חזרה לחדשות היום

הקשישים יקבלו תוספת קצבה – הטבותיהם יישללו

בממשלה החליטו להעלות את קצבת הזקנה – שזה טוב ויפה. רק חבל שזה פוגע בהטבות שלהם זכאים בני הגיל השלישי והרביעי בישראל – כמו הנחות בחשמל, ארנונה ועוד
עדי כץ 11/12/16
הקשישים יקבלו תוספת קצבה – הטבותיהם יישללו
חלם זה כאן, מוסיפים מפה ומקצצים משם. צילום: Shutterstock

 

"חלם זה כאן", קובעת חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס בפוסט שהעלתה בימים האחרונים בדף הפייסבוק שלה. "קשישים יקרים, בקואליציה חושבים שאתם עשירים מדי", היא פותחת. "לחברי הכנסת היה רעיון יפה – להעניק תוספת ותק מוגדלת לקשישים. הבעיה, אותה תוספת על סך 300 שקל, מובילה לשלילת הטבות ששוות לקשישים 1,000 שקל ויותר. הטבות שהמדינה לא נדרשת לשלם עבורן שום תוספת תקציבית. כך יוצא שהבאים לברך, יצאו מקללים".

 

אז מהי בעצם תוספת הוותק ולמה היא מחבלת באותן הטבות? כידוע, כל אדם אחרי גיל הפרישה, מקבל קצבת זקנה מהביטוח הלאומי. קשישים שאין להם הכנסות נוספות מעבר לה, זוכים גם להשלמת הכנסה, המתבטאת בתשלום חודשי ובשורה של הטבות.

 

בתוך קצבת הזקנה, יש סעיף בשם "תוספת ותק", שעד היום עמד על 2 אחוז תוספת לקצבה, על כל שנת עבודה שאותו אדם עבד, אבל רק מעבר לשנת העבודה העשירית.

 

ראש מפלגתה של לוי אבקסיס לשעבר, ח"כ ושר הביטחון אביגדור ליברמן, דרש עם כניסתו לקואליציה את הורדת המינימום של עשר שנים למינימום של שנת עבודה אחת, במטרה להיטיב עם עולים חדשים מבוגרים, שלא הספיקו לעבוד בישראל מספיק שנים עד הפנסיה.

 

אבל אליה וקוץ בה: העלייה בקצבת הזקנה בשל הגדלת תוספת הוותק, תפגע בזכאות של חלק מהקשישים להשלמת הכנסה. עיקר הבעיה אינו ויתור על הסכום הכספי, שממילא יגיע עכשיו מכיוון אחר, אלא ביטול ההטבות המגיעות עם השלמת ההכנסה, בהן הנחות בחשבון החשמל, הורדת 50 אחוז מדמי השימוש הקבועים בבזק, הנחות בתשלומי ארנונה ומים, סיוע בשכר דירה, זכאות לדיור בבית גיל הזהב של משרד השיכון, הנחות בקניית תרופות, פטור מחלק מתשלומי ההשתתפות העצמית בקופות החולים ועוד.

 

בעוד שהתוספת לקצבת הזקנה יכולה לעמוד על 300-400 שקל בחודש, עלות כל ההטבות יכולה להגיע ל-1,000 שקלים ויותר. כדי לסבר את האוזן, רק הסיוע בתשלום על חימום הבית לקשישים בישובים בעלי אקלים קר, עומד על 550 שקל בחודש.

 

"ההסתייגות שלי כל כך ברורה מאליה וכל כך קלה לתיקון ואפילו אינה דורשת תוספת תקציב", אמרה אתמול לוי-אבקסיס למוטק'ה. "ההחלטה להתנגד לה, היא לא פחות מהזויה. מעבירים הצעת חוק שכל מטרתה לסייע לקשישים, אבל על הדרך פוגעים ברבים מהם פגיעה אנושה.

 

"תוספת של 300-400 שקל בחודש לא תסייע לקשיש, שעכשיו יידרש לשלם מחיר מלא על תרופות, על חשמל, על ארנונה. לא נמאס לשמוע על קשישים שסובלים מקור כי אינם יכולים לשלם את החשמל של אמצעי החימום? שצריכים לבחור אם לקנות מזון או תרופות? שמגורשים מדירתם או צוברים חובות עצומים, כי אינם עומדים בתשלומי השכירות והארנונה? מישהו בקואליציה חושב שהקשישים נהנים מחיי מותרות?".

 

 

לאפשר לקשישים ליהנות מההטבות

 

ממשיכה להילחם למען מגזרים מוחלשים. לוי-אבקסיס

 

הצעת החוק של ליברמן עברה לאחרונה ביחד עם התקציב ואושרה על ידי ועדת העבודה הרווחה והבריאות, מבלי שאיש עלה על הנקודה הבעייתית. גם לאחר שהוגשה ההסתייגות של לוי אבקסיס, שמבקשת לאפשר לקשישים להמשיך ליהנות מההטבות, היא נדחתה מטעמי משמעת קואליציונית.

 

לוי-אבקסיס פרשה במאי האחרון ממפלגת "ישראל ביתנו", בעקבות הצטרפות המפלגה לקואליציה, שלא נוצלה לדעתה לקידום התחום החברתי, אך נותרה חלק מהסיעה בכנסת. בפוסט היא מספרת כיצד סברה לתומה שחברי הוועדה שהעבירו את הצעת החוק, לא שמו לב לשגיאה. משום כך הגישה בקשה לרביזיה, כלומר עריכת שינוי בחוק, "כך שלצד תוספת הוותק המבורכת", היא כותבת, "סל ההטבות לא ייפגע".

 

"היום הופתעתי לראות שחברי הכנסת מהקואליציה החברים בוועדה, הצביעו נגד השינוי, שכאמור, לא מגדיל את ההתחייבות הכספית מטעם המדינה לעומת המצב הקיים", ממשיכה הח"כית, "למה? פוליטיקה. לפעמים היא נפלאה ומביאה להישגים ולפעמים היא קטנונית ומתסכלת". הפוסט זכה לתגובות נלהבות והיו שהציעו לחברת הכנסת הידועה באג'נדה חברתית, להקים מפלגה חברתית חדשה.

 

נקודת האור בסיפור היא שיו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות ח"כ אלי אלאלוף ("כולנו"), קבע שבטרם יישללו ההטבות והתאריך המיועד הוא סוף 2018, ייערך דיון מחדש כדי למנוע את הפגיעה. "אני מודה לח"כ אלאלוף", אומרת לוי-אבקסיס, "שלקח אחריות והודיע על הקפאת המצב, עד שיתקיים דיון מחודש בנושא על אף ההתנגדות להסתייגות שלי. אני מקווה שבדיון הזה הח"כים יימלכו בדעתם".

 

יוזמה חדשה: שעת עזרה יומית לקשישים בודדים

 

לחיות בכבוד אחרי הפנסיה – זה אפשרי

 

מתברר שבכל זאת טוב להזדקן בישראל

 

 

 

 

 

תגובות  6  אהבו 

בהצלחה לח"כ אורלי לוי-אבקסיס !!!
תודה עדי על האינפורמציה החשובה yes
שלום רב ראשית ומעל לכל כל הכבוד לח"כ אורלי לוי - אבקסיס . מצער לדעת שרק היא מנסה לגונן על המבוגרים הזקוקים כל כל להטבות שמקבלים בגופים השונים ובגובה קיצבצ הזיקנה. ומצער שבעתיים שיש חברי כנסת או ...
שלום רב

ראשית ומעל לכל כל הכבוד לח"כ אורלי לוי - אבקסיס . מצער לדעת שרק היא מנסה לגונן על המבוגרים הזקוקים כל כל להטבות שמקבלים בגופים השונים ובגובה קיצבצ הזיקנה. ומצער שבעתיים שיש חברי כנסת או בהגדרה שהם כנראה שכחו : "נבחרי העם" או בתפקידים ובהבטיתם של לפני הבחירות לדאוג טבות ותמיכה בשכבות החלשות שביניהן מוגדרים גם המבוגרים באזרחי המדינה שהרזרבות הכלכליות שלהם לא בדיוק ברמה של אותם נבחרי העם ושאם לא ידעתם משכורתם עולה בחודש הבא ב- 1000 שקלים במינימום .  נקראית ממשלה תומכת ? זו נקראת ממשלה שאינה מרמה על כל צעד ושעל ? ובמיוחד את מי ???? את אותם אזרחים שבנו עבורם מדינה לתפארת ?
ישר כוח אורלי. בטוח שנצביע לך  תלכי ברשימה נפרדת

כל הגימלאים יכבדו אותך.
הנה ציטוט מהרשימה לעיל המציג עובדה, כביכול, שכולה טעות. יש להניח שמי שכתב את הדברים לא בדק אותם כלל: "בעוד שהתוספת לקצבת הזקנה יכולה לעמוד על 300-400 שקל בחודש, עלות כל ההטבות יכולה להגיע ל-1,000...
הנה ציטוט מהרשימה לעיל המציג עובדה, כביכול, שכולה טעות. יש להניח שמי שכתב את הדברים לא בדק אותם כלל: "בעוד שהתוספת לקצבת הזקנה יכולה לעמוד על 300-400 שקל בחודש, עלות כל ההטבות יכולה להגיע ל-1,000 שקלים ויותר. כדי לסבר את האוזן, רק הסיוע בתשלום על חימום הבית לקשישים בישובים בעלי אקלים קר, עומד על 550 שקל בחודש."

מה פתאום 500 שקלים בחודש? המדובר ב-500 שקלים לכל עונת החורף, לצורך כל הוצאות החימום באזורים שבהם האקלים קר. אני לא מזלזלת בסכום הזה, אבל מעולם הוא לא עמד על יותר מאשר 500 שקלים לכל חודשי החורף כולם.

בדקו לפני שאתם מפרסמים! 


 
שבת שלום בושה וחרפה לכל הממשלה למשכורות שלכם אתם דואגים כל שנה , תוספת למרות שאתם לא זקוקים לה , לא מוכנים לוותר , איפוא המצפון אם יש בכלל , יש לכם את כל ההטבות , בגלל זה אתם נלחמים להיות בכנסת , ...
שבת שלום בושה וחרפה לכל הממשלה למשכורות שלכם אתם דואגים כל שנה , תוספת למרות שאתם לא זקוקים לה ,

לא מוכנים לוותר , איפוא המצפון אם יש בכלל , יש לכם את כל ההטבות , בגלל זה אתם נלחמים להיות בכנסת ,



לא בגלל לשרת אותנו אלא בשביל החיים הטובים עם משכורות טובות , אומרים שהשביע לא מרגיש ברעיב , עד לאן תגיעו ,

אנחנו מדינה קטנה ועם אחד במקום שתדאגו לאזרחים אתם דואגים רק לעצמכם ,אתם אף פעם לא שביעים עם כל המליונים שיש לכם , בושה וחרפה ,בנתיים שרה נתניהו נהנית מכל הלוכסס בחול חיה חיי מלכים כל טיסה משכורת של 4 משכורות , מה יכפת לה חיה על חשבון משלמי המסים , אבל לטפל בילדים ובקשישים אין תכציב , כל הצעירים גרים בשכירות עם משכורות דפוקות כי אין להם כסף לקנות דירה , אבל לילדים שלכם יש הכל , אתם צודקים למה שיכפת לכם , הלוואי שיבוא יום ותחיו במשכורת של 5000 שקל נראה אותכם אז ,אני מאחלת לכם שתגיעו ליום הזה , 

 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

"לאלימות אין גיל, גם נשים זקנות סובלות מאלימות"

אחת מכל ארבע נשים סובלת מאלימות בבית - פיזית, מילולית, נפשית או כלכלית. רק השנה נרצחו 19 נשים על ידי בני זוגן,...

לקריאת הכתבה
אילו חנויות מזון פתוחות בשעות מיוחדות למבוגרים בלבד?

בעקבות משבר הקורונה רשתות מזון גדולות ברחבי העולם, דוגמת אוסטרליה וארה"ב, כבר הודיעו זה מכבר שיפתחו את...

לקריאת הכתבה
נשארים בבית: הנחיות חדשות במאבק בקורונה

אם המצב לא היה קשה מספיק עד כה, משרד הבריאות מודיע היום (ג') על הגבלות חדשות ומרחיקות לכת, במטרה להילחם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה