חזרה למגזין אוכל

הפתעות קולינריות בצפון הנגב

בצפון הנגב יתקיים מסוף השבוע פסטיבל אוכל חקלאי, וזאת הזדמנות להתוודע לאזור שופע שדות, פרדסים וחממות, להשתתף בסדנאות בישול ולטעום את טעמי המקום
עדי כץ 28/05/13
הפתעות קולינריות בצפון הנגב

"עדי - אמנות באפייה"

 

אנחנו שומעים עליהם בעיקר כשהם סופגים טילים מעזה, אבל יישובי צפון הנגב מבקשים להתקבע בתודעה גם כ"אסם התבואה של ישראל" וכיעד תיירותי המציע חוויות של חקלאות וקולינריה. פסטיבל האוכל החקלאי "מהשדה לצלחת", שמתקיים לראשונה בתחילת החודש הבא ביוזמת "עמותת התיירות שקמה בשור", הוא הזדמנות מצוינת להגיע לאזור, להתוודע לאנשים המיוחדים החיים בו, להשתתף בסדנאות בישול, לדגום קונדיטוריות ומחלבות ביתיות ולקטוף ירקות ישר מהחממה.

 

כשהגענו לאזור לסיור מקדים בחלק מאתרי הפסטיבל נפרשו לפנינו שדות עצומים של תפוחי אדמה ובוטנים ופרדסים רחבי ידיים (ש"נדדו" לכאן מהשרון), ביניהם זרועים מושבים וקיבוצים פסטורליים. התושבים כאן מוציאים את לחמם מהאדמה. בקיבוצים, שמרביתם שיתופיים עדיין, בעיקר מגידולי שדה, במושבים - מחממות. אך בשנים האחרונות החלו לפזול גם כאן לכיוון התיירותי וצצו בקיבוצים ובמושבים מיזמים קולינריים קטנים, חלקם ביתיים. הפסטיבל נועד לחשוף אותם לקהל הרחב, וכך גם את האזור כולו כיעד תיירות.

 

עדי - אמנות באפייה, בקיבוץ נירים
אחרי נסיעה של שעה וחצי בלבד מתל אביב אנחנו מגיעים לתחנתנו הראשונה, קיבוץ נירים, לטעום את הבראנץ' של הקונדיטורית עדי לגזיאל-שי מ"עדי - אמנות באפייה". בתוך מה שהיה פעם חדר קיבוצי קטן היא אופה ומשווקת עוגות, מאפים, קישים ופשטידות. על השולחן ערוך עכשיו מבחר ממעשי ידיה, קיש בטטה ושמנת בניחוח רוזמרין, קיש מתרד בצל וגבינה בולגרית, פוקצ'ה שזה עתה יצאה מהתנור, שקשוקת עגבניות, רוטב פסטו, לימונים כבושים וסלט ירוק. הכול נטרף במהירות, ולקינוח מגישה עדי החייכנית, חולונית במקור שבנתה את חייה באזור הלא פשוט הזה, עוגת שוקולד ושבלולי קינמון ריחניים.
בפסטיבל ייערך כאן בראנץ' בימי שישי, בשעות 9:00-14:00. טלפון: 0542440230

 


פסטיבל מ"השדה לצלחת" יתקיים בסופי השבוע של ה-31.5 וה-7.6. בימי שישי של הפסטיבל יתקיימו סיורי טעימות מודרכים בין האתרים, שייצאו מצומת בית קמה ומקיבוץ יד מרדכי. מחיר הסיורים: 90 שקל לאדם. תוכניית הפסטיבל תכלול מתכונים שנתרמו על ידי המשתתפים. פרטים נוספים באתר של עמותת התיירות שקמה בשור: www.habsor.co.il

 

עוד על אוכל:

תגיעו רעבים

פעמיים הפוך

מאורז בן גוריון עד סושי וקינואה

 

לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה