חזרה למגזין אוכל

חגיגה של גלידה ולימונים של קיץ

וגם מעדני קיץ בגביע, סדנאות אפייה למבוגרים ולילדים, אפרסק מתוק במיוחד ורוטב חריף במיוחד
אורית הראל 15/07/09
חגיגה של גלידה ולימונים של קיץ

עונג של קיץ.
ביום ה' (16.7) ייפתח בנמל תל אביב ה"מגנום בר" הגדול בעולם, כפי שמעידים בשטראוס, שעוצב כולו, החל מהתפאורה וכלה בטעמי השלגונים שיוצעו שם השנה, בהתאם למיצוב החדש של שלגון הפרימיום הוותיק (יליד 1989) תחת הסיסמה "תיהנו מפינוק מלכותי". זו השנה הרביעית ברציפות ששטראוס בוחרת ליצור מגע ישיר בין המותג לבין קהל הצרכנים, במסגרת שאיננה מכירה נטו אלא ניסיון ליצור אווירה, להעניק חוויה ולמצב תדמית וקונספט. הפעם הדגש הוא על ממד ה"פלז'ר" בחיים כפי שאמרה במסיבת העיתונאים שרון בר-אורן, סמנכ"ל השיווק של גלידת שטראוס, שהתנצלה על השימוש במונח הלועזי שהנוגעים בדבר לא מצאו לו חלופה הולמת דיה בעברית. אני הייתי מציעה לבחור ב"עונג" עברי שהוא חושני ומפתה ומזמין את הדמיון לחבור למציאות, לפחות עד העונג הבא, אבל באנו לדבר על גלידה ועל פינוקי קיץ, ולא על עברית. אז במתחם "מרינרו" שבנמל תל אביב, למשך 12 יום בלבד (16.7-27.7), בימים א'-ה' בשעות 17:00-01:00, ביום ו' 10:00-16:00 ובמוצאי שבת מצאת השבת עד 01:00, יפעל ה"מגנום בר" (ייזום והפקה: טרגט מרקט, זכיין מפעיל: חברת לה פמיליה)) שהכניסה אליו חופשית. בתוך המתחם, המעוצב כסוג של אולם נשפים אירופי מלכותי של פעם עם התאמות קלות לימינו ולמקומותינו (עיצוב: עינת זוזובסקי), תופיע תזמורת חיה (עשרה נגנים) - להקת "קליאנטה", שתנגן עיבודים עכשוויים מקפיצים ליצירות קלאסיות (אולם נשפים אירופי מלכותי כבר אמרנו?) ובדוכנים שמסביב אפשר יהיה לקנות, ללקק, לטעום ולהתפנק בשמונה טעמי מיני-מגנום שיצרה במיוחד למקום ולאירוע (אין להשיג בחנויות) השפית טולי נוה. כל טעם זכה לשם שהולם את קונספט הפינוק המלכותי, והם יורכבו במקום, על בסיס מגנום השוקולד, הווניל או פירות היער, לפי בקשת הלקוח ולעיניו.


וזה מה שתוכלו לקבל: מגנום פינוקי המלכה - מגנום וניל מצופה שוקולד חלב, בראוניז ופקאן סיני; מגנום חמשת האבירים - וניל מצופה שוקולד מריר, פולי קקאו ושקדים קלויים; מגנום מארי אנטואנט - וניל מצופה שוקולד לבן ושברי עוגיות; מגנום הנסיך הקטן (במיוחד לילדים) - וניל מצופה שוקולד חלב, סוכריות צבעוניות וכתר מרשמלו; מגנום נשיקה מלכותית - מגנום פירות יער מצופה שוקולד לבן ושברי מרנג; מגנום עד חצי המלכות ? מגנום פירות יער מצופה שוקולד מריר, עיטורי קצפת ודובדבן; מגנום מלכת שבא - מגנום שוקולד מצופה שוקולד מריר, פולי קקאו ושקדים קלויים; מגנום אצולה מתוקה - שוקולד מצופה שוקולד חלב, שבבי בוטנים ואגוזים מקורמלים. מחיר שלגון: 8 שקלים. בהיותי חובבת שוקולד נחרצת, טעמתי את שני טעמי שלגון השוקולד ואם תשאלו אותי - האצולה המתוקה לוקחת בגדול.
ועוד בסימן הקיץ.
חברת שטראוס השיקה מהדורת קיץ מיוחדת ומוגבלת (כלומר, היא תיעלם בסוף הקיץ) של מעדנים בגביע הדומה לגביע ופל לגלידה. קהל היעד המוצהר הוא ילדים, שהקיץ הוא עונת השנה שלהם, אבל זו בהחלט הזדמנות גם למי שנשאר ילד בנפשו או בטעמו להתענג על מעדן קיץ פונץ'-בננה (3 שקלים לגביע), מעדן קיץ קציפת וניל עם סירופ תותים (3.65 לגביע) ומעדן קיץ בטעם שוקולד עם פצפוצים (3.65 לגביע).
אופים וטועמים.
הזכרנו את הילדים, אז למי מכם שנשאר "תורן עליהם" במהלך החופש הגדול, הנה הצעת-תעסוקה שונה, ניחוחית וטעימה: מרכז המבקרים של רשת הקונדיטוריות "רולדין" במושב קדימה מציע ביקור במקום (שבו נמצאת גם הקונדיטוריה בעבודת יד של הרשת) וסדנאות אפייה למבוגרים ולילדים. בכל שעה עגולה בימים א'-ה' בשעות 09:00-14:00 יוצא לדרך סיור במקום, הכולל צפייה בסרטון המספר על ההיסטוריה של רשת הקונדיטוריות ובתי הקפה שהוקמה בידי האחים אבי קינן וקובי חקק ובהמשך, צפייה בתחנות האפייה השונות ובהליך העבודה בהן על המאפים השונים.


בחדר המבקרים יש גם שולחנות עבודה, שעליהם ממתינים למסיירים בצק ותבניות להכנת עוגיות שונות בהדרכה אישית של שף, עוגיות שהמבקרים יטעמו במהלך הביקור ואחריו. מחיר הסיור: 25 שקלים לכל משתתף (ילד ומבוגר) וזה כולל את הביקור, שתייה קרה או חמה והעוגיות הנאפות ונאכלות במקום. צריך לתאם מראש מועד ביקור בטלפון: 09-8991001 או 052-6752657.
לימוני קיץ.
לימון, כפי שטבעה הסיסמה הידועה, מוסיף המון, אבל מה לעשות שכמו יתר אחיו ההדרים הוא בעצם פרי של חורף ואנחנו עמוק בתוך הקיץ המהביל. אז אמנם מהנדסי החקלאות והזנים כבר הצליחו להנדס לימונים שגדלים ומבשילים גם בשאר חודשי השנה, אבל בטעם יש הבדלים. קיבוצי חבל מעון שבנגב המערבי חשבו, מצאו והכניסו לשימוש טכנולוגיות מיוחדות של קירור ושימור לימוני חורף לקיץ, ועכשיו הם משווקים אותם באריזות אותו מותג שבו למדנו להכיר תפוחי אדמה וגזר - "הדוד משה". בתפזורת אפשר יהיה למצוא אותם בשם לימוני "חבל מעון". חפשו את השם ותמצאו את החורף.
אפרסק מפותח.
ואם ניגשנו לאגף הירקות והפירות, הנה עוד פרי חדש מפירות בן דור מיסוד המעלה - "אפרסק פיתה", אשר כשמו כן הוא, אפרסק פחוס בצורתו, עסיסי, רב-מיץ ומתוק יותר מאפרסק רגיל: 18-20 אחוז סוכר לעומת 14 אחוז באפרסק ממוצע. מפירות בן דור מסבירים שאפרסק הפיתה הוא תוצר של מחקר, פיתוח והשבחה, וכי בתהליך נעשתה גם התאמה של הטעם לצרכנים במדינות שונות, שכתוצאה ממנו הפרי המשווק אצלנו הוא "פציח", קריספי ומתוק ביותר, בהשוואה לאותו אפרסק שיוצא מאותו מקום ביסוד המעלה לאנגליה, למשל. את אפרסקי הפיתה הללו אפשר למצוא ברשתות "חצי חינם", "שופרסל", "רמי לוי" ו"טיב טעם", בשוק האיכרים בנמל תל אביב ב"ג'אפה מרקט" ביפו ובחנויות שמוכרות פירות מיוחדים.
חריף וגם מתוק.
חברת "אדמה" המתמחה בייצור מוצרים ממרכיבים אורגניים בלבד המופקים מגידול אורגני, מחומרי גלם נקיים מכימיקלים, ריסוס והדברה ושאינם מהונדסים גנטית, משיקה סדרה חדשה של רטבים חריפים לתיבול, לבישול, לטיגון או כתוספת פיקנטית. שלושה מוצרים בסדרה: סחוג ירוק - המכיל פלפל ירוק ופלפל ירוק חריף, כוסברה, שמן חמניות, שום, כמון, מלח ים, חומצה לקטית, מלח לימון ומייצב צמחי; סחוג אדום - המכיל פלפל אדום ופלפל אדום חריף, כוסברה, שמן חמניות, שום, כמון, מלח ים, חומצה לקטית, מלח לימון ומייצב צמחי; צ'ילי חריף מתוק - המכיל פלפל אדום, מים, סוכר, שמן חמניות, רסק עגבניות, בצל, שום, מלח ים, עמילן תירס, פלפל אדום חריף, מלח לימון ומייצב צמחי. כאמור, כל המוצרים עשויים מגידולים וממרכיבים אורגניים בלבד, ובאים באריזות 90 גרם במחיר 11.90 שקל המכל.
עוד על מתכונים ואוכל:

מדריך חדש: מסע קולינרי

בר לחם. בדיוק כמו שלחם צריך להיות

גיליון מיוחד: על השולחן בתל אביב

שתי עוגות גבינה

פשטידת קישואים וסלט ירוק עם פירות ורוקפור

מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער

מתכון מצולם: פאי פירות טריים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה