההפרייה הניבו תאומים.
ההריון המבוגר הקודם שנרשם בהיסטוריה האחרונה היה של הרומניה אדריאנה איליאסקו שהפכה לאם בשנת 2005 והיא בת 67. ההריון המבוגר ביותר הקודם, נרשם שנה קודם לכן, שעה שסאטיבהאמה מאהאפטרה, מחנכת בבי"ס בהודו בת 65, ילדה את בנה.
מאהאפטרה התעברה לאחר שביצית מאחייניתה בת ה-26 הופרתה על ידי זרע מבעלה, שהושתל ברחמה. היה זה בנם הראשון של הזוג שחגג יובל לנישואיהם.
לפני כשנתיים הפכה ד"ר פטרישיה ראשברוק, פסיכיאטרית בת 63 מאנגליה, לאם וזאת לאחר טיפולי פוריות ממושכים. לראשברוק שני ילדים מנישואיה הקודמים.
כנגד בקורות קשות על הריונה המאוחר, אמרה: "השקענו מחשבה ארוכה בתכנון ההריון, כך שנעניק לילד הווה ועתיד טובים הן מבחינה רפואית, חברתית וחומרית. אנחנו מאוד שמחים להעניק חיים לילד הזה, ואנו מקווים שנוכל להעניק לו גם בטחון ושלווה".
בחודש אוקטובר באותה שנה, בגיל 64, לאחר 35 שנות טיפולי פוריות כואבים, ממנון טיריאקי מטורקיה הצליחה להגשים את חלום ההורות, והפכה לאם השניה אז המבוגרת בעולם, לאחר שילדה במזל טוב בן.
ההריון נעשה באמצעות הפריית מבחנה בה נתרמה ביצית מתורמת, והושתלה לאחר ההפרייה ברחמה של טיריאקי. "תמיד האמנו שנצליח" אמר האב המאושר עומר טיריאקי בראיון לעיתון מקומי טורקי, "ומאחר שפרשנו לגימלאות, נגדל את הבן יחד". (ynet)



תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות