חזרה לבריאות טובה

חדש: הליכת בוקר בספארי

בספארי ברמת-גן החליטו לאפשר למאות צועדי הבוקר בפארק הלאומי של העיר לעשות כושר גם במתחם גן החיות
דניאלה בן-יעקב 07/02/09
חדש: הליכת בוקר בספארי
בכל יום שלישי, בשמונה בבוקר, אנו מתייצבות באחד משערי הפארק הלאומי של רמת-גן ומתחילות לצעוד במרץ, פעולה מהנה במיוחד בעונה זו האמורה להיות חורפית ואפורה, אבל רוב הבקרים שלה דווקא זוהרים בכחול ובירוק. סביבנו צועדים או רצים עוד מאות גברים ונשים בכל הגילים, אבל בעיקר בגיל שכבר יש לו קצת פנאי בבוקר ולא ממש ממהר לעבודה. אחרי הצעדה, או לפניה, פונים שומרי הכושר לאחת מפינות מתקני הספורט (יש פינה ישנה, שמתקניה עשויים עץ, ויש פינה חדישה ומבהיקה שאינה מביישת שום מכון כושר משוכלל). כמה מתיחות ידיים, רגליים, גב, זרועות, ושוב חזרה להליכה נמרצת שהיא תענוג צרוף בזכות הנוף בכל גווני הירוק, האגם על מזרקותיו שמתיזות סילוני מים לגבהים ובעיקר אלפי עופות המים שממלאים בתקופה זו את המתחם.


יש כאן ברווזים ואווזים בשלל גדלים וצבעים שחתולי הפארק השמנמנים חוברים אליהם לארוחות משותפות ולהשתזפות בשמש הבוקר. מראה מעניין במיוחד הוא לצפות בעופות המים אוכלים בתיאבון מאותה ערימת מזון-חתולים יחד עם בעליה "החוקיים" וכמה עורבים לקחנים מזדמנים. בדרך כלל לא נשמעים קולות פרץ וצווחה והרמוניה של בוקר שוררת בכל. בשבוע שעבר ראינו בפינות שונות של הפארק מודעות שבישרו כי מעתה, בימים ראשון עד חמישי בין השעות שבע לשמונה וחצי בבוקר, ייפתח השער המחבר בין הפארק הלאומי לספארי והצועדים בפארק יוכלו להמשיך את צעדתם גם בתוך מתחם גן החיות תמורת חמישה שקלים בלבד, הכנסה המיועדת לבית החולים לבעלי חיים של הספארי. החידוש מאפשר לבחור בין שלוש אפשרויות: מסלול קצר, שאורכו קילומטר אחד ובו ניתן לצפות בזאבים, בצבועים, בחיות האוסטרליות, בקופים הקטנים, בפינגווינים ובצבים הענקיים. המסלול הבינוני, שאורכו שני קילומטרים, עובד ליד הפילים, הג'ירפות, הדובים, הפינגווינים והצבים. המסלול הארוך ביותר (בן שלושה קילומטרים) יכלול את שני המסלולים הקודמים, וכולם יספקו חוויית בוקר בלתי רגילה בחברת בעלי החיים הקולניים שלא מכבר התעוררו משנת הלילה ועכשיו יש להם המון מה להגיד, ולעשות.



שורה תחתונה:
צריך לקום ממש מוקדם, אבל זהו בילוי בוקר נפלא לגוף ולנשמה, עם ציוץ ציפורים, קריאות עופות מים ושיחות מרנינות עם קופיפים וזאבים.
עוד על הליכה וכושר בגיל מבוגר:

לפני שאתם קונים נעלי הליכה

רכישת הליכון ביתי לקראת החורף


מבוא לכושר גופני לגיל המבוגר



כל מה שצריך לדעת לפני שאתם מתחילים באימוני כושר



אימוני כושר: קריאת תיגר על ההזדקנות



כושר גופני בגיל 50+ מגביר הסיכוי לבריאות


להתייעצות עם מומחי מוטקה:

פורום כושר גופני
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

תזונה נכונה בגיל 60+: כך תשמרו על בריאות ואיכות החיים

ההתבגרות מביאה איתה תבונה, ניסיון וחוכמת חיים, אבל גם שינויים רבים בגוף, שמשפיעים על הבריאות ועל איכות...

לקריאת הכתבה
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
על האש: המדריך המלא למנפנפים

מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה