זה הזמן לגזום

צילומים: Shutterstock
גיבור הסרט "המספריים של אדוארד", מין גולם חתיך ועגמומי (ג'וני דפ) שייצורו לא הושלם והוא נותר עם מספריים ענקיים כידיים, מפליא לעצב שיחים בן רגע, וכך קונה לו שם בשכונה המגונדרת שאליה נקלע. עבור בעלי הגינות שבינינו, בעיקר המתמודדים איתן ללא גנן, מלאכת הגיזום מלהיבה קצת פחות וסיזיפית קצת יותר. את מרבית הגיזומים כדאי לבצע עכשיו, באביב, ויש להצטייד תחילה באבזרים כמו מזמרה רגילה ומזמרה בעלת זרועות מתארכות, מספרי גיזום, מסור (אם יש חשמלי, מה טוב), כפפות גינה, משקפי מגן לעיניים, סולם לחלקים הגבוהים ומריצה לאיסוף הגזם.
עיצוב השיחים והעצים בגינה לפונפונים, חרוטים או דמויות אנושיות יכול להיות שעשוע עיצובי ואמנותי, אך לגיזום יש גם סיבות טובות יותר: מניעה של קריסת ענפים כבדים, תרומה לבריאות הצמח ולאריכות ימיו ומראה מסודר ומרווח יותר לגינה.
עצים ושיחים הזקוקים לגיזום רב הם בעיקר אלה הגדלים מהר, שולחים ענפים ארוכים ונוטים לפתח מספר גזעים. גם כאלה שענפיהם אינם חזקים הם מועמדים חשובים לגיזום. המיקום גם הוא קובע. צמח שנשתל ליד שביל, מעבר או חלון ונוטה לחסום אותם או שיחים המשמשים כגדר חיה, זקוקים לגיזום תכוף יותר.
יש לכם שאלות בנושא גינון? לפורום גינון: לחצו |