חדש במוטק'ה: קהילת אוכל, בישול ואפייה
בקהילת האוכל החדשה במוטק'ה תוכלו להתחלק במתכונים, לתת טיפים מהמטבח שלכם, להמליץ על מסעדות ולהתעדכן בחידושים קולינריים. שלושת מנהלי האתר, בשלנים מנוסים, ישמחו לתרום מניסיונם העשיר ולענות על כל שאלה
עדי כץ
19/05/11
אודה ולא אבוש, למטבח אני נכנסת רק כדי לאכול. את הבישול, האפייה, הטיגון והצלייה מבצע בן זוגי שיחיה, והוא עושה את זה כל כך טוב, שחבל להפריע. אבל גם חשוכת יכולות בישול כמוני מוצאת את עצמה לא פעם מעיינת בספרי בישול, צופה בחיים כהן ובאהרוני בטלוויזיה או קוראת כתבות קולינריה. קשה להסביר. אולי זה בגלל שאוכל הוא מקום של מאוויים, תשוקות, תגליות וזיכרונות. כיף לדון בו ולשוחח עליו, להחליף חוויות ממסעדות ומארוחות ביתיות, להתחלק בטיפים ובמתכונים.
בעידן שבו מתכונים תוקפים אותנו מכל כיוון, ניתן היה לצפות שנגיע לרוויה. אך לא, תמיד נאמין שהמתכון האולטימטיבי ממתין מעבר לפינה. צריך רק לחפש. אם נוסף לו גם סיפור טוב, הקשר מעניין או זיכרון ילדות, מה טוב.
בקהילת "אוכל, בישול ואפייה" שמתגבשת בימים אלה במוטק'ה, אפשר למצוא את כל אלה, וגם להתעדכן במתכונים צמחוניים ובריאים, במתכוני עדות, במתכונים שהנכדים יאהבו ועוד ועוד. תוכלו לספר שם על חוויות ועל תגליות מהמטבח שלכם ולהעלות צילומים כהוכחה. מנהלי הקהילה הם ברוריה קטלב, אחות מוסמכת ויועצת בישול, ששת שצ, בשלן, בלוגר לייף סטייל ומבקר מסעדות ותום בעבור, קונדיטורית המתמחה בבישול ובאפייה בריאים.
קטלב בת ה-57 מקיבוץ מעוז חיים היא דור שלישי של בשלניות. את האהבה לבישול היא ספגה כבר בילדות, במטבחים של אמה וסבתה. כאחות במקצועה וכאחראית המזון לשעבר בקיבוצה היא שולטת גם בתחום הערכים התזונתיים וגם בסוגיית ההתארגנות במטבח. "הקשר שלי לבישול הוא כמעט גנטי", היא מספרת. "סבתא שלי הייתה בשלנית וגם אמי, ומאז שאני זוכרת את עצמי אני במטבח בין הסירים והפתיליות ששימשו אז ככיריים. בית הורי במושב גן יאשיה היה בית פתוח. גם אם הגיעו במפתיע 15 איש לארוחה, לא חסר כלום".
לאחר נישואיה למדה סיעוד והגיעה לקיבוץ. באופן כמעט טבעי התברגה לתחום המזון דווקא, במקום לעבוד כאחות, ושימשה כאחראית ענף המזון כארבע שנים. "זה לא היה פשוט להאכיל 600 איש שלוש פעמים ביום, להכין ליל סדר או ארוחת שבועות ל-1,500 איש או לארגן חתונה. לבשל ידעתי, אבל בהדרגה נכנסתי לעולם ההתארגנות במטבח ורכשתי מומחיות בניהול זמן יעיל, בקניות מדויקות וחסכוניות, בהתאמת האוכל לסועדים מבחינת הגיל והמגבלות".
בהמשך למדה להיות אחות מוסמכת ועדיין לא הצליחה להתנתק מתחום הבישול. "בשלב מסוים הבנתי שאני צריכה לעשות את מה שאני אוהבת, ולפני שנה פתחתי קייטרינג קטן מהבית. אבל בעקבות פציעה סגרתי אותו והקמתי אתר אינטרנט להתאמת תפריט אישי לסוף שבוע וגיבוש רשימת קניות עם טיפים, מאמרים ומתכונים. אני מבררת הכול על הרגלי האכילה של הלקוח ויוצרת לו תפריט לארוחת ערב שישי ולארוחת שבת, כולל רשימת קניות. גם למי שיש לו מקרר ומקפיא מלאים כמו שלי יהיה חסר משהו, ומעבר לזה - להגיע לסופר עם רשימת קניות, זה הרבה יותר חסכוני".
במסגרת הקהילה היא רוצה לחלוק את הידע שלה ולענות על שאלות של אוכל ובריאות. "כאחות למדתי גם תזונה ואני יכולה לייעץ. סבתות שרוצות לגוון את התפריט לארוחות שישי לילדים ולנכדים מוזמנות לפנות אלי. אני רוצה לפתוח את עניין הגיוון, כי גיוון זה גם בריא וגם מעניין יותר".
ששת שצ (63), בשלן ומבקר מסעדות, הגיע לקולינריה בגיל מבוגר יחסית, לאחר ששימש במשך שנים כמנהל אבטחת איכות בחברות הייטק, תחום שבו הוא עוסק חלקית גם היום. "לפני כעשר שנים, כשהתפנה לי זמן, החלטתי ללכת על מה שאני אוהב", הוא מספר. "קולינריה תמיד עניינה אותי וגם בכתיבה עסקתי כבר קודם, כך שהחלטתי לשלב ביניהן".
כיום הוא כותב על אוכל ולייף סטייל בבלוג שלו, הוא מנהל את קהילת האוכל ב"קפה דה מרקר" ומסקר מסעדות, פסטיבלי אוכל, יקבים ומבשלות בירה. במסגרת הקהילה הוא ישמח לחלוק את ידיעותיו הרחבות בתחום האוכל והחיים הטובים, לדווח על אירועים, על מסעדות חדשות ועל סדנאות בישול, וכמובן - לתת מתכונים.
הוא עצמו מבשל למשפחה ולחברים ומתמקד בעיקר בתבשילים. מקונדיטוריה הוא מתרחק. "זה מדע יותר מדי מדויק בשבילי", הוא מסביר. "אני אוהב יצירתיות". כשהוא נדרש לדבר או לכתוב על אוכל ויין, הוא לא מרבה להתפייט, לדבריו. "אותי מעניין אם זה טעים או לא. זו השורה התחתונה".
המנהלת השלישית של הקהילה, תום בעבור, רק בת 29, היא קונדיטורית בהכשרתה. "אני אופה עוגות, גם עוגות בריאות. כיוון שאני צמחונית מטעמי בריאות ואידיאולוגיה ושוחרת מזון בריא ויש לי לא מעט חברים טבעונים שאני מנסה להשביע את רצונם, אני מנסה ליצור ואריאציות קצת פחות מזיקות ויותר בריאות, גם בתחום האפייה.
"אני מחליפה למשל את החמאה בשמן קנולה, את הקמח הלבן בקמח מלא, מה שדורש יותר ניפוי כי הוא קמח כבד. אני משתמשת בסוכר קנים במקום בסוכר לבן ובביצים אורגניות, בשמנת קוקוס במקום בשמנת רגילה, ואני מנסה לשלב הרבה פירות בעוגות שלי. יש לי למשל מתכון של עוגת תפוחים עם מעט מאוד קמח.
"חוץ מהאפייה אני גם מבשלת כבר הרבה שנים, ללא הכשרה מסודרת. במסגרת הקהילה אנסה להעביר מתכונים צמחוניים, ללמד התנהלות עם מרכיבים שהם לא מובנים מאליהם, אבל יוצרים מנות טעימות ומפתיעות".
לקהילת אוכל, בישול ואפייה:
לחצו
עוד על קהילות מוטק'ה:
חדש במוטק'ה: קהילת לחיות בריא
חדש במוטק'ה: קהילת אמנות
חדש במוטקה: קהילת נשים
חדש במוטק'ה: קהילת ותיקי הקיבוצים
חדש במוטק'ה: קהילת סבא וסבתא
חדש במוטק'ה: קהילת מפגשים חברתיים
חדש במוטק'ה: קהילת גינון
חדש במוטק'ה: קהילת ריקודים
חדש במוטק'ה: קהילת מתנדבים למען הקהילה
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
לקהילת אוכל, בישול ואפייה:
לחצו
עוד על קהילות מוטק'ה:
חדש במוטק'ה: קהילת לחיות בריא
חדש במוטק'ה: קהילת אמנות
חדש במוטקה: קהילת נשים
חדש במוטק'ה: קהילת ותיקי הקיבוצים
חדש במוטק'ה: קהילת סבא וסבתא
חדש במוטק'ה: קהילת מפגשים חברתיים
חדש במוטק'ה: קהילת גינון
חדש במוטק'ה: קהילת ריקודים
חדש במוטק'ה: קהילת מתנדבים למען הקהילה
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות