חזרה להכסף שלי

התקציב: מי יכסה את הגירעון?

הממשלה ממנה ועדות שונות לבחינת הריכוזיות במשק, להורדת המחירים ולשיפור מצבם של האזרחים, אבל בבואה לדון בתקציב חדש נשכחות כל ההחלטות ונדחות כל ההמלצות ומי שמשלם את המחיר הוא, כרגיל, הציבור
צפריר בשן 05/06/12
התקציב: מי יכסה את הגירעון?

(צילום: Shutterstock)


אתמול דיברו בכל ערוצי החדשות על המלצות ועדת קדמי, שמטרתה להפחית את מחירי המזון ומוצרי הצריכה. קדמי, מנכ"ל משרד התמ"ת ושליח הממשלה לפתרון הבעיה, פסק שישראל היא אחת מחמש הכלכלות הריכוזיות בעולם. הוא גם המליץ שורה של המלצות כדי להפחית את הריכוזיות ולהוריד את מחירי המזון.

אל תעצרו את נשימתכם. גם טרכטנברג המליץ על צעדים רבים להפחתת הריכוזיות ולחיזוק מעמד הביניים. גם חיים שני וועדת הריכוזיות שלו המליצו על צעדים לטובת הציבור. הממשלה, אגב, מצביעה בדרך כלל בהתלהבות בעד אימוץ הדוחות האלה ככתבם וכלשונם, פחות או יותר.

אבל בבואה של הממשלה לדון על תקציב חדש, נשכחות כל ההחלטות הטובות. נשכחים סבלות הציבור, המלצות הוועדות, דו"ח העוני, הילדים הרעבים וניצולי השואה המוזנחים. כשהמדינה באה לדון בתקציב, כל מה שהיא רואה זה הוצאות והכנסות: גירעון והדרך לכסות אותו. והדרך הראשונה והבסיסית ביותר של הממשלה להתמודד עם העלייה בהוצאות היא לדחות את יישום ההמלצות של הוועדות שהקימה כדי לקדם נושאים אזרחיים.


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


תקציב 2013 המתוכנן כולל את כל טוב הארץ: עלייה במס ערך מוסף, עלייה במס החברות (שמשלמות בעיקר החברות הפחות גדולות ופחות עשירות, להבדיל מחברות דוגמת טבע ואינטל, שמשלמות שיעורי מס אפסיים), עלייה במסים על אלכוהול וסיגריות וכמובן - איך אפשר בלי - קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה. קיצוץ רוחבי תמיד ייתרגם בסופו של דבר לפגיעה בשכבות החלשות: פחות קצבאות, פחות תמיכה, פחות עזרה לקשישים, ליתומים, לנשים מוכות, לשכונות מצוקה.

ובאופן מוזר, הממשלה לא תתקשה להעביר את כל ההחלטות האלה. ל-94 חברי הקואליציה לא קשה במיוחד להלקות את הציבור בשוטים ובעקרבים. הם יילחמו בבית המשפט העליון ובממשלה על ארבעה קרוואנים בהתנחלות ובסוף בטח יגיעו לפשרה שתעלה למשלמי המסים עשרות מיליוני שקלים "בלבד" - עשרות מיליוני שקלים שלא יגיעו למתנ"סים, למעונות לנשים מוכות, לקצבאות נכות וזקנה - ובד בבד יעצמו עיניים וירימו יד כדי לתמוך בתקציב שמרע את מצבם של 99 מתוך 100 ישראלים. ובעשירונים התחתונים - אלה שמתחת לקו העוני - הפגיעה היא הקשה ביותר.

הבעיה של ישראל היום - והכוונה היא לאזרחי ישראל ולא לממשלת ישראל - היא שעליה להתמודד עם ממשלה שלא באמת מתעניינת בציבור ששלח אותה לירושלים, ומקפצת בין משברון פופוליסטי אחד למשנהו במקום להיטיב את מצב האוכלוסייה.


לפורום כלכלה, שוק ההון, יעוץ, פנסיה וגמל  לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך אפשר לשמור על רמת החיים בגיל השלישי וגם לעזור כלכלית לילדים?

בשיתוף עו"ד יקי כהן

כשאומרים "משכנתא", האסוציאציה הראשונית היא הלוואה לצורך קניית דירה, שלרוב מלווה...

לקריאת הכתבה
השקעות בשוק ההון: כך תיצרו את תיק ההשקעות הנכון עבורכם

בשיתוף VIDEA

בגיל הבוגר לרבים מאיתנו יש סוג כזה או אחר של חיסכון - בין אם מדובר בחיסכון של שנים, ובין אם...

לקריאת הכתבה
נדל"ן מול שוק ההון: איפה משתלם יותר להשקיע?

 

בשיתוף וידאה

 

עם הפרישה ממקום העבודה, רבים מוצאים את עצמם עם סכום כסף לא מבוטל ביד: יש מי שמחליטים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה