הסוד להורדת שומנים בבטן
תזונה עשירה בדגנים מלאים עשויה לעזור לכם להלחם בבטן הבולטת ובנוסף להוריד את הסיכון למחלות לב.
מערכת מוטק'ה
28/02/08

מחקר חדש מראה כי אנשים שהקפידו על תוכנית להורדה במשקל שכללה לחמים, דגני בוקר ומזונות אחרים מדגנים מלאים, הורידו כמות גדולה יותר של שומן גוף באזור הבטן לעומת אלו שאכלו רק דגנים מזוקקים כמו לחם לבן ואורז. בנוסף, אלו שהקפידו על תזונה שכללה דגנים מלאים נהנו מירידה של 38% ברמות פרוטאין מגיב C (או CRP) - סמן לדלקתיות בגוף הקשור למחלות לב.
במסגרת המחקר, חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה חילקו 50 משתתפים שמנים שסבלו מתסמונת מטבולית לשתי קבוצות. תסמונת מטבולית היא אוסף של גורמי סיכון המעלים את הסיכון למחלות לב וסוכרת. שתי הקבוצות הקפידו על תוכנית תזונתית להורדת קלוריות שנמשכה 12 שבועות. אך אחת הקבוצות נתבקשה לאכול רק מוצרים על-בסיס דגנים מלאים בעוד שהקבוצה האחרת נתבקשה לא לאכול מוצרים מדגנים מלאים כלל. בסוף תקופת המחקר, שתי הקבוצות ירדו במשקל, 3.6 קילוגרם בממוצע בקרב הקבוצה של הדגנים המלאים ו-4.95 קילוגרם בקבוצה של הדגנים המעובדים.
משתתפי שתי הקבוצות נהנו גם מירידה בשומן הגוף, אך המשתתפים בקבוצת הדגנים המלאים הורידו כמות שומן משמעותית יותר מאזור הבטן לעומת משתתפי הקבוצה השניה. עודף שומן באזור הבטן קשור לעליה בסיכון למחלות לב. הקבוצה של הדגנים המלאים נהנתה גם מיתרונות נוספים. לדוגמה, רמות ה-CRP ירדו ב-38% בקרב אלו שהקפידו על תזונה הכוללת דגנים מלאים. לא נראתה ירידה בקרב משתתפי קבוצת הדגנים המעובדים. אלו שבקבוצת הדגנים המלאים העלו גם את הצריכה התזונתית של סיבים ומגנזיום.
[u]מחפשים אחר מאכלים שהם מקור טוב לדגנים מלאים? [/u]
הנה מספר דוגמאות לכך: חיטה מלאה, שיבולת שועל / קמח משיבולת שועל מלא, דגני תירס מלאים, פופקורן, אורז חום, שיפון מלא, שעורה, אורז בר, כוסמת, טריטיקייל, בורגול (חיטה גרוסה), דוחן, קינואה, דורה.
ניתן להוסיף דגנים מלאים לארוחות ולחטיפים: בחרו בדגני בוקר על בסיס דגנים מלאים, כמו שיבולת שועל, כחטיף. הוסיפו קמח מחיטה מלאה או שיבולת שועל כשאתם מכינים עוגיות או סוגים אחרים של מתוקים. נסו לבחור בחטיף על-בסיס חיטה מלאה כמו צ'יפסים עשויים מקמח תירס. פופקורן יכול לשמש כחטיף בריא עם מעט מלח או חמאה.
כשאתם מנסים לבחור במזונות מדגנים מלאים, בחרו במזונות עליהם מצויין אחד ממרכיבי הדגנים המלאים והוא מופיע ראשון ברשימת הרכיבים: אורז חום, בורגול, קמח שיבולת שועל, תירס מדגנים מלאים, שיבולת שועל, שיפון מלא, חיטה מלאה, אורז בר.
מזונות ועליהם תוויות בנוסח "דגנים מרובים", "גרעינים טחונים", "100% חיטה", "חיטה גרוסה", "7 סוגי דגנים" או "סובין" (ברן) בדרך כלל אינם מוצרים על-בסיס דגנים מלאים.
הצבע אינו סימן כי מדובר בדגנים מלאים. הלחם יכול להיות חום ממולסה (נוזל מתוק) או ממרכיבים אחרים המוספים לו. קיראו את רשימת המרכיבים כדי לוודא כי אכן מדובר בדגנים מלאים. השתמשו ברשימת החומרים המזינים ובחרו במוצרים עם ערך יומי גבוה של סיבים (%DV). הערך %DV לסיבים הוא רמז טוב לכמות הדגנים המלאים שבמוצר.
התוצאות פורסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.

(יפעת גדות - nfc )

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות