השף הדיאבטי
חיים עם סוכרת סוג 2 (או לצידו של מי שסובל ממנה)? הדבר אינו מונע את המשך האכילה הטובה וההנאה משפע טעמים, כולל סלטים, מרקים, מנות עיקריות, וכמובן ? הקינוחים. אורח חיים חיובי לא יזיק לאף אחד, גם אם הוא לא סוכרתי. כמה מתכונים ממנו, שאינם מכילים יותר מדי סוכר
מערכת מוטק'ה
11/01/07

[u]עוף צלוי ברוטב צימוקים ולימון ופלפלים קלויים[/u]
4 מנות [u]המצרכים[/u] לימון עוף גדול מלח פלפל לבן גרוס ענף קורנית (טימין) 2 שיני שום מעוכות כף שמן זית *
לפלפלים הקלויים
2 פלפלים אדומים שן שום מעוכה בצלצל חתוך כף פטרוזיליה קצוצה *
לרוטב הצימוקים בלימון
2 כפות קליפת לימון 2 כפות צימוקים (עדיף סולטנה), או 2 כפות צימוקים זהובים 2 כפות שמן זית 2 כפות פטרוזיליה 2 כפות חומץ יין אדום [u]ההכנה[/u] 1. בשביל העוף: דקרי את קליפות הלימון כמה פעמים במזלג. תבלי את חלל העוף במלח ובפלפל ולאחר מכן מלאי בלימון, בטימין ובשום. קשרי את העוף, משחי את חלקו החיצוני בכף שמן זית ותבלי בנדיבות במלח ובפלפל. שפדי את העוף והניחי על תבנית אפייה. 2. חממי את התנור עד ל-230 מעלות. הניחי את הפלפלים האדומים בתבנית אפייה וקלי אותם, כשאת הופכת אותם מדי פעם עד שהחלק החיצוני שלהם חרוך, בערך 15-10 דקות. 3. הנמיכי את חום התנור ל-175 מעלות וצלי את העוף עד שהעור יקבל גוון חום-מוזהב, בערך 20 דקות. הנמיכי את התנור ל-150 מעלות והמשיכי לאפות את העוף עד שהמיץ שלו בהיר, עוד כ-30 דקות (את יכולה לבדוק האם העוף מוכן גם בעזרת טרמומטר שתכניסי לתוכו). 4. בעוד העוף נצלה, סיימי להכין את הפלפלים האדומים על ידי קילוף הקליפה החרוכה. פתחי את הפלפלים לאורכם והוציאי את הגרעינים, את הקצוות ואת החלק הלבן הפנימי. נגבי את מה שנשאר במגבת נייר וקצצי. ערבבי את הפלפלים הקלויים עם השום, הבצלצל הקצוץ והפטרוזיליה והניחי בצד. 5. כדי להכין את רוטב הצימוקים-בלימון: ערבבי את קליפת הלימון, הצימוקים ושמן הזית בסיר. חממי על אש קטנה עד שהצימוקים מתנפחים, כ-2 דקות. הוסיפי את הפטרוזיליה, כף חומץ ומלח ופלפל לטעם. הוסיפי עוד חומץ אם צריך, והניחי בצד. 6. הוציאי את העוף מהתנור עם סיום האפייה, הניחי לו להתקרר, ואז הפרידי את הבשר מהעצמות. 7. הגישי את העוף על צלחת יחד עם הפלפלים הקלויים, כשהרוטב מרוח על העוף.
[u]אנטיפסטי פטריות במרינדה[/u]
10 מנות

[u]תפוחים אפויים חמים עם צימוקים ואגוזים[/u]
6 מנות

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות