חזרה למגזין אוכל

התזונה הנכונה בחודשי החורף הקרים

מרק חורף אמיתי או תבשיל קדירה מהווים ארוחה שלמה, מחממת גוף ונפש, מזינה וטעימה להפליא, ונעים להישאר בבית החמים כאשר בחוץ משתוללת לה סערת גשמים. חברת סוגת בחרה עבורנו מספר מרקי ותבשילי חורף, עם מרכיבים שניתן להשיג בקלות בשוק, קלים להכנה, וכמובן על בריאים.
עדי יהלום 06/12/08
התזונה הנכונה בחודשי החורף הקרים
[u]
תבשיל שעועית אדומה ותירס
[/u] תבשיל צמחוני, מלא בריאות וטעם היכול לשמש ארוחה שלמה או תוספת מזינה. [u]
חומרים:
[/u] 1 וחצי כוס שעועית אדומה, לאחר השרייה במים למשך הלילה 2 כפות שמן זית 2 בצלים, קצוצים 2 פלפלים חריפים, קצוצים גרגרי תירס משני קלחים מבושלים או מקופסת שימורים קטנה 300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות חצי קילו עגבניות, קצוצות 2 כפות פפריקה מתוקה אורגנו, מלח ופלפל שחור, לפי הטעם פטרוזיליה קצוצה להגשה [u]
הכנה:
[/u] 1. בסיר גדול שימו את השעועית והוסיפו מים עד כיסוי מוחלט. בשלו שעה וחצי או עד התרככות. הורידו מהאש. 2. בסיר נפרד, טגנו את הבצל בשמן זית עד הזהבה. הוסיפו את שאר החומרים, חוץ מהתבלינים. 3. הוסיפו מים אם יש צורך. כעת הוסיפו לתבשיל הבצל את השעועית, תבלו עם אורגנו מלח ופלפל שחור, ובחשו היטב. הביאו לרתיחה והמשיכו לבשל על אש נמוכה עוד רבע שעה (הדלעת צריכה להיות רכה). 4. הגישו עם פטרוזליה קצוצה מלמעלה.


[u]
מרק כתום של ירקות שורש
[/u] מרק "קלאסי" לחורף-כל הירקות הכתומים והבריאים משתלבים ביחד, לחגיגה של צבעים וטעמים: דלעת, גזר, בטטה, סלרי ועוד. ניתן להגיש כמות שהוא:עם חתיכות גדולות של ירקות, או לטחון ולהקרים עם שמנת. [u]
חומרים:
[/u] 3 בצלים, חתיכות גסות 50 גרם חמאה 3 שיני שום, קצוצות 3 כפות סוכר חום 1 וחצי קילו בטטות, חתוכות גס 1 דלעת "ערמונים" קטנה חצי קילו גזר, חתוכים גס שורש סלרי, חתוך גס 2 ליטר ציר מרק ירקות או עוף מלח ופלפל שחור 5 כפות שמנת מתוקה (אופציונלי, אם אתם מעוניינים במרק מוקרם) [u]
הכנה:
[/u] 1. המיסו את החמאה במחבת וטגנו בה את הבצל והשום מספר דקות, הוסיפו את הסוכר עד שהבצל שקוף. 2. הוסיפו בטטות, גזר ודלעת ובחשו היטב. הוסיפו את הציר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו עד שכל הירקות רכים לגמרי. צננו. 3. ניתן להגיש את המרק כמות שהוא- עם חתיכות ירק גסות או לטחון אותו בבלנדר לקבלת מרק חלק ולהוסיף שמנת מתוקה. לאחר הוספת השמנת, יש לבשל עוד כמה דקות ולא להרתיח. [u]
מרק דגים עשיר בסגנון מקסיקני
[/u] מרק עשיר ביותר המהווה למעשה ארוחה שלמה ומאוד מזינה. שילוב מיוחד של טעמי דגים, ירקות, תירס ותבלינים. [u]
חומרים:
[/u] 2 קילוגרם דגי ים (משקל נקי, אך יש לשמור זנבות וראשים), חתוכים לחתיכות קטנות רבע כוס שמן זית 3 בצלים, קצוצים 7 שיני שום 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות (800 גרם) 1 קופסא קטנה גרגרי תירס מיץ של לימון אחד 6 גבעולי סלרי, קצוצים 1 כפית פלפל לבן 2 כפיות פלפל שחור טחון טרי 5 עלי דפנה 1 פלפל חריף, קצוץ 2 כוסות ציר ירקות 1 כוס יין לבן [u]
הכנה:
[/u] 1. בסיר גדול הניחו את הזנבות והראשים של הדגים וכסו אותם במים. הוסיפו חצי מכמות שמן הזית ואת השום. הביאו לרתיחה ובשלו, עד שכמות המים מצטמצמת לחצי. 2. בסיר אחד טגנו בשארית שמן הזית את הבצל, עד שקיפות והוסיפו את נתחי הדגים. טגנו כמה דקות כל צד. 3. הוסיפו את העגבניות, התירס וערבבו. הוסיפו את ציר המרק ויתר החומרים. הביאו לרתיחה, הנמיכו אש ובשלו עוד חצי שעה. 4. סננו את הנוזלים מהסיר עם העצמות והזנבות, והוסיפו את הנוזלים הללו לסיר המרק. בשלו על להבה נמוכה ללא מכסה עוד שעה ורבע. הסירו מהאש והניחו בסיר מכוסה רבע שעה. 5. עבדו את המרק למחית במעבד מזון או בלנדר, או הגישו כמות שהוא.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה