חוויה משפחתית. פרק שלישי - קציצות עוף
בפרק השלישי והאחרון התארחנו במפגש של התזונאית הטבעית שרה בן אשר בבית משפחת ניצן הנחמדה ולמדנו להכין קציצות עוף. צפו והפתיעו את המשפחה בארוחה הקרובה.
מערכת BeOK
03/05/10

קציצות עוף ללא שמן
החומרים
1/2 ק"ג עוף אורגני טחון 1 ביצה אורגנית טרופה 1/2 כוס סובין שיבולת שועל 1 בצל קצוץ או כרשה קצוצה רסק עגבניות אורגני 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה פפריקה וכמון
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצל במעבד מזון. 2. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. 3. יוצרים עיגולים לקציצות, או משטחים את העיגולים להמבורגר או יוצרים קבבים. 4. מחממים מחבת ללא שמן ומטגנים את הקציצות.
כדאי לדעת
רסק העגבניות והפפריקה, נותנים את הצבע האדום שאנחנו אוהבים לראות בקציצות מבשר בקר. כך לא מקבלים קציצות חיוורות. רסק העגבניות מרכך את הקציצות ומונע התייבשות. פטרוזיליה משתנת מעודפי נוזלים ובכך מונעת בצקות ומסייעת בטיפול ביתר לחץ דם. מומלץ להוסיף פטרוזיליה לתבשילים.
עשרה דברים שיש לדעת לפני שאוכלים בשר או עוף
1. חשוב להקפיד שהבשר יהיה רזה ולא יטפטף שומן. עדיף לבחור את החלקים הרזים של הבשר, שהם בלשון הקצבים: חלקים 4,5,6. שזה הזרוע, הכתף והצוואר. 2. חשוב לא לאכול את העור, שהינו רקמה שומנית חסרת ערכים תזונתיים. 3. לפני הבישול או האפייה, מומלץ להוציא עם מספריים של בשר את כל השומן שמסתתר אי שם. אם עושים זאת בעזרת סכין יש סיכוי שקצת תפספסו. 4. חשוב לחלוט את העוף לזמן קצר במים רותחים. זה יוציא את כל השומן שבכל זאת הצליח לחמוק. ולא פחות חשוב, זה יוציא גם מעט מן המלח. 5. חוששים שהבשר ייצא יבש? באחריות! אין מצב. שימו בתבנית האפייה מים או כסו את הבשר בירקות. בנוסף, אפשר לכסות את תבנית הפיירקס במכסה מפיירקס. ולא, אל תכסו את הבשר ברדיד אלומיניום. המתכת הזאת ממש לא טובה לבני האדם. 6. מומלץ לאכול בשר אורגני שלא גדל בצפיפות, שלא עמד כל חייו בתוך הצואה של עצמו, שהתהלך חופשי, שלא קיבל הורמונים, זרזי גדילה ואנטיביוטיקה, שלא המליט או הטיל בקצב תעשייתי ושאכל תערובת איכותית. בנוסף, הבשר האורגני לאחר השחיטה לא מועשר בפוספטים ובמים. 7. לא חייבים לאכול בכל יום ארוחה בשרית. לא לכולם זה מתאים. ישנם אנשים שמרגישים עייפות אחרי ארוחה בשרית. משמע, שהבשר מכביד על מערכת העיכול שלהם. שווה לבדוק! יתכן שמתאים לכם דווקא עוף או הודו. 8. בשר חרוך ומעושן שנצלה על מנגל גחלים איננו בריא. לא חומרי התבערה, לא השומן השרוף ובמיוחד לא העשן. אם אתם חייבים לחגוג את עצמאותנו בסגנון דרום אמריקאי, עדיף שתצלו את הבשר על מנגל גז או על מנגל חשמלי. 9. במנגל, העדיפו שיפודי פרגיות או שיפודי עוף או חזה עוף. במקום קבבים תעשייתיים, העדיפו להכין בבית קציצות מעוף או מהודו. רק כך תצליחו לשלוט על כמות השומן והמלח. 10. אכילת בשר חייבת להיות מלווה בשפע של סלטים טריים. הירקות, שעשירים בסיבים תזונתיים, יסייעו בעיכול הבשר.
לפרטים נוספים ולהזמנת "החוויה המשפחתית במטבח הביתי", ניתן לפנות לתזונאית הטבעית שרה בר אשר, בעלת קליניקות לתזונה טבעית ברעננה, בגדרה ובאלקנה טל' 054-5493632. [email protected]
עוד על תזונה נכונה:
חוויה משפחתית. פרק ראשון - הכנת עוגה
חוויה משפחתית. פרק שני - גלילי דג סול
על האש: נפנוף בריא
על האש: טיפים לקניית בשר
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות