חגיגת מטעמים לחגים
קצת קשה לחשוב על זה עכשיו, באמצע החום המהביל, אבל זה הרבה יותר קרוב ממה שנדמה: החגים. בעוד כחודש יחול ראש השנה, ובכך תיפתח עונת החגים והזלילות הגדולות. ארוחות חגים הן מפגשים עתירי קרובים וקלוריות, ולא אחת גם אתגר לבשלנים משקיענים, המבקשים לא רק לשמח את החך, אלא גם לחדש, להפתיע ואם אפשר - על הדרך גם קצת להרשים. ארבעה שפים, שלכל אחד ייחוד קולינרי משלו, התבקשו להכין גרסה משלהם לארוחות שלושה חגים מרכזיים: ראש השנה, פסח ושבועות. רותי קינן, עיתונאית אוכל, בשלנית, מחברת ועורכת ספרי בישול רבת ניסיון, חיברה בין היוצרים ויצירותיהם הקולינריות, וערכה לספר את חגיגת המטעמים והטעמים.
"שולחן לחג" הוא התוצאה, וקינן מסבירה בהקדמה לספר כי ארבעת השפים שנבחרו להשתתף בו "מייצגים ארבעה עולמות שונים - מהבחינה האישית והקולינרית". הארבעה - עמיר אילן, אבי ביטון, איילת לטוביץ' ועומר מילר - יצרו לארוחות החגים שבספר מתכונים שמבוססים על תפריטי מסעדות שלהם (בעבר ובהווה) בשילוב מסורות בישול של כל אחד מהבית. קינן מדגישה בהקדמה שכל המתכונים "הותאמו להכנה במטבח הביתי הכשר, ורובם המכריע מבוססים על חומרים זמינים ולא יקרים". כל שף מגיש לכל ארוחת חג בין שבעה לתשעה מתכונים, וביניהם מנות פתיחה, מנות עיקריות, תוספות וקינוחים. בסוף ההקדמה מציינת קינן כי כל המתכונים מיועדים לשישה עד שמונה סועדים, אלא אם כן צוין אחרת.
מיד אחרי ההקדמה של קינן מציג כל אחד מהשפים תעודת זהות משלו. עמיר אילן, שקינן מספרת כי עשה את הכשרתו המקצועית בניו יורק ומציג גישה בינלאומית במתכוניו (משמש היום מנהל מקצועי ודיקן מגמת בישול בבית הספר לאמנות הבישול "דן גורמה" בתל אביב), מספר על עצמו כי הגיע לבישול בזכות אמו, שדווקא לא אהבה לבשל, ולכן שמחה לתת לו להתבטא בחופשיות במטבח. הוא מגדיר את סגנון הבישול שלו "עולמי". אבי ביטון, השף של מסעדת "אדורה" ו"בר צינה", המוכר גם מתוכניות בישול, מגדיר את סגנונו "ביתי עילי", שזה לדבריו שילוב של השפעות המטבח המרוקאי והטורקי מהבית ומטבחי גורמה ים תיכוני וצרפתי, אליהם נחשף בסיורים, בספרים ובהתנסויות.
לקהילת אוכל:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...