חזרה למגזין אוכל

הפשטידה של סבתא שף

ארבעים בשלניות השתתפו בתחרות בישול בבית הדיור המוגן משען ברמת אביב. מבין המאכלים שהוגשו שם בחרנו בשבילכם פשטידת תרד וגבינה מהירה של הינדה זגצקי
עדי כץ 23/12/12
הפשטידה של סבתא שף

צילום: Shutterstock

 

תוכנית הריאליטי "מאסטר שף", הפכה את הבישול לעיסוק הנחשק שמעולם לא היה. נשים שבילו במטבח שנים מחייהן כשהן טורחות על הסירים, אם לא מתוך אהבה לבישול ודאי מתוך כורח, מגלות היום שיש הערכה לפועלן ולניסיונן וכי תבשיליהן יכולים לזכות אותן בכבוד.

ארבעים נשים כאלה, שמאחוריהן שנות בישול ואפייה רבות, השתתפו בשבוע שעבר בתחרות "סבתא שף" בבית הדיור המוגן משען ברמת אביב והציגו את מנות הדגל שלהן, אלה ששימחו והשביעו את בני משפחותיהן במשך שנים. כל המשתתפות זכו בסינרים של "סבתא שף", והמנות שהוכנו הוגשו לכל דיירי הבית.

בין המנות שעלו על השולחן אפשר היה למצוא נכסי צאן ברזל של המטבח היהודי כמו רגל קרושה בווריאציות שונות, כבד קצוץ וצ'ולנט וגם סלטים מעניינים, פסטות, פשטידות, מרקים ומתוקים כמו פחזניות, כדורי שוקולד, ריבות ועוד.

הינדה זגצקי (83), גמלאית של שירות התעסוקה ודיירת הבית זה עשר שנים וחצי, הכינה לאירוע את הרגל הקרושה מבית אמא, שתי פשטידות של תרד וגבינה, חצילים בטעם כבד וחצילים עם מיונז. "רגל קרושה אף אחד כבר לא עושה היום", היא מסבירה את המגוון. "אנשים כבר לא אוהבים את זה, וכשאני עושה משהו אני רוצה גם לכוון למה שאוהבים, ולכן הכנתי מנות נוספות".

מאז ומתמיד אהבה לבשל ולהאכיל, וגם בבית הדיור המוגן לא חדלה ממנהגה. "אני מבשלת גם כאן, ואוכלת את הארוחות שלי רק בבית. אף פעם לא אכלתי במסעדה של המקום, אני לא אישה של מסעדות. כל השנים, גם כשעבדתי מחוץ לבית וגידלתי את שתי הבנות שלי, לא החזקתי עוזרת. עשיתי את כל עבודות הבית בעצמי".

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

בדירה המרווחת שלה בבית הדיור המוגן, אותה חלקה עם בעלה עד מותו לפני שנתיים, היא ממשיכה לא רק לבשל, אלא גם לארח כפי שעשתה בדירת המשפחה בתל אביב. "אני מבשלת ומזמינה אנשים מהבית לארוחות. יש לי שולחן אוכל גדול שעוד אפשר להגדיל. אחרי תחרות סבתא שף אירחתי כאן 14 איש לארוחה".

תחרות הבישול, המתקיימת בבית זו השנה השלישית, נערכה הפעם בהפתעה ולמשתתפות לא נודע על קיומה עד לרגע שהמאכלים הונחו על שולחן המסיבה. "כל אחת מאיתנו נקראה לבמה והיה טקס של הלבשת הסינר כמו במאסטר שף. זה היה ממש נהדר, כולנו מאוד התרגשנו".

פשטידת תרד וגבינה מהירה של הינדה זגצקי

המצרכים:
2 חבילות של תרד קפוא
רבע ק"ג גבינת קשקבל
חבילה אחת של גבינה לבנה חלקה
5 ביצים.
פלפל ומלח
שבבי קוקוס

אופן ההכנה:
מערבבים את המצרכים, מכניסים לתבנית ואופים בתנור עד שמתקשה.

תגובות  6  אהבו 

בעיקרון אם לא אוהבים תרד, אפשר עם כל ירק אחר..... למשל קישואים מגורדים, ברוקולי, דלעת וכל מה שאתם אוהבים !!!!! ב ת א ב ו ן !!!!!
כל פשטידה מקבלת טעם יותר טוב כשמוסיפים שמיר (לא כל אחד אוהב שמיר)
כולנו מתגאים בלהיות סבתא עם מאכלים מועדפים על בני ביתינו.
סבתא שף ,,,כן תרבינה בגיל ושימחה.
נשמעת כפשטודה ניפלאה...משוע אין מחשבה על בריאות האיש האוכל....כל כך הרבה גבינת קשקבל???......טירוף.
כשמנסים מאכל במינון של פחות גבינה,,יותר ירק הרווחנו בריאות ועם הזמן הטעם מקובל עלינו גם.
לכן,,,,נא לרשום לנו כאן,,,גם טעים גם ברי,,,
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים

למעלה
חזרה