חגורה לכל גזרה

צילומים: Shutterstock
נדמה שחגורות תמיד היו חלק מהלבוש האנושי, במטרתן הכי מעשית: להצמיד פריט לבוש לגוף, לאחוז אותו במקום ולמנוע את נשירתו או פתיחתו באופן בלתי נשלט. תיעוד ראשון של חגורות - בשימוש גברים - יש מתקופת הברונזה, אבל האמת היא שחגורות הן אחד מפריטי הלבוש הכי יוניסקס עוד הרבה לפני שהמונח נברא, בגלל ההיבט השימושי-מעשי שלהן.
במחצית השנייה של המאה ה-19 ועד מלחמת העולם הראשונה היו חגורות חלק ממדי הצבא הגבריים בצבאות אירופה השונים, ושימשו כפריט מעשי וכפריט לשיפור ולעיצוב המראה. בראשית המאה ה-20 נהיו חגורות פריט אופנה נפוץ גם בקרב נשים, כששילוב של חצאית וחולצה נהפך לטרנד רווח ומקובל. אצל הגברים נהפכה החגורה לכמעט פריט חובה בלבוש בשנות העשרים, כשקו המותן במכנסיים ירד, ושוב היה זה הצד הפרקטי של הפריט שהפך אותו לחיוני כל כך.
מאז עברה ועוברת החגורה גלגולים רבים ומשתנים, וכיום היא אחד האקססוריז הפופולריים ביותר. החגורות עשויות מחומרים שונים, בגימורים ובעיצובים שונים, אך הנפוצות ביותר הן עדיין חגורות העור. יש גם חגורות - בעיקר בשימוש הנשי - מבד, ממתכת, מפלסטיק, מחומרים אלסטיים או משילובים; חגורות שהן כמעט תכשיטים או מיצגים פיסוליים.
|
שלחתם קורות חיים, עברתם ראיון טלפוני ואולי אפילו שניים, והנה זה מגיע. ראיון עבודה....
הוזמנתם לדייט, איזו התרגשות. בין אם אתם בחיפושים אחר זוגיות בפרק ב' ובין אם מדובר בדייט מזדמן לאחר שנים...
פיליפ דומאס מצרפת היה בן 60 כשחתם על חוזה הדוגמנות הראשון שלו. הוא עבד בתחום הפרסום והקולנוע, וכשיצא לפרישה...