חזרה לקריירה שנייה

חוזרים מגמלאות: יוצאים לעבוד אחרי הפרישה

הכירו את "סבא בא", לשכת עבודה וירטואלית שבה יכולים גמלאים להציע את שירותיהם המקצועיים ואת ניסיון החיים שלהם
עדי כץ 12/04/15
חוזרים מגמלאות: יוצאים לעבוד אחרי הפרישה
מחפשים עבודה מהבית, גם אחרי גיל 50. צילום: shutterstock

 

לפני כמה חודשים ניזוקה דלת בביתו של חנן מסר, עיתונאי ישראלי שעקר לשוויץ בעקבות האהבה. אחרי שהבין שיצטרך בעל מקצוע על מנת לתקן אותה, נעזר באשתו שהכירה לו עולם חדש. "המקום הראשון שהיא הציעה לחפש בו היה אתר לבעלי מקצוע גמלאים", הוא מספר. באתר היו רשומים למעלה מ-3,000 אנשי מקצוע מבוגרים מתחומים שונים המתגוררים ברחבי שוויץ, ומסר עבר על ההיצע: "חיפשתי צבעים באזור שלי, בדקתי מי הם ומה הם יודעים לעשות, מה התעריפים, מה שעות העבודה ומה ההמלצות שלהם ושלחתי מייל לחמישה", הוא מספר ומוסיף שבסוף שכר את האדם הראשון שענה. "הוא בא, ראה את הדלת, פירק, תיקן והחזיר אותה כעבור כמה ימים כמו חדשה".

 

 

התגלית גרמה למסר לחשוב על המצב בישראל, והוא הבין שגם כאן יש צורך באתר דומה שיספק פרנסה לגמלאים. הוא גייס את חברו איתמר חזן, איש מחשבים ישראלי שמתגורר גם הוא בשוויץ, והשניים השיקו ולפני מסר שבועות את "סבא בא", לשכת עבודה וירטואלית שבה יכולים גמלאים להציע את שירותיהם בתחומים שונים: אדריכלות ובנייה, בריאות, גינון, טיפול בילדים, הוראה ועד שירותי התנדבות. 

  

 

"החלטנו להקים אתר 'דרושים' לגמלאים שלא רוצים לשבת בבית או על הספסל בשדרה ולקרוא עיתונים", מסביר מסר. "השקענו סכום כסף, רצון טוב ודי הרבה זמן והעמדנו את 'סבא בא' על הרגליים. המטרה היא לא רווח כספי והשימוש באתר הוא ללא תשלום. זאת הדרך שלנו לתרום למדינת ישראל, שאמנם עזבנו אותה, אבל היא לא עזבה אותנו".

 

 

אתר ידידותי ופשוט

 

 

מקדים תרופה למכה. חנן מסר. צילום: באדיבות חנן מסר

 

מסר, בן 58, יודע שגם הוא מתקרב לגיל הגמלאות, ומקדים תרופה למכה: "איתמר ואני כמעט פנסיונרים בעצמנו, אולי בעצם פנסיונרים בפוטנציה", הוא מתאר. "שנינו מכירים את מצוקות הגיל המבוגר מהורינו הקשישים, את הקשיים הכלכליים, את הבעיות החברתיות, את הבדידות ואת אובדן החברים והקרובים, ואנחנו מאמינים שתעסוקה ופרנסה יכולות לפתור הרבה מהבעיות האלה".

 

 

בינתיים הם זכו לפרגון בארץ, אבל תהליך ההצטרפות עדיין איטי. "כל מי ששומע או נתקל בו מתלהב מאוד ואנחנו מנהלים גם פעילות ודו שיח בנושא בפייסבוק ובטוויטר", הוא מסביר. "אבל כמו כל רעיון חדש גם כאן ייקח זמן עד שהגמלאים יגלו את הפלטפורמה הזאת. כדי להקל על מי שלא שולט ברזי האינטרנט בנינו את האתר בצורה ידידותית ופשוטה. גם ללקוחות הפוטנציאליים תהליך מציאת בעל המקצוע המתאים באתר מאוד נוח".

 

 

אתה רואה הבדל ביחס למבוגרים בשוק העבודה בשוויץ לעומת ישראל?

 

"קצת קשה להשוות בין ישראל לבין שוויץ, מדינה עשירה שאין בה בעיות ביטחוניות, אבל באופן כללי הקשיים של האוכלוסייה המבוגרת דומים. גם בשוויץ מציאת עבודה מעל גיל 50 היא משימה כמעט בלתי אפשרית. גיל הפרישה כאן עומד על 65 לגברים ו-64 לנשים, אבל כמו בכל העולם אף אחד לא חושב שהוא לא מסוגל או לא מוכשר לבצע דברים, רק בגלל שהגיע לגיל מסוים". 

 

הצטרפו לקהילת הצעות העבודה של מוטק'ה

 

 

 

גם למבוגרים יש מה לתת

 

 

"אין ספק שיש אפליה נגד אנשים מבוגרים". אדי שטרן. צילום באדיבות אדי שטרן

 

אחד מאנשי המקצוע שכבר משתמש ב"סבא בא" ואף הצליח להרחיב את מעגל הלקוחות, הוא אדי שטרן, מורה לאנגלית בן 69 מתל אביב. מאחורי שטרן, יליד ארה"ב, 30 שנות ניסיון בהוראה ותעודת הוראה ממדינת אילינוי, והוא מלמד אנגלית מקצועית בתחומים שונים, מתעופה ועד משפטים. "מעולם לא היתה לי בעיה למצוא עבודה", הוא מספר, "יש לי המון ניסיון וכבר לימדתי אנגלית גם בדרום קוריאה ובסין. גם בקוריאה אנשים בגיל 55 כבר נפלטים משוק העבודה בטענה שהם לא יכולים לעבוד מספיק מהר. זה מגוחך לדעתי".

 

 

שטרן מדגיש שהמצב מתחיל להשתנות במדינות מסוימות, בגלל הדמוגרפיה: "אנשים מאריכים חיים, הילודה יורדת והכלכלה קורסת ואין כסף לשלם פנסיות לכולם ולכן גם אנשים מבוגרים צריכים לעבוד בשביל הפרנסה".

 

 

ומצד שני קשה להם להתקבל למקומות עבודה.

 

"אין ספק שיש אפליה נגד אנשים מבוגרים בשוק העבודה ויש כלפיהם יחס שלילי, למרות שאני אישית לא מרגיש את זה. אתר כמו 'סבא בא' יכול להועיל למבוגרים למצוא עבודה, למרות שזו טיפה בים. מנקודת מבט רחבה יותר, הוא יכול להראות שגם לעובדים מבוגרים יש מה לתת".

 

 

"האתר חושף אותנו ללקוחות", אורית גיל. צילום: באדיבות אורית גיל

 

גם אורית גיל, נומרולוגית מומחית בעלת ניסיון של למעלה מ-20 שנה, המייעצת בנושאי זוגיות ומשפחה ובנושאים עסקיים, פרסמה את עצמה באתר "סבא בא" וזכתה לפניות. "לדעתי זה אתר נהדר", היא אומרת, "הוא מרכז אנשי מקצוע מגיל מסוים שיש להם כישורים ויכולות ועשו בחייהם המון דברים, וחושף אותם ללקוחות.

 

 

"ישנה תפיסה שהעולם שייך לצעירים ולכן מתעלמים מהיתרונות שיש לאנשים מבוגרים. אני חושבת שכל בר דעת שמנהל עסק, צריך להבין שאלה העובדים הכי מסורים ומוכשרים שיש. מצד אחד יש להם עדיין אנרגיות ורצון לתרום ומצד שני המון ניסיון מקצועי וניסיון חיים".

 

 

לפרטים נוספים הקליקו כאן!

 

 

 

הצטרפו לקהילת הצעות העבודה של מוטק'ה

 

 7 מיזמים שיעזרו לכם לחזור לשוק העבודה

 

איך אפשר לשנות את ענף התעסוקה אחרי גיל הפרישה?

 

 להשתלב בעולם ההייטק אחרי גיל 60

8 טיפים למציאת עבודה בגיל 50 פלוס

די לאפליה הגילנית!

מחברים את הדור הצעיר לתושבים הוותיקים

 

מה עושות נשים שרוצות לעבוד אחרי היציאה לפנסיה?

 

 

 

 

תגובות  1  אהבו 

 הרצון לעבוד בעיר מגוריי הינה מהצד עדין מסתכלים, עד כמה בעיר זו מתוסכלים. הרצון תמיד הוא לעבוד, ולפחות להתפרנס בה בכבוד.   רק המחשבה שחייבים לצאת מהעיר, ומי שמסוגל לנסיעות הרי הוא ה...


 הרצון לעבוד בעיר מגוריי

הינה מהצד עדין מסתכלים,

עד כמה בעיר זו מתוסכלים.

הרצון תמיד הוא לעבוד,

ולפחות להתפרנס בה בכבוד.

 

רק המחשבה שחייבים לצאת מהעיר,

ומי שמסוגל לנסיעות הרי הוא הצעיר.

גם אם אתם בעלי תעודה,

קשה לכם למצוא עבודה.

 

ורק אם תהיה מסודרת הפרנסה,

לא תרצו לחשוב על לפתוח במנוסה.

רק למי שתינתן התשובה,

יחוש שלו אוזן קשובה.

 

וכך יבנו כראוי החיים,

ונחוש איך וכמה הם נאים.

נוכל לשנות בחיים את כל השלבים,

ונישאר אחד לשני קרובים.

 

כך נוכל גם להקים בית ומשפחה,

ונחוש סוף-סוף את השימחה.

לא נהיה יותר מתוסכלים,

ונוכל את העצב להעלים.

 



 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בקריירה שנייה

איך לוודא שיראו את קורות החיים שלכם

למעלה
חזרה