חזרה למגזין אוכל

השף הדיאבטי

חיים עם סוכרת סוג 2 (או לצידו של מי שסובל ממנה)? הדבר אינו מונע את המשך האכילה הטובה וההנאה משפע טעמים, כולל סלטים, מרקים, מנות עיקריות, וכמובן ? הקינוחים. אורח חיים חיובי לא יזיק לאף אחד, גם אם הוא לא סוכרתי. כמה מתכונים ממנו, שאינם מכילים יותר מדי סוכר
מערכת מוטק'ה 11/01/07
השף הדיאבטי

[u]עוף צלוי ברוטב צימוקים ולימון ופלפלים קלויים[/u]
4 מנות [u]המצרכים[/u] לימון עוף גדול מלח פלפל לבן גרוס ענף קורנית (טימין) 2 שיני שום מעוכות כף שמן זית *
לפלפלים הקלויים
2 פלפלים אדומים שן שום מעוכה בצלצל חתוך כף פטרוזיליה קצוצה *
לרוטב הצימוקים בלימון
2 כפות קליפת לימון 2 כפות צימוקים (עדיף סולטנה), או 2 כפות צימוקים זהובים 2 כפות שמן זית 2 כפות פטרוזיליה 2 כפות חומץ יין אדום [u]ההכנה[/u] 1. בשביל העוף: דקרי את קליפות הלימון כמה פעמים במזלג. תבלי את חלל העוף במלח ובפלפל ולאחר מכן מלאי בלימון, בטימין ובשום. קשרי את העוף, משחי את חלקו החיצוני בכף שמן זית ותבלי בנדיבות במלח ובפלפל. שפדי את העוף והניחי על תבנית אפייה. 2. חממי את התנור עד ל-230 מעלות. הניחי את הפלפלים האדומים בתבנית אפייה וקלי אותם, כשאת הופכת אותם מדי פעם עד שהחלק החיצוני שלהם חרוך, בערך 15-10 דקות. 3. הנמיכי את חום התנור ל-175 מעלות וצלי את העוף עד שהעור יקבל גוון חום-מוזהב, בערך 20 דקות. הנמיכי את התנור ל-150 מעלות והמשיכי לאפות את העוף עד שהמיץ שלו בהיר, עוד כ-30 דקות (את יכולה לבדוק האם העוף מוכן גם בעזרת טרמומטר שתכניסי לתוכו). 4. בעוד העוף נצלה, סיימי להכין את הפלפלים האדומים על ידי קילוף הקליפה החרוכה. פתחי את הפלפלים לאורכם והוציאי את הגרעינים, את הקצוות ואת החלק הלבן הפנימי. נגבי את מה שנשאר במגבת נייר וקצצי. ערבבי את הפלפלים הקלויים עם השום, הבצלצל הקצוץ והפטרוזיליה והניחי בצד. 5. כדי להכין את רוטב הצימוקים-בלימון: ערבבי את קליפת הלימון, הצימוקים ושמן הזית בסיר. חממי על אש קטנה עד שהצימוקים מתנפחים, כ-2 דקות. הוסיפי את הפטרוזיליה, כף חומץ ומלח ופלפל לטעם. הוסיפי עוד חומץ אם צריך, והניחי בצד. 6. הוציאי את העוף מהתנור עם סיום האפייה, הניחי לו להתקרר, ואז הפרידי את הבשר מהעצמות. 7. הגישי את העוף על צלחת יחד עם הפלפלים הקלויים, כשהרוטב מרוח על העוף.
[u]אנטיפסטי פטריות במרינדה[/u]
10 מנות


הפטריות האלה הן ליווי נהדר לכמעט כל מנה ראשונה. לחילופין, הן יכולות להיות מוגשות כמתאבן בקיץ, לבדן או עם ירקות קרים אחרים. היתרון של מנה זאת ? היא יכולה להישמר במקרר במשך שלושה ימים [u]המרכיבים[/u] 1/4 כוס שמן זית 2 כפות חומץ יין אדום 1 כפית פלפל אדום חריף מרוסק 2 כוסות פטריות גדולות מנוקות וחתוכות לרבעים 1 כוס פטריות קטנות, כהות, מנוקות וחתוכות לרבעים מלח פלפל שחור גרוס 2 כפות פטרוזיליה [u]אופן ההכנה[/u] 1. ערבבי את שמן הזית, החומץ והפלפל האדום כדי ליצור רוטב ויניגרט. ערבבי את הפטריות עם חצי מכמות החומץ והניחי במקרר לשעתיים. 2. חממי את התנור ל-230 מעלות. העבירי את הפטריות למגש אפייה וקלי בתנור עד שישחימו, כ-10 דקות. הוציאי את הפטריות מהתנור והניחי להן להתקרר בטמפרטורת החדר. 3. ערבבי את הפטריות הקלויות עם יתרת החומץ, תבלי עם מלח ופלפל לפי הטעם וערבבי עם הפטרוזיליה ממש לפני ההגשה.
[u]תפוחים אפויים חמים עם צימוקים ואגוזים[/u]
6 מנות


מומלץ להגיש את התפוחים עם יוגורט וניל קפוא, או גלידת וניל דלת-קלוריות כקינוח בריא שטעמו כטעם החטא. [u]החומרים[/u] 1 כף קינמון טחון 1 כפית ג'ינג'ר טחון 1 כפית מוסקט טחון 2 כפות צימוקים צהובים 1/4 כוס אגוזים טחונים 1 כף דבש 2 כפות חמאה לא מומלחת, מרוככת 3 תפוחים גדולים [u]ההכנה[/u] 1. ערבבי בקערה את הקינמון, הג'ינג'ר והמוסקט עם הצימוקים, האגוזים והדבש. הוסיפי כ-3 כפות מים ואת החמאה. 2. חתכי את התפוח לשניים לאורכו. הוציאי את הליבה והניחי את שני החצאים בתבנית פח כשהחלק החתוך כלפי מעלה. השתמשי בתבנית גדולה כדי להכיל את התפוח במידה. 3. מלאי את מרכז התפוח הריק בתערובת הצימוקים-אגוזים. כסי את התפוחים עם אלומיניום ואפי בחום של 150 מעלות כ-25 דקות. 4. הסירי את הכיסוי והחזירי את התפוחים לתנור לעוד 10 דקות, עד שהם מתחילים להשחים. הניחי להם להתקרר לפני ההגשה. [u]שימי לב[/u]: תפוחים ופירות אחרים, כמו אגסים ואבוקדו, נוטים להשחיר מייד לאחר שהם נחשפים לאוויר כשחותכים אותם. לכן הימנעי מחיתוך התפוחים עד ממש לפני מועד הגשתם. אפשר לבחור כל סוג תפוחים שרוצים, העיקר שיהיו גדולים.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה