השוקו טעים יותר בכוס כתומה

צילום: Shutterstock
חולמים על שוקו חם בימים הקרים הללו? כדאי שתכינו אותו בכוס כתומה או בכוס בצבע קרם כהה - ייתכן שתיהנו ממנו יותר. כך לפחות עולה ממחקר חדש שמסביר כיצד הכלי בו מגישים מאכל או משקה עשוי להשפיע על איך שאנחנו תופסים את הטעם שלו.
חוקרים מהאוניברסיטה הפוליטכנית של ולנסיה ומאוניברסיטת אוקספורד גייסו 57 מתנדבים וביקשו מהם לטעום שוקו חם שהוגש בארבע כוסות בצבעים שונים - לבן, קרם כהה, אדום וכתום. הם התבקשו לדרג כל משקה בסולם של 1 עד 10.
השוקו בכל הכוסות היה אותו שוקו בדיוק, אך המתנדבים אמרו שהמשקה שהוגש בכוסות שצבען כתום או קרם היה טעים יותר. השוקו בכוסות הלבנות קיבל את הדירוג הנמוך ביותר.
החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Journal of Sensory Studies מסבירים כי צבע הכלי בו מוגש משקה או מאכל יכול להעצים תכונות מסוימות כמו טעם או ארומה.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
מחקרים קודמים מצאו כי כלים צהובים מעצימים את תפיסת הטעם של לימונים. בתחום המשקאות הקלים, משקאות עם צבעים קרים כמו כחול נתפסים כיותר מרווים מאשר צבעים חמים כמו אדום, ואם המשקאות ורודים הם נתפסים כמתוקים יותר. מחקר שנערך לאחרונה מצא כי קינוח בטעם תות נתפס כמתוק יותר ב-10% ועשיר יותר בטעם ב-15% כאשר הוגש על צלחות לבנות בהשוואה לצלחות שחורות, מה שמראה כי ייתכן שעדיף להגיש קינוחים בצלחות לבנות.
הכתבה "שוקו טעים יותר בכוס כתומה" פורסם במקור באתר כמוני
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....