חזרה להחיים הטובים

חודש שכולו חג

השנה אמנם חנוכה, חג המולד ורמדאן לא חופפים, אבל בחיפה חוגגים את החג של החגים כמו בכל שנה, בשפע אירועים
גלית עדות 11/12/13
חודש שכולו חג

"שולחן", עבודה של יסמין חוג'יראת, גלריה בית הגפן 

 

אדם שיגיע בימים אלה לחיפה עלול לטעות ולחשוב שבדרך נס עלה על מטוס ונחת בבירה אירופית. אחרת איך יסביר לעצמו את העובדה שרחובות העיר מקושטים בעצי אשוח, נורות צבעוניות נמתחות מבית לבית, דמותו של סנטה קלאוס ניבטת מכל פינה וחלונות הראווה לובשים חג? חג המולד בפתח והעיר חיפה, שחוגגת את החג של החגים זו השנה ה-20 ברציפות, מתקשטת לכבודו.

 

הגענו לעיר ביום חורפי נעים אחד ופתחנו בסיור בבית הגפן, מרכז תרבות יהודי-ערבי שיזם את האירוע, יחד עם העירייה. בבית הגפן מתקיימת תערוכה נפלאה שנושאת את הכותרת "בין לבין", ובחלק אחר של המרכז, בשדרות הציונות, מתקיים יריד עתיקות ססגוני. משם המשכנו אל ואדי ניסנאס, שנהפך למוזיאון פתוח, ללא קירות, למשך ימי הפסטיבל, ובמסגרתו עשרות עבודות אמנות מוצגות בכל פינה, על קירות הבתים, סמוך לעצים וליד חנויות. כאן כל החושים משתתפים: הנה האף נכנס לפעולה כשריחות הפלאפל נישאים באוויר, מתערבבים עם ערמונים שנצלים על האש והקפה שנקלה בסמוך להגשתו. הנה הידיים ממששות את הסחורה בדוכנים השונים. הנה העיניים שלא שבעות מלראות את המראות.

 

קשה לסקור את כל האירועים שיתקיימו בעיר במהלך ארבעת סופי השבוע של חודש דצמבר, כל כך רבים הם ומעניינים. ב-19 בדצמבר, למשל, תתקיים חגיגת חורף בסימן אור במושבה הגרמנית ובמסגרתה תאיר תאורה אמנותית של מאות פנסים את הרחובות, הבתים ובתי העסק. במתחם האירוע, שייסגר לתנועה, תתקיים תהלוכה צבעונית, ייערך יריד חג המולד ויופיעו אמני רחוב לצד מופעי מוזיקה ומסיבה חגיגית לקינוח.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

בכל שבת, בין השעות 11:00-16:00, יתקיימו מופעי חוצות על הבמה המרכזית בוואדי ניסנאס. שם ישתלבו נגני מוזיקת עולם, מזרח ומערב, חדש וישן. בימים חמישי ושישי יתקיימו מופעים קטנים בתיאטרון בית הגפן ובחללים סמוכים, ובשישי בצהריים - מופעי מחול. אם תרצו, תוכלו להצטרף לסיורים המודרכים שייערכו במתחמים השונים בעיר מדי שבת.

 

במסגרת "החג של החגים" ייערכו בכנסיות ובאולמות העיר קונצרטים של מוזיקה ליטורגית וקאמרית. מומלץ להיכנס לאתר האינטרנט של הפסטיבל (haifahag.com), בו מתפרסמת התוכנייה המלאה ולתכנן לעצמכם יום של חג.

 

עוד על תרבות ובידור:
בוחרת בצד המואר של החיים

למדתי להקשיב ולנשום

משחקת בלי הפסקה

אני עדיין סוג של ילד 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?

 

- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"

- "מה?"

- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"

את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...

לקריאת הכתבה
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר

במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...

לקריאת הכתבה
"רציתי שיזכרו את אבא דרך הציורים שלו"

5.5.19 - את התאריך הזה עמית פדר ומשפחתה לא ישכחו לעולם. זה היה היום שבו הזמן עבורה עצר מלכת, ואביה האהוב משה...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה