זהירות: אפליקציות למדידת לחץ דם

צילומים: Shutterstock
בסמארטפון קיימות כיום אפליקציות כמעט לכל בעיית בריאות. רבות מהאפליקציות אמורות לסייע לניהול לחץ הדם, ובין הפופולריות שבהן - כאלה המאפשרות כביכול למדוד את לחץ הדם באמצעות המצלמה של הטלפון. כעת מזהירים חוקרים כי האפליקציות הללו עלולות לתת תוצאות לא מדויקות ולגרום לנזק.
החוקרים מאוניברסיטת הרווארד וקיימברידג', בשיתוף עם חוקרים ממוסדות נוספים, ניתחו את 107 האפליקציות המובילות ל"יתר לחץ דם" או "לחץ דם גבוה" שהיו זמינות להורדה ב-Google Play Store, ב-Apple וב-iTunes בסוף חודש מאי השנה.
החדשות הטובות הן שנמצא כי 72 אחוז מהאפליקציות מספקות כלים שימושיים לתיעוד ולמעקב של נתונים רפואיים. אפליקציות רבות הכילו מידע כללי על לחץ דם או על דיאטת DASH. כרבע מהאפליקציות העבירו נתונים ישירות לרופא המטפל ו-22 אחוז כללו כלים שמטרתם להעלות את ההיענות לטיפול התרופתי.
עם זאת, רק חלק זעיר מהאפליקציות - שלושה אחוזים - פותחו בסיוע של מוסדות בריאות מוכרים כמו אוניברסיטאות, ואף אחת מהן לא אושרה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) המסדיר שימוש במכשירים רפואיים.
עוד נמצא כי 14 אחוז מהאפליקציות הפופולריות לאנדרואיד הופכות את הסמארטפון למכשור רפואי למדידת לחץ דם ללא שימוש בשרוול למדידת לחץ דם, וטוענות כי המשתמשים צריכים רק להצמיד את האצבע שלהם למצלמת הטלפון כדי למדוד את לחץ הדם. למרות שמדובר רק בשבע אפליקציות, הורידו אותן בין 900 אלף ל-2.4 מיליון פעמים, ודירוג המשתמשים שלהן גבוה מאוד.
כמוני
חדשות בריאות נוספות:
האם הרופא שלך עוקב אחריך בפייסבוק?
כל הדרכים לעבור בין חברות הסלולר ביעילות
שתייה מפחיות עלולה להעלות את לחץ הדם
דלקת מפרקים שגרונית: שימו לב למשקל
סטטינים עשויים להגביר סיכון לקטרקט
בואו לדבר על זה בקהילת בריאות ואורח חיים בריא
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....