חזרה להכסף שלי

העברת חשבון בנק: לעשות את זה בקלות

ההימנעות מהעברת חשבון הבנק שלנו לבנק אחר היא בדרך כלל לא רציונלית וגם לא חכמה מבחינה צרכנית. טיפים למי שרוצה לעבור בנק בקלות ובזול
צפריר בשן 20/07/10
העברת חשבון בנק: לעשות את זה בקלות
אחד ה"סידורים" המטרידים והמפחידים ביותר עבור כולנו הוא זה הנוגע להעברת חשבון בנק. עצם המחשבה על החלפת כרטיסי האשראי והצ'קים, מספר החשבון והפקידים המטפלים מעביר בגבם של רבים צמרמורת עזה כל כך, שהם פשט בוחרים להימנע ולהמשיך לעבוד עם הבנק המשרת אותם. למרבה הצער, לרוב ההחלטה שלא להחליף בנק - שאינה רציונלית במהותה - היא גם החלטה צרכנית רעה. למה? כי לרוב אינכם מקבלים את התנאים הטובים ביותר המוצעים ללקוחות מסוגכם. הבנק ישקיע תמיד יותר בגיוס לקוחות ובשמירה על לקוחות על סף עזיבה מאשר בלקוחות ההולכים בתלם זה שנים ארוכות. העברת חשבון הבנק היא עסק פשוט ולא יקר. העלות שולית למדי. עמלת סגירת חשבון עומדת על כמה עשרות שקלים בלבד, וייתכנו עלויות נוספות של פירעון מוקדם, ביטולים של כרטיסי אשראי ופירעון מוקדם של החשבונות בכרטיסי האשראי. בסוגיות של חשבונות מנייתיים, פיקדונות, חשבונות מט"ח וחסכונות אחרים, כדאי מאוד להתייעץ עם הבנק שאליו אתם מעבירים את החשבון - וכאן מגיעים לנקודת המפתח. ממש כמו שהבנק הקיים שלכם לא רוצה לוותר עליכם, כך הבנק שאליו אתם עוברים חושק בכם. אפשר, במידה לא מבוטלת, להעביר את הנתח העיקרי והמרכזי של הסידורים לידי הבנק שאליו אתם עוברים. הוא ייקח על עצמו את עומס הסידורים בחפץ לב, וייתכן שגם יהיה מוכן לשלם כמה וכמה מהעמלות שבהן אתם מחויבים עם סגירת החשבון.


הנקודה החשובה ביותר שצריך להבין היא שמרגע שהחלטתם להעביר את חשבון הבנק שלכם, כל הכוח מרוכז בידיכם. מדובר באותו כוח שמצוי בדרך כלל בסניף ובתאגיד הבנקאי המנהלים את חשבונכם. כל שאתם זקוקים לו הוא נייר (שהבנק מחויב להנפיק לכם) המפרט את סך כל הנכסים וההתחייבויות שלכם. אם תפקססו נייר שכזה לחמישה תאגידים בנקאיים, תוכלו לקבל הצעה מפורטת מכל אחד ואחד מהם באשר לתנאים שהוא מתחייב להעניק לכם. אז נכון, פעמים רבות יהיה קצת מסובך לקרוא הצעות כאלה, אבל הנה טיפ מהותי: כלל ההנחות שהבנק נותן לכם מעניין הרבה פחות מההנחות שאתם מקבלים עבור השירותים שאתם צורכים בפועל. במילים אחרות: אם אתם מפעילים חשבון מניות בצורה אינטנסיבית, סביר להניח שהנחות משמעותיות ברכיב הזה של החשבון דרושות לכם במיוחד. אם אתם רק מעבירים שכר/פנסיה ועושים שימוש בכרטיס אשראי, ודאו שהעמלות בגין פעולות עו"ש הן הנמוכות ביותר שאתם יכולים לקבל, וכו'. במלים אחרות: עליכם לבחור את הבנק שמעניק לכם את ההטבות המתאימות ביותר בעבורכם. וכמובן, אם אתם כבר מבטלים את כרטיסי האשראי שלכם, מוטב שתעשו את אותו הדבר בדיוק מול חברות כרטיסי האשראי. ואם כל זה עדיין נראה מעט מורכב, הצעה אחרונה: קחו את ההצעות שקיבלתם מבנקים מתחרים לסניף הבנק שלכם. מובטח לכם שאם תעשו כן ותודיעו על עזיבה, הבנק שלכם יהיה מוכן להשוות חלק ניכר מההצעות שתקבלו, ואפילו לספק לכם תנאים טובים יותר, מבלי שתיאלצו לעשות דבר! בכל מקרה, בין אם בחרתם לעזוב או להישאר, ודאו שכל פרטי הסיכום עם הסניף מתועדים בנייר רשמי של הבנק ותייקו אותם אצלכם למעקב. בנק שלא יקיים את התנאים שלהם התחייב חשוף לתביעה.
עוד על צרכנות נבונה:

המחאות: הגבילו את הסחירות

עמלות הבנקים: אפשר לשלם פחות

דמי ניהול: כך נחסוך הרבה כסף

הצעת חוק: הסדרת עסקות לשירותי רפואה

דו"ח תלונות הצרכנים נגד הבנקים

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום כלכלה ופיננסים

פורום צרכנות, תלונות ותגובות
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה