חזרה למגזין אוכל

חורף חם: 3 מתכונים עם טוויסט

מנת חציל עם טחינה שהופכת למרק, שומר שבמקום להיכנס לסלט נאפה בתנור, וסיידר תפוחים שהופך לטארט. 3 מתכונים מפנקים במיוחד
מאת לין לוי 04/01/18
חורף חם: 3 מתכונים עם טוויסט
שומר חורפי אפוי מוגש על גבינת לבנה ביתית, צילום: יח'צ

 

 

הנה הוא סוף סוף הגיע, החורף הקצרצר שאנחנו אוהבים להתרפק עליו. נכון שהמטבח הישראלי הוא מטבח של קיץ, עם המון ירקות ופירות טריים, אך אם מפשפשים בשווקי הבלאדי (כמו ואדי ניסנס שבחיפה) מגלים כי יש בו גם טעמים חורפיים, השמורים ליום סגריר.

 

הימים הקרירים שבאו עלינו לטובה הם סיבה מצוינת להתפנק עם מרק קרמי עשיר, שאפשר בקלות להפוך לארוחת צהריים עם תוספת של ירק אפוי בתנור. לקינוח אנחנו מציעים טארט, פשוט כי הוא הקינוח החורפי המושלם.

 

לפניכם שלושה מתכונים חורפיים עם טוויסט מיוחד: מנת חציל עם טחינה שהופכת למרק, שומר שבמקום להיכנס לסלט נאפה בתנור, וסיידר תפוחים שהופך לטארט:

 

 

המתכון: מרק חצילים עם קציפת טחינה

 

צילום: יונתן בן חיים

 

 

מצרכים (לסיר בינוני):

 

1 בצל לבן קלוף, חצוי ופרוס

1 כרישה, החלק הלבן בלבד, פרוסה דק

3 שיני שום פרוסות

5 ענפי טימין, מפורדים לעלים

1 כוס שעועית לבנה מבושלת

1 כוס יין לבן יבש

3 חצילים שרופים על אש גלויה, ללא הקליפה

2 כפות שמן זית

1.5 ליטר מים

מלח, לפי טעם

 

ההכנה:

 

1. מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הבצל והכרישה. בוזקים מעל מעט מלח ומערבבים היטב. הכרישה והבצל יתחילו להזיע ולהפריש נוזלים.

 

2. מנמיכים את האש וממשיכים לאדות את הבצלים. מערבבים לעיתים קרובות עד שכל הנוזלים מתאדים ונותרים רק בצלים ושמן.

 

3. מוסיפים את השום והטימין ומאדים כ-2 דקות נוספות.

 

4. מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומוסיפים את היין. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומצמצמים את היין עד לשליש מכמותו המקורית.

 

5. מוסיפים את החצילים ואת המים, מגבירים שוב את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.

 

6. טוחנים את המרק היטב בבלנדר. טועמים ומוספים מלח לפי הטעם. מגישים חם עם מעט טחינה מעל.

 

המתכון באדיבות השף מור כהן, מסעדת ״הרברט סמואל ריץ קרלטון״

 

 

המתכון: שומר חורפי אפוי על גבינת לבנה ביתית

 

צילום: יח"צ

 

 

מצרכים (ל-4 מנות):

 

4 שומר חתוכים לרבעים

שמן זית, מלח ופלפל שחור

צ׳ילי גרוס יבש

500 גרם יוגורט בקר (לפחות 5% שומן)

1 בצל סגול

נענע

1 מלפפון

מיץ מחצי לימון

סומק

חצי עגבנייה

 

ההכנה:

 

1. מכסים מסננת דקה עם בד חיתול ומניחים בתוכה את היוגורט, סוגרים את החיתול ומהדקים עם אטב כביסה כך שיופעל הלחץ על היוגורט על מנת שיוציא את הנוזלים שלו.

 

2. מכניסים למקרר ל-3 שעות.

 

3. מחממים תנור ל-220 מעלות.

 

4. מסדרים את רבעי השומר בתפנית אפיה עם נייר אפייה.

 

5. מזלפים למעלה קצת שמן זית, ומפזרים צ׳ילי גרוס ופלפל.

 

6. אופים כ-20 דקות עד שהשומר מתקרמל.

 

7. מעבירים את היוגורט שהוציא את הנוזלים לתוך קערת ערבוב. קוצצים מלפפון (לא מקולף) דק דק ומוסיפים ליוגורט.

 

8. קוצצים את הנענע ומוסיפים ליוגורט.

 

9. מניחים את היוגורט על צלחת ההגשה, מעליו מסדרים את השומר. מזלפים מעל מיץ לימון ומפזרים מלח, פלפל וסומק.

 

10. סוחטים מיץ מחצי עגבנייה ומזלפים אותו (עם הגרעינים) מעל.

 

המתכון באדיבות ארז גולקו ושלומי נבון מ״הבית של ארז״

 

 

המתכון: טארט תפוחים עם חליטת סיידר

 

 צילום: יפית בשבקין

 

 

מצרכים (ל-2 טארטים אישיים):

 

לבצק:

100 גרם חמאה

2 כוסות קמח

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

1/4 כוס מים (לפי הצורך)

 

למלית:

50 גרם חמאה

6 תפוחי עץ גרני-סמיט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1/2 כוס סוכר

5 כפות דבש

250 גרם חליטת סיידר תפוחים

 

ההכנה:

 

בצק:

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק נוח אך לא דביק מדי. את המים מוסיפים רק לפי הצורך.

 

מלית:

1. במחבת גדולה מחממים את החמאה ומפזרים את החליטה על החמאה לפתיחת הטעמים.

 

2. מוסיפים את קוביות התפוחים ומטגנים מעט על אש גבוהה.

 

3. מוסיפים סוכר ודבש, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות לאידוי הנוזלים, מכבים ומצננים.

 

הרכבת הטארט:

 

1. משמנים תבנית של 24 ס"מ, מרדדים את הבצק הקר במערוך ומצמידים לתבנית.

 

2. חותכים את שולי הבצק, מהדקים את שאריות הבצק לכדור ומכניסים להקפאה.

 

3. מפזרים את השקדים הטחונים על תחתית הבצק ויוצקים את מלית התפוחים.

 

4. מוציאים מהמקפיא את כדור הבצק, ובעזרת פומפייה מגררים פירורי בצק מעל הטארט.

 

5. אופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-40 דקות, או עד שהבצק זהוב מאוד.

 

המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית

 

 

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017

 מלך התבלינים: כל מה שטוב בזעפרן

אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט

הזמן הזה בשנה: 3 מתכוני מרקים

מיוחד: עוף ממולא בתפוחים וערמונים

השומר אחי אנוכי: מתכון אניס מפתיע

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

המלוח והמתוק: 2 מתכוני טארט טאטן
מקור הטארט טאטן הוא במטבח הצרפתי ומדובר על אחת העוגות המפורסמות ואהובות בצרפת, שמאוד מתאימה דווקא עכשיו,...
לקריאת הכתבה
נאים הדגים: 5 מתכוני סביצ'ה, טרטר וקרפצ׳יו
הן קלילות, קרירות ומלאות צבע וסטייל. מנות עם דגים טריים הן חגיגה לעיניים, לא כבדות, דיאטטיות להפליא,...
לקריאת הכתבה
כמו באיטליה: כך תכינו פוקאצ'ה וקלצונה בבית
מי לא אוהב בצק? בצק נחשב לאחת המעלות הנפלאות של המטבח האיטלקי. פיצה היא רק אחת ממנות הדגל של המטבח הזה, אבל...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה