חזרה למגזין אוכל

והעיקר, והעיקר: מנות עיקריות לחג

רוצים להרשים בראש השנה? אל תילחצו! יש לנו שלושה מתכונים טעימים, קלים להכנה אך מפוארים למראה שיסדרו לכם את שולחן החג
מאת מיה אבידן 22/09/16
והעיקר, והעיקר: מנות עיקריות לחג
לא צריך להשתגע בשביל שולחן חג מושלם. צילום: Shutterstock

 

 

ראש השנה שוב איתנו, ממש עוד רגע, ושוב מצפים מאיתנו להפציץ בשולחן אירוח מושקע ומוגזם. בכל פעם שאנחנו עומדים בפני משימת אירוח, שכוללת מספר אורחים מעבר למצבת האורחים הרגילה של ארוחת שישי, מיד יש לנו נטייה להיכנס ללחץ: מה נכין, כמה נכין, מי אוהב מה, כמה נספיק? אם נתחיל לבשל שבועיים מראש זה מספיק?

 

אם אתם מבשלים למשפחה ולחברים באופן קבוע, רוב הסיכויים שהרווחתם ביושר לפחות מנה אחת או שתיים שנחשבות למנות הדגל שלכם, ושום שולחן חג לא יהיה שלם בלעדיו. מכיוון שבכל זאת מדובר בראש השנה, אף פעם לא תזיק לפחות מנה אחת מרשימה, שתהפוך למרכז השולחן.

 

ולפני שנגיע לתכלס, קבלו טיפ אירוח נהדר: המודעות למזון שאנחנו צורכים הולכת וגדלה ואנשים רבים עוברים לצמחונות, טבעונות, או לחלופין נמנעים מגלוטן, מסוכר, ממוצרי חלב וכן הלאה. כשאתם ניגשים לבנות את התפריט לחג ובכלל לארוחה גדולה, בררו אצל כל אחד ואחת מהמוזמנים מהן מגבלות האכילה שלהם, אם בכלל. אם תבררו מראש מי נמנע אידיאלוגית מאכילת כרישה ומי סתם סולד מהריח של ברוקולי, תהפכו את שולחן החג לנעים ולנינוח יותר. על הדרך תזכו בהוקרת תודה ובתהילת עולם כמארחי על.

 

בחרנו שלושה מתכונים טעימים ופשוטים להכנה, שישמחו לשדרג לכם את היום הראשון בשנה:

 

 

תבשיל בשר בקר ביין אדום

 

צילום:  באדיבות "המרתף של רוזנר"

 

 

המרכיבים (4 מנות):

 

4 כפות שמן זית

צ'ילי לפי הטעם

טימין יבש לפי הטעם

מלח

1/2 קילוגרם כתף בשר בקר חתוך לקוביות

5 שיני שום כתושות או חתוכות

2 כרישות שטופות היטב חתוכות לקוביות

סלסלת פטריות פרוסות

4 בצלצלי שאלוט

שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

שורש סלרי חתוך לקוביות

גמבה חתוכה לרצועות

עגבנייה חתוכה לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 עלה דפנה

1/2 בקבוק יין אדום

 

ההכנה:

 

1. בסיר בעל תחתית עבה מחממים שמן זית ביחד עם התבלינים מלבד עלה הדפנה, מוסיפים את הבשר, מטגנים מעט ומוציאים החוצה. מניחים בצד.

 

2. מכניסים לתוך הסיר את כל יתר המרכיבים, מערבבים היטב עם מעט מים פושרים והיין האדום. מכניסים את הבשר בחזרה ודואגים שהנוזלים יכסו את התבשיל.

 

3. מביאים את התבשיל לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר מתרכך. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת התבלינים.

 

המתכון באדיבות "המרתף של רוזנר" – חנות יין ומשקאות חריפים, כפר סבא

 

 

פילה דניס צלוי

 

 

צילום: יחסי ציבור, מתחם האירועים לארה

 

 

המרכיבים (מנה אחת):

 

1 פילה דניס

שמן זית

4-5 שיני שום שלמות

מלח

פלפל

5 בצלי שאלוט חתוכים לחצי

2 גבעולי אספרגוס, חלוטים כדקה במים חמים

מעט פסטה מבושלת להקפצה

יין לבן

מיץ לימון

 

ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-250 מעלות.

 

2. מתבלים מעט את הפילה בשמן זית, 2 שיני שום, מלח ופלפל, ומכניסים לתנור החם למשך 5-7 דקות.

 

3. במחבת נפרדת מקפיצים בשמן זית את בצלי השאלוט עם יתר שיני השום, הפסטה והאספרגוס. מוסיפים יין לבן, מעט מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מצמצמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת מעט קעורה.

 

4. מוציאים את הפילה מהתנור ומסדרים מעל הפסטה.

 

המתכון באדיבות מתחם האירועים "לארה" בגדרה.

 

 

נתח סינטה צלוי על תפוחי אדמה

 

 

צילום: יח"צ

 

המרכיבים:

 

1 נתח סינטה במשקל של כ-1 קילוגרם

 

למרינדה:

 

1/2 כוס שמן זית

1 כף חרדל

1/3 כוס עירית + 1/2 כוס פטרוזיליה

גבעול טימין

גבעול רוזמרין

גבעול אורגנו

מעט מיורן יבש

מלח

פלפל שחור גרוס

2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים לטבעות

2 ראשי שום שלמים

3 כפות שמן זית

6-8 תפוחי אדמה שטופים היטב, חתוכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ

1/2 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)

 

ההכנה:

 

1. הסינטה: מעסים את נתח הסינטה היטב עם כל חומרי המשרה, מכסים ומניחים ללילה במקרר.

 

2. מחממים תנור ל-200 מעלות ובמקביל מוציאים את הנתח מהמקרר על מנת שיהיה בטמפרטורת החדר.

 

3. מניחים את הנתח ברוסטר או מעל רשת, כשמתחתיה נמצאת תבנית מתאימה לספיגת הנוזלים. צולים כ-15-20 דקות עד להשחמה ומוציאים.

 

4. תפוחי האדמה: בקערה מתבלים את תפוחי האדמה, הבצלים וראשי השום ביחד עם עשבי התבלין ושמן הזית, ומניחים בתבנית האפייה שמתחת לנתח הסינטה. מעל תפוחי האדמה יוצקים את מרק העוף ומנמיכים לטמפרטורה של 170 מעלות.

 

5.צולים כ-30 דקות נוספות עד לדרגת רייר (40 דקות למדיום, 50 דקות למדיום וול). לאחר כ-10 דקות מומלץ לערבב קלות (מבלי לשבור את תפוחי האדמה הנאים). אם הנתח גדול מקילוגרם, יש להוסיף 5 דקות אפייה על כל 100 גרם נוספים.

 

המתכון באדיבות שף אבי שטייניץ לחברת "ארקוסטיל"

 

 

אולי השנה - משמש ממולא

אל תהיו כבדים, בקיץ אכלו דגים

שמח במטבח: האביזרים שישדרגו כל מנה

החיים שלך בפיתה: מתכון לאנטריקוט

שלושה מתכונים עם פירות יבשים

המנות המפורסמות בעולם אצלכם בבית

היכנסו לחידון חגי תשרי של מוטק'ה

ומה לובשים לארוחת החג?

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה! 

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

המלוח והמתוק: 2 מתכוני טארט טאטן
מקור הטארט טאטן הוא במטבח הצרפתי ומדובר על אחת העוגות המפורסמות ואהובות בצרפת, שמאוד מתאימה דווקא עכשיו,...
לקריאת הכתבה
נאים הדגים: 5 מתכוני סביצ'ה, טרטר וקרפצ׳יו
הן קלילות, קרירות ומלאות צבע וסטייל. מנות עם דגים טריים הן חגיגה לעיניים, לא כבדות, דיאטטיות להפליא,...
לקריאת הכתבה
כמו באיטליה: כך תכינו פוקאצ'ה וקלצונה בבית
מי לא אוהב בצק? בצק נחשב לאחת המעלות הנפלאות של המטבח האיטלקי. פיצה היא רק אחת ממנות הדגל של המטבח הזה, אבל...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה