חזרה למגזין אוכל

חגיגת תבלינים לחובבי המטבח האיטלקי

לתבלינים חשיבות רבה במטבח. הם תורמים לשדרוג טעמם של המאכלים השונים, מצטיינים בסגולות בריאותיות שונות ותורמים לאיזון הגוף. תבלינים ידועים בתרומתם לחיזוק המערכת החיסונית במיוחד בעונת החורף, שבמהלכה אנו חשופים יותר למחלות, בגלל היחלשות המערכת החיסונית.
בלה דיאמנט 22/01/09
חגיגת תבלינים לחובבי המטבח האיטלקי
תבלינים ידועים בתרומתם לחיזוק המערכת החיסונית במיוחד בעונת החורף, שבמהלכה אנו חשופים יותר למחלות, בגלל היחלשות המערכת החיסונית. מגשיות אורגנו, נענע, שמיר ושום שהשיקה השבוע חברת "דורות-מוצרי שום ועשבי תיבול", מלבד תרומתם הבריאותית, הן מייעלות ומקצרות הכנה של תבשילים, לשמחתם של חובבי המאכלים האיטלקיים והמטבח הים תיכוני. לפנינו מספר מתכונים, באדיבות השף אמיר ברקוביץ'.
[u]1. קבבוני דגים עם קוביות אורגנו על מצע מטבל צזיקי עם קוביות נענע ושמיר [/u]
ל-4 סועדים [u]
מצרכים להכנת הקבבונים:
[/u] 500 גרם פילה בורי נקי מעור ועצמות 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות 1 ביצה 1 כף צנוברים 1 כף חמאה מומסת 1 כף פירורי לחם 3 קוביות אורגנו מלח, פלפל
[u]מצרכים להכנת מטבל צזיקי:[/u]
כוס יוגורט סמיך 2 מלפפונים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 1 כפית חומץ בן יין לבן 3 קוביות נענע 2 קוביות שמיר מלח, פלפל [u]
אופן הכנת הקבבונים:
[/u] 1. מערבבים בקערה את כל המצרכים להכנת הקבבונים ומכניסים למקרר לשעה. 2. מוציאים את קערת התערובת מהמקרר ויוצרים קבבונים. 3. מטגנים את הקבבונים במחבת טפלון גדולה עם מעט שמן חמניות משני הצדדים. [u]
אופן הכנת הצזיקי:
[/u] 1. מערבבים בקערה את כל המצרכים להכנת הצזיקי. 2. מניחים את הקבבונים על הצזיקי ומגישים.


[u]
2. עגבניה במילוי סלט יווני עם קוביות אורגנו
[/u] ל-4 סועדים [u]
מצרכים:
[/u] 6 עגבניות 2 מלפפונים 1 בצל אדום 100 גרם גבינה בולגרית 8 זיתים שחורים מגולענים 1 כף מיץ לימון 2 כפות שמן זית 3 קוביות אורגנו מלח, פלפל [u]
אופן ההכנה:
[/u] 1. לוקחים 4 עגבניות, חותכים לרוחב את החלק העליון ומוציאים את הפנים בעזרת כפית. 2. את שתי העגבניות הנותרות, המלפפונים, הבצל, הגבינה והזיתים חותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה. 3. מערבבים הכול עם שמן זית, מיץ לימון, שלוש קוביות האורגנו, מלח ופלפל. 4. ממלאים את ארבע העגבניות בתערובת, מניחים מעל את החלק העליון של העגבנייה ומגישים. [u]
3. פיצה ים תיכונית - 4 פיצות אישיות
[/u] [u]
מצרכים להכנת הבצק:
[/u] 1 ק"ג קמח 1 כפית שמרים יבשים 1.5 גרם מלח 2 כפות סוכר 2.5 כוסות מים 6 קוביות אורגנו [u]
מצרכים להכנת הרוטב:
[/u] 1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות 4 קוביות שום 5 קוביות אורגנו 1 כף שמן זית 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות 1 כפית סוכר מלח, פלפל [u]
מצרכים להשלמת הפיצה:
[/u] 500 גרם גבינת מוצרלה 400 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות 1 בצל חתוך לפרוסות זיתים שחורים [u]
אופן הכנת הבצק:
[/u] 1. מערבבים במיקסר את השמרים, רבע מכמות הקמח, הסוכר, המים וקוביות האורגנו במשך כ- 3 דקות במהירות איטית. 2. מחכים כ-20 דקות שהשמרים יתססו ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים במיקסר עוד כ-5 דקות במהירות איטית. 3. מניחים את הבצק בצד שיתפח כשעה. לאחר שתפח לשים במיקסר פעם נוספת. 4. מחלקים את הבצק ל-4, משטחים אותו בעזרת מערוך ויוצרים 4 עיגולים של פיצה. 5. מניחים את הבצקים על תבניות אפיה. לאחר שהבצק תפח על המגשים עוד כחצי שעה, שמים עליו את המצרכים לפיצה. [u]
אופן הכנת הרוטב:
[/u] 1. שופכים לסיר בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. 2. משקפים את הבצל על אש בינונית תוך כדי ערבוב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, קוביות השום וקוביות האורגנו. מערבבים היטב. 3. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומניחים לרוטב להתקרר. [u]
אופן הכנת הפיצה:
[/u] 1. יוצקים רוטב על ארבעת עיגולי הבצק ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת. 2. מניחים מעל את קוביות הפטה, פרוסות הבצל והזיתים השחורים. 3. מכניסים את הפיצות לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-20 דקות. מוציאים ומגישים.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים

ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...

לקריאת הכתבה
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת

אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה