הקופון שעולה לכם ביוקר

אחת הדרכים של רשתות וחנויות למשוך קונים היא באמצעות קופונים, וצרכנים נבונים יודעים לנצל את הקופונים כדי להוזיל עלויות. דני למשל, חבר מועדון ברשת גדולה לתחזוקת הבית ומדי פעם הוא מקבל קופונים בדואר. כשהוא מוצא מוצר שהוא צריך, הוא הולך לאחד הסניפים כדי לרכוש אותו במחיר המוזל.
בזמן האחרון הגיע שלוש פעמים לסניף עם קופון רלוונטי, אך שם נמסר לו שהמוצר חסר. במכתב לארגון אמון הציבור כתב, "נראה לי תמוה שכשאני מגיע לסניף של הרשת ביום שקבלתי את הקופון, אומרים לי שאין את המוצר. הפעם האחרונה מתייחסת לעגלת קניות שהרשת פרסמה עבורה קופון בסך 49 שקלים במקום ב- 99 שקלים. עד היום היא חסרה ולא נראה לי שבכלל היה מלאי".
אמון הציבור פנו לרשת ושם נמסר בתגובה כי הם קודם כל מתנצלים על החוויה של הלקוח. "כאמור, אנו מפרסמים קופונים באופן קבוע. לכל המוצרים שמוצעים, יש לפחות 200 יחידות ברשת. לא כל הפריטים המפורסמים נמצאים בהכרח בכל החנויות שלנו". כמחווה של שירות, הציעו לדני לקנות את המוצר במחיר מלא, ולפצות אותו בתו זיכוי על ההפרש.
לא מכבדים את הקופון
עשו שיעורי בית לפני שאתם קונים. צילום: shutterstock
מחסור במוצרים אינו הבעיה היחידה שבה נתקלים צרכנים כשברצונם לממש את הקופון שבידם. יעל נכנסה לאתר קופונים ברשת וראתה קופון לטיפול קוסמטי בסך 60 שקלים במכון שקרוב לביתה. טיפולים קוסמטיים הם עסק יקר, שבדרך כלל היא לא יכולה לפרגן לעצמה, ולכן החליטה לרכוש את הקופון. יעל התקשרה לבית העסק וקבעה תור כבר ליום המחרת.
כשהגיעה למכון אמרה לפקידה בקבלה שיש בידה קופון ונענתה שיהיה בסדר. אולם, אחרי שסיימה את הטיפול ורצתה לשלם עם השובר, טענה הפקידה שהיא טעתה ומסיבות אישיות של בית העסק הם לא מכבדים את ההסכם עם חברת הקופונים. במכתב לאמון הציבור כתבה יעל: "נאלצתי לעבור השפלה לעיניי כל הלקוחות שהיו שם. נאמר לי בצורה מזלזלת שעלי לשלם בנוסף לקופון שרכשתי עוד 70 שקלים. בפועל שילמתי יותר מכפול. ברשותי קבלה מאתר הקופונים ובנוסף קבלה מבית העסק".
אמון הציבור פנו לבית העסק ושם נאמר להם שאכן היתה להם בעיה עם חברת הקופונים אבל לפנים משורת הדין הם יזכו את הלקוחה.
אין עם מי לדבר
כשיש אפשרות לקבל תגובה מבית העסק או מחברת הקופונים המצב הוא טוב. אולם, יש גם מצבים שאין עם מי לדבר. כך קרה לנדב שרכש דרך אתר קופונים נעלי ניו-באלאנס בסכום של 400 שקלים. נדב קיבל את הנעליים אבל נעל אחת היתה פגומה. במכתב לאמון הציבור כתב "קיבלתי את הנעליים עם כתובית - מיוצר בארה"ב, אך על אריזת המשלוח כתוב שנשלח מסין. ניסיתי לפנות אל הטלפון שמופיע באתר אבל אין מענה". באמון הציבור אומרים שמדובר באתר בעייתי, ולא ניתן להשיג מהם תגובה.
טיפים לרכישה נבונה
למדו לרתום את הקופונים לטובתכם. צילום: shutterstock
כיצד ניתן ליהנות מיתרונות הקופונים והשוברים, בלי להינזק? באמון הציבור ממליצים לשים לב למספר דברים כשבאים לרכוש קופון:
1. לפני כל קנייה - במיוחד במכר מרחוק - יש לבצע בדיקה מקדימה, לבדוק את זהות העסק שמנפיק את הקופון ולראות מה האמינות שלו ברשת.
אפשר לחפש בגוגל לפי שם האתר ותגובות או חוות דעת או תלונות ולראות מה מקבלים. בדקו גם שיש דרך ליצור קשר עם האתר ושאפשר לשלם דרך פייפאל. פייפאל מבטיחה לכם שכבת הגנה נוספת שכרטיסי האשראי לא מספקים.
2. בדקו את האותיות הקטנות של הקופון. קודם כל, את תוקף הקופון. האם הוא עד סוף השנה? האם אין לו תוקף? בדקו גם מתי ניתן לממש אותו: שובר למסעדה שניתן לממש רק בימים שלישי וחמישי בין השעות 15:00 ל-17:00 הוא לא שובר מאוד אטרקטיבי. האם חייבים לבצע רכישה בסכום מסוים כדי לממש את הקופון? ברוב המקרים, אין ארוחות חינם. בדקו היטב את כל התנאים והחליטו אם הם מתאימים לכם.
3. האם אתם זקוקים למוצר או לשירות שאתם מתכוונים לרכוש? קופון או שובר הוא מבצע הנחה סטנדרטי. האם אתם צריכים את המוצר הזה? האם הייתם צורכים את השירות גם אם לא היה בהנחה הנקובה? בדקו אם ההנחה אמיתית.
4. יש חברות שמשתמשות בקופונים כ"פרסום-פיתוי", כלומר מפרסמות מוצר שאינו קיים, רק בשביל למשוך לקוחות לחנות ולמכור להם מוצר אחר יקר יותר. זה דבר אסור ובמקרה כזה מומלץ לפנות לארגון צרכנים כמו אמון הציבור, ולהודיע על הבעיה.
5. חברות מחויבות לציין כמות מינימלית של המוצר במבצע שנמצא בכל חנות, במטרה למנוע מצבים שלקוחות מגיעים לשווא לחנויות. במידה שזה קורה מומלץ לפנות לארגון צרכנים כמו אמון הציבור ולהודיע על הבעיה.
מעצבן: חיוב כפול באשראי
האותיות הקטנות של המבצעים הגדולים
חתול בשק? כך תמנעו ממלכודות שיווקיות
חברות הסלולר גובות כסף מיותר? כך תלחמו
יש כרטיס מועדון? עושים סדר בארנק
הצטרפו לקהילת הצרכנות של מוטק'ה
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...