חזרה להחיים הטובים

חוויה קסומה

ההצגה "סיראנו" בתיאטרון הקאמרי היא סיפור אהבה תועה ומוטעית, תיאטרון של מילים והפקה מקסימה, ומעל לכול: מפגן משחק מרהיב של איתי טיראן
אורית הראל 17/12/13
חוויה קסומה

"סיראנו". צילומים: דניאל קמינסקי 

 

בתוכניית ההצגה "סיראנו" של התיאטרון הקאמרי כותב המתרגם, דורי פרנס: "זהו גם מחזה שבו השפה היא נושא. כולם כותבים מילים, משחקים במילים... לכן מומלץ הערב, במחילה, לא רק להתרגש, לצחוק, לבכות, לחשוב ולהרגיש (כל אלה - בהחלט!) אבל גם להקשיב". אכן, הגדרה קולעת לחוויית ההצגה הזו, ובכלל - להטוטי הלשון של פרנס מדברים כל כך יפה בעד עצמם, שמוטב אולי להסתפק בהגדרה פשוטה, קצרה וממצה, בת שתי מילים: חוויה קסומה. ועכשיו בשלוש: תיאטרון רב-כישרון. ובמשפט אחד: מפגש של דמיון, יצירתיות והמון כישרון, כשבמרכז שחקן-על אחד שמעיף את החוויה לשמים.

 

"סיראנו דה ברז'ראק" הוא מחזה מאת אדמון רוסטאן, ז'אנר המוגדר "קומדיה הרואית", המתרחש בצרפת של המאה ה-17 ומתבסס-מערב בין דמויות והתרחשויות אמיתיות לבין העולם הבדיוני שיצר המחזאי. במרכז העלילה בת חמש המערכות ניצב סיראנו, לוחם אמיץ ואשף סיף, משורר מחונן, אדם דעתן וחד לשון וגם - בעל פגם בולט ומזדקר: חוטם גדול ומכוער הגורם לו לא מעט תסבוכים ותסבוכות.

 

סיראנו מאוהב בסתר לבו בדודניתו רוקסאן היפה. היא מצדה מתאהבת בכריסטיאן היפה, אך נטול שאר הרוח (והמילים). כריסטיאן וסיראנו אחים לנשק, ומתוך אחווה וסוג של הקרבה, אגב רצון בקרבה, כותב סיראנו לרוקסאן מכתבי אהבה בשמו של כריסטיאן. רוקסאן, שנשבית תחילה במראהו של כריסטיאן, מתאהבת יותר ויותר בנפש המתגלה במכתבים - נפשו של סיראנו. בשיאו של קרב די אבוד מראש (בו מוקרב הגדוד בידי רוזן נשוי, המאוהב גם הוא ברוקסאן וחפץ בה) מבין כריסטיאן את האמת ודוחק בסיראנו להתוודות בפני רוקסאן, אך כיוון שהוא מיד נהרג בקרב, סיראנו מחריש. רוקסאן השבורה פורשת למנזר, סיראנו האוהב בסתר והנאמן ממשיך לבקרה בקביעות שנים ולשתוק את הסוד, וכשהיא מבינה את האמת, כבר מאוחר מדי.

 

במשפחות הכי טובות

אומרים שההוא איננו ההיא

הסיפור שמאחורי הסיפור

במלחמה כמו במלחמה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

מאבק מוזיקלי ופוליטי: כך תתמודד יובל רפאל בחצי גמר האירוויזיון בבאזל

אוטוטו תעלה יובל רפאל על במת האירוויזיון בבאזל, שוויץ, כחלק מחצי הגמר השני של התחרות. רפאל בת ה-24 מרעננה,...

לקריאת הכתבה
סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?

 

- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"

- "מה?"

- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"

את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...

לקריאת הכתבה
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר

במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה