חזרה למגזין אוכל

העיקרית היא הראשית: שלושה מתכונים

מארחים? מתארחים? השנה תרשימו עם מנה עיקרית יוצאת דופן – עוף פרובנסל בדבש, נתחי סינטה קלים להכנה או פילה דג ים תיכוני. תשרי שמח!
מיה אבידן 09/09/15
העיקרית היא הראשית: שלושה מתכונים
חגי תשרי דורשים התחכמויות טעימות במטבח. צילום: Shutterstock

 

אנחנו תמיד מקבלים את תקופת החגים בשתי זרועות פתוחות, אבל בין אם אתם מארחים או מתארחים ונדרשתם להביא מנה של עוף, בשר או דגים, כשאוכלים מדי שנה את אותן המנות בדיוק, אפילו ראש השנה יכול לשעמם.

בחרנו שלושה מתכונים מפתיעים וטעימים למנות עיקריות – עוף, בשר ודג – שיתאימו לחגים הבאים עלינו לטובה, ראש השנה, כיפור וסוכות.

 

ראש השנה: היכונו לעשות רושם

 

השילוב של הדבש במאכלי החג הוא מובן מאליו. אבל במקום סתם לערבב את הדבש עם קצת סויה, נסו לשלב אותו עם עשב תיבול נפלא כמו תימין, שביחד עם טכניקת הצלייה יקפיץ את המנה למחוזות חדשים ועסיסיים במיוחד.

 

מתכון לעוף פרובנסל עם דבש ותימין

 

 

החומרים

 

 

לעוף:

 

 

עוף במשקל 1.5 ק"ג

 

מלח גס

 

פלפל שחור טחון טרי

 

1 בצל שאלוט, חתוך לפרוסות

 

חופן תימין

 

קליפה מלימון שלם, מגורדת בפסים גדולים

 

3 כפות שמן זית כתית מעולה

 

1 כף דבש

 

 

לרוטב:

 

 

3 כפות מים

 

1 כף מיץ לימון טרי

 

1 כף שמן זית כתית מעולה

 

1 כף דבש

 

2 כפות בצל שאלוט כתוש

 

2 כפיות עלי תימין קצוצים

 

1/4 כפית מלח גס

 

פלפל שחור טחון טרי

 

 

אופן ההכנה:

 

 

(1) מחממים את התנור מראש ל-220 מעלות.

(2) העוף: משפשפים את פנים העוף במלח הגס ובפלפל השחור. מכניסים לתוך העוף פנים את השאלוט, התימין וגרידת הלימון. מברישים את העוף במעט שמן זית. מסדרים את העוף במתקן צלייה שמתלבש על גבי התבנית או על גבי רשת שמתחתיה תבנית כדי שתאגור את הנוזלים.

 

(3) מערבבים את הדבש עם יתרת שמן הזית וטובלים בפנים את גבעולים התימין. מברישים בעזרתם את העוף מכל הכיוונים. מתבלים במלח ופלפל שחור.

 

(4) בעזרת חוט קשירה המתאים למזון, קושרים את הכנפיים לאחור ומשכלים את הרגליים. מסדרים את העוף על המתקן כך שהחזה כלפי מטה ומכניסים לתנור לכ-35-40 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב או משחים.

 

(5) מוציאים את התבנית מהתנור ומסובבים את העוף על גבי מתקן הצלייה. מסירים את החוט שקושר את הרגליים ומפשקים אותן מעט. מלחחים את העוף עם הנוזלים שהצטברו בתבנית בעזרת גבעולי התימין. מכניסים את העוף לתנור שוב וצולים עד שהחזה מוזהב או שחום (כ-20-25 דקות).

 

(6) מוציאים את העוף ונותנים לו לנוח כעשר דקות לפני החיתוך.


(7) הרוטב: מעבירים את הנוזלים שהצטברו בתבנית למחבת לאש בינונית. מוסיפים את המים ומערבבים בכף עץ. מסירים מהאש ומסננים לתוך קערה כדי להיפטר משומנים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.

 

(8) פורסים את העוף, מזלפים את הרוטב ומגישים.

 

יום כיפור: כמה ערבובים וסיימנו

 

למי שצם, הארוחה המפסקת היא קריטית. יש להקפיד על אוכל שאינו שומני מדי, מלוח מדי ובקיצור – כל טעם קיצוני לכל כיוון אינו מומלץ לפני צום ממושך. השילוב של אורז מלא בתפריט משהה את תחושת הרעב בבטן וכשהוא מגיע ביחד עם בשר בקר רזה יחסית, הוא הופך למנה שיכולה בקלות להקל על היממה הקרובה. עוד פלוס גדול: לא תאמינו באיזו קלות המנה הזאת מוכנה.

 

נתחי סינטה על מצע אורז מלא

 

 

המרכיבים:

 

2 כוסות אורז מלא

1/2 ק"ג בשר סינטה

2 כפות שמן זית

1/2 שן שום, כתושה

1/2 כפית חומץ בן יין אדום

1/4 כפית מלח גס

1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

בצל, רצוי מסוג צ'יפוליני (אם לא אז בצלצל רגיל), חתוך לפרוסות

1 עגבניה, מרוסקת

 

 

אופן ההכנה:

 

(1) האורז: בסיר מחממים מים, שמן זית ומלח ומוסיפים את האורז המלא. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מערבבים פעם אחת ומכסים. האורז מוכן כעבור כ-35-40 דקות. משאירים מכוסה כ-15 דקות.

 

(2) הבשר: מסירים את השומן מהבשר וחותכים לחתיכות קטנות.

  

(3) במחבת עבה וגדולה מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום הכתוש ומקפיצים עד להזהבה.

 

(4) מוסיפים את נתחי הסינטה, החומץ, המלח והפלפל השחור. מערבבים עד להשחמה.

 

 

(5) מוסיפים את הבצל והעגבניה. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים פנימה את האורז ומערבבים בעדינות את כל המרכיבים יחד. מגישים.

 

סוכות: נפרדים מהקיץ בסטייל

כשהכוכבים מציצים בינות הסכך ורוחות ראשונות של סתיו מנשבות בחוץ, ארוחת החג היא הזדמנות נהדרת להיפרד מהקיץ בעזרת בקבוק שרדונה צונן ומנת דג מרעננת ופשוטה מאוד להכנה.

 

פילה דג בנוסח ים תיכוני - חומרים לשש מנות

 

 

 

המרכיבים:

 

3 עגבנייה, מגורענת וקצוצה דק

3 חלפיניו, מגולען וקצוץ

6 כפות עלי בזיליקום קצוצים

9 כפות יין לבן או ציר עוף

3 בצלצל שאלוט, פרוס

3 שיני שום, כתושות

1/2 1 כפית פתיתי צ'ילי, מחולקת לשניים

6 פילה דג לבן (מוסר, דניס, פרידה)

3 כפות שמן זית

 

 

אופן ההכנה:

 

(1) בקערה שמים את העגבניות, הפלפלים, הבזיליקום, היין, השאלוט, השום, ו-3/4 כפית פתיתי צ'ילי. מערבבים קלות ומניחים בצד.

 

(2) בוזקים על הדג את שארית פתיתי הצ'ילי. על מחבת גדולה, מחממים לחום בינוני-גבוה את שמן הזית. מטגנים בפנים את הדגים, 4-5 דקות מכל צד, מוסיפים את תערובת העגבניות והפלפלים בשלוש הדקות האחרונות. מגישים בתוך המחבת היישר לשולחן.

 

ואם אין לכם כוח לבשל: הכל על בשר נא

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה