חדש במוטק'ה: קהילת לחיות בריא
פעילות גופנית, תזונה נכונה וחשיבה חיובית הם שלושת היסודות לחיים בריאים. בקהילת "לחיות בריא" שנפתחה לאחרונה במוטק'ה תוכלו לשאול שאלות בנושאים אלה, להתעדכן בגישות חדשות ולקבל הדרכה ממומחים
עדי כץ
15/05/11

כשמפרקים את המושג "חיים בריאים" לחלקיו הבסיסיים, מדובר ללא ספק בפעילות גופנית, בתזונה נכונה ובחשיבה חיובית. אלה הם גם שלושת עמודי התווך של קהילה חדשה שנפתחה במוטק'ה, קהילת "לחיות בריא" שמה.
חיים בריאים ומאושרים הם עניין פשוט לכאורה, אך לא תמיד קל להשגה. מעבר לגנים שאיתם נולדנו ומכתיבים לא מעט מהאופי שלנו ומצבנו הבריאותי ומעבר לאירועי ונסיבות החיים, עדיין יש מקום להשקעה מצידנו.
שלושת מנהלי הקהילה מייצגים את שלושת מרכיביהם של החיים הבריאים. גליה דבורין, מטפלת ברפואה משלימה ותזונאית קלינית הוליסטית, אחראית על צד התזונתי, רן שילון, מאמן כושר ממונה על הפעילות הגופנית, ואריאנה שלם, שפיתחה שיטה המיישמת את מדע האושר בפסיכולוגיה, על החשיבה החיובית.
גליה דבורין (42) היא בוגרת הקולג' הישראלי לרפואה משלימה ועוסקת בענפים שונים בתחום. עיקר עיסוקה הוא כתזונאית קלינית הוליסטית בתחום הירידה במשקל, בשילוב מכשיר לייזר העובד על עיקרון של דיקור סיני. היא מודה שקשה לטפל באדם או לשנות את אורחות חייו באמצעות ייעוץ באינטרנט, אבל אפשר לתת טיפים, הכוונות ומתכונים ולענות על שאלות. "כנטורופתית, אני יכולה לייעץ בנושאים של רפואה מונעת, אורח חיים בריא ותזונה נכונה, וזה יכול להיות הצעד הראשון. כדי לעשות שינוי מעמיק יש צורך להגיע לאיש מקצוע ולעבוד באחד על אחד".
תזונה נכונה, אגב, על פי השקפתה, איננה רק כזו שמיועדת לסייע לנו ולבריאותנו, אלא גם כזו המתחשבת בסביבה. "תזונה בריאה זה לא רק אוכל עם ערכים תזונתיים גבוהים, אלא גם כזה שמגיע מאזור המגורים שלנו ולא משונע מרחוק בכלי רכב מזהמים, זה מזון שקנייתו מפרנסת אנשים מהאזור, ואלה דברים שחשובים לפרט, למשפחה, לקהילה ולסביבה. ברגע שניתן לכדור הארץ, הוא יעניק לנו שפע של דברים טובים".
רן שילון (47) הוא מאמן מוסמך ממכון וינגייט ואיגוד הטריאטלון האמריקאי, המסיים גם הסמכה לאימון מנטלי והבעלים והמאמן הראשי בחברת "אנדיור" לליווי פעילות גופנית. "היום כבר ברור וכמעט מובן מאליו שפעילות גופנית תורמת לשיפור אדיר באיכות החיים ובתפקודי הגוף", הוא אומר. "אדם פעיל הוא חולה פחות ומסוגל לעשות הרבה יותר. הפעילות משפרת את הביטחון העצמי, את התפישה העצמית ואת תחושת המסוגלות, ותורמת גם נפשית ומנטלית. כבר לפני 500 שנה, אמר הרמב"ם ש'נפש בריאה בגוף בריא'".
החברה שבראשה הוא עומד עוסקת בכל הקשור באימון בענפי הסיבולת ובאורח חיים ספורטיבי. "מגיעים אלינו אנשים שרוצים להיכנס לאורח חיים ספורטיבי, ואנחנו מלווים אותם לאורך התהליך ומלמדים איך לשלב פעילות גופנית בחיי היומיום. אנחנו מסייעים לבחור בפעילות הגופנית המתאימה לכל אחד על פי כושרו הגופני, אורח חייו והעדפותיו, אם זו הליכה, ריצה, שחייה, רכיבה על אופניים, חתירה בקיאקים וכיו"ב. הליווי נעשה באמצעות אימונים קבוצתיים ברחבי הארץ וליווי של מאמן אישי שעוסק גם בצד המנטלי של העניין".
לדבריו, במסגרת הקהילה ניתן לשאול שאלות בנושא פעילות גופנית, להתאים אותה למגבלות גופניות, אם יש כאלה, להפיג חששות ולקבל מידע עדכני. "יש המון חוסר הבנה, גם מצד הממסד הרפואי, בנושא של עיסוק בספורט, של כאבים ופציעות, וקיימות גישות לא נכונות. הקהילה היא מקום שבו אפשר לשאול שאלות ולהתעדכן בגישות החדשות בנושא".
אריאנה שלם, מנהלת בית הספר לחשיבה חיובית ומפתחת שיטת "אריאני" המבוססת על מחקרים בתחום מדע האושר, תוקפת את נושא החיים הבריאים מכיוון אחר. "אני מלמדת לשנות הרגלי חיים וצורת חשיבה באמצעות תרגילים שפיתחתי. לא מדובר על משהו מיסטי, אזוטרי או רוחני. אלה תרגילים מעשיים שכל אחד יכול לבצע מדי יום בפחות מחמש דקות. הם לא מחייבים מאמץ פיזי, למרות שחלקם דורשים תנועה. אני מגדירה אותם 'תרגילי עשייה'. חלקם כוללים קימה, הליכה של כמה צעדים, חזרה אחורה, הזזת אברים, ומרביתם כוללים נשימות עמוקות.
"חלקם כוללים גם כתיבה או אמירה של דברים מסוימים בקול, כדי שנשמע את עצמנו, כי הקשבה עצמית היא חלק ממה שאנחנו מלמדים. חלק מהתרגילים הם תרגילי מודעות, במובן המעשי של המלה. להסתכל ולרשום מה שרואים למשל. אלה הם דברים שמעוררים מודעות. את רובם מומלץ לבצע במשך תקופה של כמה ימים או שבועות, כל זאת כדי לאמץ הרגלים חדשים במקום הישנים שלא משרתים אותנו".
את השיטה פיתחה שלם (56), שמגיעה בכלל מתחום המתמטיקה ולימודי המחשב ומנהלת חברה להנדסת מוצרים אלקטרוניים, כדי לגבור על דיכאון שפקד אותה לפני כמה שנים. "לאחר שנוגדי הדיכאון, הסדנאות והתרופות הטבעיות שניסיתי לא הועילו, הגעתי לנושא של פסיכולוגיה חיובית. קראתי הרבה מאוד מחקרים בתחום מדע האושר, שהוא ענף של הפסיכולוגיה וביססתי עליהם את השיטה".
כיום היא מדריכה אנשים באמצעות האינטרנט כיצד ליישם את השיטה ומתכוונת לסייע בנושא גם לחברי הקהילה במוטק'ה. "אני לא עורכת כנסי התעוררות ולא מנסה לסחוף אנשים באמצעות הכריזמה שלי. הכוונה היא להעביר משהו מאוד מתודולוגי, שבאמצעותו אני עצמי מצליחה לחיות זה שנים ללא דיכאון וללא תרופות".
לקהילת לחיות בריא:
לחצו
עוד על קהילות מוטק'ה:
חדש במוטק'ה: קהילת אמנות
חדש במוטקה: קהילת נשים
חדש במוטק'ה: קהילת ותיקי הקיבוצים
חדש במוטק'ה: קהילת סבא וסבתא
חדש במוטק'ה: קהילת מפגשים חברתיים
חדש במוטק'ה: קהילת גינון
חדש במוטק'ה: קהילת ריקודים
חדש במוטק'ה: קהילת מתנדבים למען הקהילה
לקהילת לחיות בריא:
לחצו
עוד על קהילות מוטק'ה:
חדש במוטק'ה: קהילת אמנות
חדש במוטקה: קהילת נשים
חדש במוטק'ה: קהילת ותיקי הקיבוצים
חדש במוטק'ה: קהילת סבא וסבתא
חדש במוטק'ה: קהילת מפגשים חברתיים
חדש במוטק'ה: קהילת גינון
חדש במוטק'ה: קהילת ריקודים
חדש במוטק'ה: קהילת מתנדבים למען הקהילה
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות