חזרה לחדשות היום

הקלות הבלתי נסבלת של עבירות המין

גדעון רייכר מתחלחל מהידיעות החדשותיות השוטפות אותנו בדבר עבירות מין למיניהן, ללא הבדלי סטטוס או מעמד, ולא בטוח שענישה כבדה יותר היא הפתרון. רייכר מתרגז
גדעון רייכר 18/01/16
הקלות הבלתי נסבלת של עבירות המין
איך הגענו למצב הזה? צילום: Shutterstock

 

 

שגרת המעשים המגונים, אונס והתעללות מאיימת על החברה הישראלית. הכותרות בכלי התקשורת זועקות ומתריעות, ושגרת מעשי הנבלה הללו נמשכת ללא הפוגה.

 

עמוד אחד ב"מעריב", באחד מימי השבוע, מבשר על  מאבטח  בבסיס הקריה בתל אביב  שהועסק על ידי משרד הביטחון, ונעצר לאחר שנחשד בביצוע  שורה ארוכה של  עבירות פדופיליה חמורות בילדות. המאבטח הזה החזיק, כמובן, בנשק, וייעודו בחיים  הוא להגן עלינו מפני פגיעה, חס וחלילה. תמונתו הקודרת פורסמה בעיתון והיא רבת צללים. כמו מעשיו.

 

עוד באותו עמוד, כותרת נוספת: חשד כי אב התעלל בבתו בת השלושה חודשים. ריבונו של עולם, אתה שואל את עצמך, כיצד יתעלל אב ביוצאת חלציו שזה עתה יצאה לאוויר העולם? התינוקת הובאה לבית החולים עם שברים בגולגולת. האב, תושב אחד הכפרים  ליד זיכרון יעקב, נעצר לחקירה.

 

בעוד אנחנו נאנחים מעומק ליבנו לגילויים הללו, הכותרת הבאה כבר גורמת לנו להתקף קבס ובחילה. ציטטה מאותו עמוד בעיתון: המשטרה גיבשה תשתית ראייתית להגשת כתב אישום  נגד מפקד כלא איילון, בחשד שאנס קצינה ששירתה תחת פיקודו.

 

יצר האדם רע מנעוריו

 

 איך אותם עבריינים לא חוששים מענישה ומאות קלון? צילום: Shutterstock

 

והקורא שואל את עצמו: הייתכן? מי שמפקד על עשרות ומאות אסירים שחטאו באותה עבירה עצמה, לא יכול להתגבר על יצריו? ועוד שאלה: מדוע הם אינם יראים? מדוע מורא החוק לא נופל עליהם? האם ייתכן שכל העבריינים הללו, לכאורה (אם כי טרם הוכחה אשמתם) לא חוששים שמא קלונם יתגלה ברבים, משפחתם תתפורר והם יבלו מאחורי סורג ובריח?

 

התשובה, כנראה, נמצאת בתחום חקר הנפש. הם אינם מסוגלים להתגבר על יצרם, מוצאים לכך שפע של צידוקים בדיעבד, ובונים על תקוות שווא. האם עונשים כבדים יותר ירתיעו אותם? לכאורה כן, אך לא היא. הרי אותו מפקד כלא שלכאורה אנס ידע שעונשו יהיה אובדן הקריירה, הרס המשפחה ושפע עונשים נוספים, כולל ישיבה בכלא.

 

כל אלה לא מנעו ממנו, לכאורה, לבצע את זממו. כלומר, הענישה איננה מרתיעה. גם חסידים גמורים המתפללים השכם וערב, גם רבנים רבי תהילה המטיפים השכם וערב לצאן מרעיתם - גם הללו נחשדים מעת לעת בעבירה על עשרת המצוות, כמו למשל "לא תגנוב".

 

יצר האדם רע מנעוריו, כתוב במקורות, ועל כן, כנראה ולמרבה הצער, נמשיך לחזות ולצפות מעת לעת בתהלוכה הארוכה של מפירי חוק, המשביתה את שלוות חיינו ומעציבה אותנו.

 

יש מוצא? מי שיודע מתבקש להתקשר בדחיפות.

 

ממה עשית עניין, סך הכל נשיקה?

 

עוד ברייכר מתרגז

פניות לגדעון רייכר - [email protected]

 

גם אתם התרגזתם? הצטרפו לפרלמנט של מוטק'ה 

תגובות  1  אהבו 

חומר למחשבה: בעונת הייחום הרבה זכרי חיות שבדרך כלל זהירים ופחדנים מוצאים את מותם בכביש כשנדרסו ע''י מכוניות ...
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

האם החיסון נגד שפעת לא יעיל בגיל השלישי?

מדי שנה מושיטים את זרועותיהם מאות אלפי קשישים ומתחסנים כנגד מחלת השפעת, וחיוך של נחת עולה על שפתיהם. הם...

לקריאת הכתבה
אם כל הסיוטים: תחבורע ציבורית

אנחנו נוהגים לשאת את ראשינו בגאווה וקובעים ביהירות: אנחנו עם סגולה, אין כמונו בסביבה. האמנם? ואולי הגיע...

לקריאת הכתבה
מר בנימין נתניהו, קבל כבר החלטה

ראש הממשלה בנימין נתניהו חוזר ומצהיר: כל עוד הפלשתינאים לא יכירו במדינת ישראל, לא ננהל איתם משא ומתן...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה