חזרה למגזין אוכל

הראשונה, העיקרית והקינוח: מתכונים לראש השנה (עם תפוח)

בראש השנה נהוג לאכול תפוח בדבש, אבל למה שלא נהפוך את התפוח לכוכב הערב? לפניכם מתכונים חגיגיים, מיוחדים וסופר טעימים למנה ראשונה, עיקרית ושני קינוחים (כי תמיד יש מקום לעוד קינוח), שבכולם תמצאו את התפוח. שנה טובה!
מאת חני יודל 16/09/20
הראשונה, העיקרית והקינוח: מתכונים לראש השנה (עם תפוח)
שיפה, שונה וטעימה תהא השנה (צילום: shutterstock)

 

גם אם יש לנו דה ז'ה וו מליל הסדר, וגם אם נאלץ את ראש השנה לחגוג בנפרד מהמשפחה המורחבת, זה לא אומר שלא נפרוש מפה חגיגית על השולחן, ולא נאכל סעודה טעימה כיאה לפתיחת שנה חדשה. אחרי הכל, אולי דווקא לפתוח ברגל ימין את תשפ"א יהפוך אותה לטובה יותר. ואם אתם מחפשים לגוון את המתכונים המוכרים והחגיגיים שלכם, הגעתם למקום הנכון – לפניכם ארוחה שלמה, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוחים, כשבכל אחת מהמנות הכוכב הוא התפוח - אחד מסמלי החג הידועים. חג שמח!

 

לראשונה: סלט ירקות צבעוני עם עדשים שחורות ונגיעות מתקתקות של תפוח

 

מנה שהיא גם חגיגית, גם צבעונית וגם בריאה מאוד - שלל הירקות בה תורמים מגוון ויטמינים ונוגדי חמצון, המסייעים במניעת מחלות, הסיבים התזונתיים מסייעים באיזון הסוכר ובהסדרת תהליכי העיכול, והעדשים השחורות השייכות למשפחת הקטניות מכילות כמות גדולה של חלבון, ברזל ושפע של ויטמינים ומינרלים.

טיפ: ניתן להכין עדשים בכמות גדולה, להקפיא במנות קטנות ולהפשיר לפי הצורך. אגב, הסלט הזה גם דל קלוריות: רק 98 קלוריות במנה, 15 גרם פחמימות, 3.5 גרם שומן ו-3.5 גרם חלבון.

 

מצרכים (לכ-6 מנות):

2 עגבניות

2 מלפפונים

1 גמבה אדומה בינונית

1 פלפל צהוב בינוני

1/2 שקית עלי בייבי

1 תפוח עץ אדום

2/3 כוס עדשים שחורות מבושלות

לרוטב: 2 כפות שמן זית, כפית חומץ בלסמי, מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה:

1. מבשלים את העדשים – העדשים אינן חייבות בהשריה טרם בישולן. ניתן לבשל אותן במים רותחים למשך 20-30 דקות. מומלץ לתת להן להתקרר מעט טרם הכנסתן לסלט.

2. חותכים את כל הירקות ואת התפוח לחתיכות בגודל הרצוי, מוסיפים את עלי הבייבי והעדשים המבושלות ומתבלים.

 

המתכון באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

לעיקרית: עוף ממולא באורז, דבש ותפוחי עץ על מצע בצלים מקורמלים

 

צילום: Shutterstock
 

מצרכים:  

עוף במשקל 1.5 ק"ג

למשרה:

3 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

2 שיני שום כתוש

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף דבש

למילוי:

1 בצל סגול בינוני קצוץ ומוקפץ קלות

1 כוס תפוחי עץ גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס אורז שעבר חצי בישול

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לבצלים המקורמלים:

3 בצלים גדולים פרוסים דק ומוזהבים עם 2 כפות שמן

 

ההכנה:

‏1. מחממים תנור ל- 200 מעלות

‏2. מערבבים את חומרי המשרה ומעסים את העוף ‏מבפנים ובחוץ. מניחים למספר דקות.

3. מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את העוף. קושרים את שתי הרגלים הקדמיות בחוט המתאים לתנור (אם אין, אז עם שני קיסמים).
4. מניחים את העוף בתבנית עם הבצלים המקורמלים ‏ומכסים בנייר כסף. אופים כ- 40  דקות
ולאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים ל- 20 דקות נוספות. מכבים את התנור ונותנים לעוף לנוח לכ-10 דקות נוספות.

 

המתכון באדיבות השף דיויד לוי

 

לקינוח: עוגת תפוחים

 

צילום: יח'צ

 

מצרכים:

1.5 קמח כוסמין

1/2 כוס סוכר קוקוס

1 כף אבקת אפייה

1 כפית אבקת קינמון

קמצוץ מלח

1/3 כוס שמן זית

3 ביצים

1/4 כוס חלב שקדים

6 כפות רסק תפוחים

1 כף חומץ תפוחים

1 תפוח חתוך לקוביות

אופציה: 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים ו-1/4 כוס שקדים פרוסים לקישוט

 

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את המצרכים הרטובים, ולאחר מכן מוסיפים את היבשים.

3. מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומעבירים לתבנית, מקשטים מעל עם שקדים פרוסים ומפזרים מעט סוכר קוקוס לקרמול.

4. מכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 

המתכון באדיבות ניצן הדובדבן מרכז MALL 7  בבאר שבע

 

קינוח נוסף: מאפינס תפוחים

 

זה לא מאוד שונה מעוגת תפוחים, אבל צורת ההגשה של המאפינס אישית יותר, ויש שיגידו חגיגית יותר.

 

צילום: טל פינקלשטיין

 

מצרכים (ל-12-14 מאפינס):

3 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות קטנות

1 כוס סוכר חום

3 ביצים

1 כפית קינמון

2 כוסות קמח תופח

1/2 כוס רסק תפוחים

3/4 כוס שמן קנולה

לציפוי: אבקת סוכר

 

ההכנה:

1. בקערה טורפים יחד את הביצים והסוכר, מוסיפים את השמן, רסק התפוחים והקינמון, מטמיעים את הקמח בתוך המסה ובעזרת כף מערבבים את קוביות התפוח לתוך העוגה.

2. לתבנית מאפינס מכניסים מאנג׳טים, ולכל מאנג'ט את הבלילה (למלא 3/4 מאנג'ט). אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ-25 דקות.

3. לאחר האפייה מפזרים מעל המאפינס אבקת סוכר.

 

המתכון באדיבות אינס ינאי, מתכונאית רשת מלונות מטיילים

 

שנה חדשה: בני ה-60+ שניצלו את הקורונה לטובת שינוי תעסוקתי

בלי לטוס לחו"ל: ליהנות מהמנות המפורסמות בעולם אצלכם בבית

אל תהיו כבדים, תאכלו דגים

קציצות לקיץ: 4 מתכוני קציצות קלילים

1  תגובות  אהבו

התמונה של תגונה שרה16 19/09/20
תודה שנה טובה ומבורכת!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

הראשונה, העיקרית והקינוח: מתכונים לראש השנה (עם תפוח)

גם אם יש לנו דה ז'ה וו מליל הסדר, וגם אם נאלץ את ראש השנה לחגוג בנפרד מהמשפחה המורחבת, זה לא אומר שלא נפרוש...

לקריאת הכתבה
בלי לטוס לחו"ל: ליהנות מהמנות המפורסמות בעולם אצלכם בבית

השמיים נפתחים לאיטם, יש אפילו הסכם עם איחוד האמירויות, אבל השנה כנראה כבר לא נספיק לנפוש או לטייל במדינה...

לקריאת הכתבה
5 מתכונים קיציים, קלילים ומשמחים

בקיץ הסלטים והארוחות הקלילות מחליפים את המנות הכבדות של העונה הקרה, אבל כשאנחנו מדברים על סלט אנחנו לא...

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה