חזרה למגזין אוכל

והעיקר, והעיקר: מנות עיקריות לחג

רוצים להרשים בראש השנה? אל תילחצו! יש לנו שלושה מתכונים טעימים, קלים להכנה אך מפוארים למראה שיסדרו לכם את שולחן החג
מאת מיה אבידן 22/09/16
והעיקר, והעיקר: מנות עיקריות לחג
לא צריך להשתגע בשביל שולחן חג מושלם. צילום: Shutterstock

 

 

ראש השנה שוב איתנו, ממש עוד רגע, ושוב מצפים מאיתנו להפציץ בשולחן אירוח מושקע ומוגזם. בכל פעם שאנחנו עומדים בפני משימת אירוח, שכוללת מספר אורחים מעבר למצבת האורחים הרגילה של ארוחת שישי, מיד יש לנו נטייה להיכנס ללחץ: מה נכין, כמה נכין, מי אוהב מה, כמה נספיק? אם נתחיל לבשל שבועיים מראש זה מספיק?

 

אם אתם מבשלים למשפחה ולחברים באופן קבוע, רוב הסיכויים שהרווחתם ביושר לפחות מנה אחת או שתיים שנחשבות למנות הדגל שלכם, ושום שולחן חג לא יהיה שלם בלעדיו. מכיוון שבכל זאת מדובר בראש השנה, אף פעם לא תזיק לפחות מנה אחת מרשימה, שתהפוך למרכז השולחן.

 

ולפני שנגיע לתכלס, קבלו טיפ אירוח נהדר: המודעות למזון שאנחנו צורכים הולכת וגדלה ואנשים רבים עוברים לצמחונות, טבעונות, או לחלופין נמנעים מגלוטן, מסוכר, ממוצרי חלב וכן הלאה. כשאתם ניגשים לבנות את התפריט לחג ובכלל לארוחה גדולה, בררו אצל כל אחד ואחת מהמוזמנים מהן מגבלות האכילה שלהם, אם בכלל. אם תבררו מראש מי נמנע אידיאלוגית מאכילת כרישה ומי סתם סולד מהריח של ברוקולי, תהפכו את שולחן החג לנעים ולנינוח יותר. על הדרך תזכו בהוקרת תודה ובתהילת עולם כמארחי על.

 

בחרנו שלושה מתכונים טעימים ופשוטים להכנה, שישמחו לשדרג לכם את היום הראשון בשנה:

 

 

תבשיל בשר בקר ביין אדום

 

צילום:  באדיבות "המרתף של רוזנר"

 

 

המרכיבים (4 מנות):

 

4 כפות שמן זית

צ'ילי לפי הטעם

טימין יבש לפי הטעם

מלח

1/2 קילוגרם כתף בשר בקר חתוך לקוביות

5 שיני שום כתושות או חתוכות

2 כרישות שטופות היטב חתוכות לקוביות

סלסלת פטריות פרוסות

4 בצלצלי שאלוט

שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

שורש סלרי חתוך לקוביות

גמבה חתוכה לרצועות

עגבנייה חתוכה לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 עלה דפנה

1/2 בקבוק יין אדום

 

ההכנה:

 

1. בסיר בעל תחתית עבה מחממים שמן זית ביחד עם התבלינים מלבד עלה הדפנה, מוסיפים את הבשר, מטגנים מעט ומוציאים החוצה. מניחים בצד.

 

2. מכניסים לתוך הסיר את כל יתר המרכיבים, מערבבים היטב עם מעט מים פושרים והיין האדום. מכניסים את הבשר בחזרה ודואגים שהנוזלים יכסו את התבשיל.

 

3. מביאים את התבשיל לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר מתרכך. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת התבלינים.

 

המתכון באדיבות "המרתף של רוזנר" – חנות יין ומשקאות חריפים, כפר סבא

 

 

פילה דניס צלוי

 

 

צילום: יחסי ציבור, מתחם האירועים לארה

 

 

המרכיבים (מנה אחת):

 

1 פילה דניס

שמן זית

4-5 שיני שום שלמות

מלח

פלפל

5 בצלי שאלוט חתוכים לחצי

2 גבעולי אספרגוס, חלוטים כדקה במים חמים

מעט פסטה מבושלת להקפצה

יין לבן

מיץ לימון

 

ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-250 מעלות.

 

2. מתבלים מעט את הפילה בשמן זית, 2 שיני שום, מלח ופלפל, ומכניסים לתנור החם למשך 5-7 דקות.

 

3. במחבת נפרדת מקפיצים בשמן זית את בצלי השאלוט עם יתר שיני השום, הפסטה והאספרגוס. מוסיפים יין לבן, מעט מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מצמצמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת מעט קעורה.

 

4. מוציאים את הפילה מהתנור ומסדרים מעל הפסטה.

 

המתכון באדיבות מתחם האירועים "לארה" בגדרה.

 

 

נתח סינטה צלוי על תפוחי אדמה

 

 

צילום: יח"צ

 

המרכיבים:

 

1 נתח סינטה במשקל של כ-1 קילוגרם

 

למרינדה:

 

1/2 כוס שמן זית

1 כף חרדל

1/3 כוס עירית + 1/2 כוס פטרוזיליה

0  תגובות  אהבו

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: שעתם היפה של המאפים
קצת לפני שאנחנו מפנים את כל החיטה מהחיים למשך שבוע שלם, זה הזמן של המאפים. ממולאים בגבינה וזעתר, באגוזים או...
לקריאת הכתבה
4 מתכונים מפתיעים מקופסאות שימורים
קופסאות שימורים לא נועדו רק לשם הישרדות, ומתברר שעם קצת יצירתיות אפשר להכין מהן פטה, מרקים, קציצות,...
לקריאת הכתבה
הראשון בבידוד: עושים כבוד לחציל
הוא נחשב למלך במטבח האיטלקי, במטבח הערבי כל ארוחה מתחילה לפחות עם מנה אחת שמכילה אותו ואצל רומנים הוא אחד...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה