חזרה להכסף שלי

השפעת המינוס בבנק על מצבנו הבריאותי

חרדות, חוסר שינה, עייפות, רגישות יתר למחלות, ביטחון עצמי פגוע, דיכאון ודכדוך, חרטה על כל הוצאה - אלה חלק מהתופעות הנקשרות לאוברדראפט מתמשך בחשבון הבנק שלנו. אז מה עושים בנדון?
אלדד זכאי 05/08/08
השפעת המינוס בבנק על מצבנו הבריאותי
מהו מינוס בבנק? מינוס בבנק הוא אשראי שהבנקים נותנים ללקוחות. תמורת אשראי זה הלקוחות משלמים פעמיים: עמלת הקצאת אשראי ? סכום חודשי קבוע. ופעם שניה ריבית יחסית לגודל המינוס. ריבית זו גבוהה במיוחד, הרבה יותר מריבית על הלוואה. לקוחות רבים מעדיפים לחיות במינוס מאשר לקחת הלוואה וזאת מהסיבה הלא נכונה. הלוואה נתפסת בעיני רבים כהתחייבות, ואילו מינוס בבנק לא נתפס ככזה. לחיות במינוס, או "להתגלגל" בשפת העם, גורר יחד איתו השפעות רגשיות ונפשיות הפוגעות באיכות חיינו ובבריאותנו. רמות הלחץ והחרדות אליהן מגיעים אלה החיים במינוס אינן נדירות ומומלץ להתייחס אליהן בכובד הראש הראוי.
להלן השפעות המינוס בבנק
:

חרדות:
כל צלצול טלפון הופך מבהיל ? אולי זה מנהל הבנק בקשר לחריגה ממסגרת האשראי?
חוסר שינה
: תופעת לוואי הקיימת כמעט תמיד במצב של חרדות היא חוסר שינה. הראש מלא מחשבות ותכנונים ואין לנו מנוחה.
עייפות
: כתוצאה מחוסר השינה, אנו עייפים רוב שעות היום והערנות שלנו נפגעת. אנחנו פחות פעילים ונעשים כבדים יותר. ככל שעובר הזמן, אנו מצליחים פחות ופחות להתרכז. אנחנו נעשים חסרי סבלנות לסביבה, זוהי פגיעה ישירה בפעילות היומיומית שלנו ובמקום העבודה שלנו. אנחנו מגלים חוסר החלטיות בקבלת החלטות ואנחנו יותר מבולבלים.
עוד כתבות בנושא כסף


איך תשלמו פחות מס שבח



תשלום מיסי ועד הבית - לפי שטח הריצפה



גימלאים פטורים השנה מאגרת רדיו וטלוויזיה



ניהול השקעות אישי לקראת פרישה



קופות הגמל הפרטיות עדיפות על השקעה אחרת



העברת כספים בין הבנקים בתוך שניות



מגינים על דיירי הדיור המוגן



שנת מלכודת הדבש של פיצויי הפרישה



כמה עולה אישפוז סיעודי?



איך תחסכו בתשלום הארנונה



איך לחסוך על השיחות לחו"ל


רגישות למחלות
: אנחנו פגיעים יותר למחלות. מערכת החיסון שלנו חלשה יותר בשל חוסר אנרגיה גופנית וחוסר כוחות נפשיים להתמודד עם המחלות.
ביטחון עצמי
: האוברדראפט הקבוע מוביל גם לפגיעה ישירה בביטחון העצמי שלנו. אנחנו נעשים פחות ופחות דומיננטיים ובולטים. אנחנו מגיבים בעצבנות ונעלבים בקלות רבה יותר. אנחנו נוטים להסתגר יותר ויותר בבית ופחות יוצאים החוצה. אנחנו מחפשים חיזוקים מהסביבה לפעולות, אפילו פשוטות ויומיומיות, שאנו מבצעים.
דיכאון ודכדוך
: אנו עוברים תקופות של דיכאון ודכדוך המלווים בעצבנות לא מובנת ובחוסר סבלנות. אנחנו מעדיפים לפגוש כמה שפחות אנשים ומתחילים להתרחק מחברים וממשפחה ? כל פגישה איתם נתפסת כהוצאה נוספת, או כארוע שבו נצטרך להיחשף בחולשתנו הכלכלית. נושאי השיחה שלנו מצטמצמים ואין לנו חשק לדבר על נושאים רבים, כיוון שהם לא בראש מעיינינו. אנחנו פחות מקשיבים לאחרים, ולא פחות מסוכן - יותר לחוצים בכביש.
דיסוננס קוגניטיבי
: כל רכישה או בילוי הופכים קשים לביצוע, ולאחר כל בילוי או רכישה מתחיל תהליך של חרטה - אנו חוששים: האם ההוצאה היתה מיותרת או לא, אולי היתה יקרה ולא הכרחית...
חשוב
מובן שתחושות אלה אינן קיימות אצל כל אחד הנמצא במינוס בבנק. יש כאלה שהמינוס שלהם הוא תוצאה של חישובים כלכליים שגויים ? יש להם תוכניות חיסכון גדולות והמינוס לא מתקרב לחלק מהחיסכון שברשותם, יש להם הורים שסוגרים להם את המינוס אחת לתקופה, או שאחת לשנה הם מקבלים בונוסים גדולים כך שהמינוס נסגר כל פעם מחדש. התופעות עליהן כתבתי מתרחשות דווקא אצל אלה שאין להם גב כלכלי כלשהו והם יודעים שאם לא יקרה נס - הם לא ייצאו מהמצב בו הם נמצאים.
אז מה עושים?
יש אפשרויות לפנות ליועצים כלכליים, ויש שימליצו על פסיכולוגים המתמחים בנושא הכלכלי. דרך פשוטה יותר היא אחד הקורסים לניהול כלכלת הבית. מדוע לבזבז כסף על קורס כשאנחנו ממילא במינוס? - אתם ודאי שואלים. התשובה פשוטה: אנשים שאיבדו את השליטה על חייהם הכלכליים עסוקים במלחמת הקיום היומיומית כך שאינם מבחינים בין הוצאה להשקעה. מבחינת הפעולה ? הוצאה והשקעה חד הם. בשניהם אנו מוציאים כסף, אך ההבדל הוא בתוצאה. השקעה היא הוצאה, שתחזיר לנו תמורה כספית כך שנקבל את כל מה שהוצאנו ויותר מכך. לדוגמא, אם נרכוש 10 חולצות ונלבש אותן כל הזמן זו הוצאה. אם נרכוש אותן חולצות בסכום X ונמכור אותן תמורת סכום X+Y - זו השקעה. כך גם לגבי משפחות הנמצאות במינוס ושוקלות האם להוציא את הכסף על קורס יציאה מהמינוס או לא. מהניסיון שלי, החיסכון רק בחודשיים הראשונים כתוצאה מקורס זה שווה לפי שניים ממחיר הקורס.



להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:


ניהול כספים לאחר פרישה לגימלאות

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך אפשר לשמור על רמת החיים בגיל השלישי וגם לעזור כלכלית לילדים?

בשיתוף עו"ד יקי כהן

כשאומרים "משכנתא", האסוציאציה הראשונית היא הלוואה לצורך קניית דירה, שלרוב מלווה...

לקריאת הכתבה
השקעות בשוק ההון: כך תיצרו את תיק ההשקעות הנכון עבורכם

בשיתוף VIDEA

בגיל הבוגר לרבים מאיתנו יש סוג כזה או אחר של חיסכון - בין אם מדובר בחיסכון של שנים, ובין אם...

לקריאת הכתבה
נדל"ן מול שוק ההון: איפה משתלם יותר להשקיע?

 

בשיתוף וידאה

 

עם הפרישה ממקום העבודה, רבים מוצאים את עצמם עם סכום כסף לא מבוטל ביד: יש מי שמחליטים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה