חזרה למגזין אוכל

הסופגניות והלביבות שאי אפשר בלעדיהן...

חנוכה הוא חג שאינו חס על הגיזרה שלנו וגורם לנו להוסיף קילוגרמים מיותרים. השנה היו שחשבו על בריאותנו וניתן יהיה למצוא גם סופגניות מקמח מלא, ללא סוכר, אפויות ואפילו מלוחות. המתכונים שלפנינו אינם דיאטטיים במיוחד, אבל אין כמותם.
עדי יהלום 23/11/07
הסופגניות והלביבות  שאי אפשר בלעדיהן...
[u]
סופגניות חמאה עם גבינת ריקוטה, שקדים וצימוקים
[/u]
מצרכים להכנת הבצק ? 30 סופגניות:
חצי קילו קמח 1 כוס סוכר 100 גרם חמאה מומסת קורט מלח 300 גרם מים כף שמרים יבשים/ חצי שקית שמרית
מצרכים לבלילה:
1/2 קילו גבינת ריקוטה 1/2 כוס סוכר חום 100 גרם צימוקים 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
אופן הכנה:
לשים את החומרים לבצק ומתחילים לרדד על גבי שיש קר (ללא זמן תפיחה) לעובי של כ-1/2 ס"מ. רצוי לפתוח את הבצק לאורך של בין 80 -100 ס"מ. מניחים על הבצק המרודד כף בלילת ריקוטה, במרווחים של 5 ס"מ בין אחד לאחד, על גבי חצי מאורכו של הבצק : 40-50 ס"מ מקפלים את החצי השני של הבצק, שלא הונחה עליו הבלילה, על גבי הבצק שהונחה עליו הבלילה ואז חורצים עם כוס עיגולים. מרתיחים שמן קנולה וברגע שהשמן רותח מכניסים את הסופגניות ל-20 שניות של טיגון. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או רוטב שוקולד (להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולערבב אותו עם קרטון שמנת מתוקה שהורתחה).


[u]
לביבות תפו'א ופירות יבשים עם קרם מסקרפונה ומייפל
[/u]
מצרכים:
300 גר' תפו'א 1יח' גזר 1 יח בצל קטן-בינוני גרידת תפוז מ- 1 יח' 25 גר' קוביות משמש 25 גר' קוביות אננס מיובש 25 גר' קוביות תמרים 25 גר' קוביות תאנים מיובשות 25 גר' צנוברים קלויים 2-3 כפות קמח קורט מלח 80 גר' סוכר גבינת מסקרפונה רוטב מייפל
אופן הכנה:
? מקלפים את הירקות ומגרדים בפומפייה, סוחטים היטב את הנוזלים ומניחים בקערה ואליה מצרפים את שאר התוספות (ללא הגבינה והמייפל) ? מטגנים בשמן לא עמוק עד להשחמה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג ? על צלחת הגשה מניחים מעל כל לביבה כף קטנה של גבינה. יוצרים גומה בתוך הגבינה ומזליפים פנימה רוטב מייפל. מפדרים עם אבקת סוכר ומגישים.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים

למעלה
חזרה