חורפית ומנחמת: קדירת בקר

הרעמים, הברקים והשיטפונות באדיבות מערכת ניקוז חסרת אונים מביאים אותנו למסקנה אחת: החורף כבר כאן, והוא מצפה מאיתנו לתת עבודה בכל הנוגע לתבשילים בבישול ארוך, שיעניקו לנו את כל הוויטמינים והערכים התזונתיים, כדי שנעבור את העונה הקרה חזקים ומחוזקים.
מסיבות ידועות, מומלץ להימנע מצריכת בשר מעובד. לעומתו, נתחי בשר לא מעובדים המתאימים לבישול ארוך, כלומר כל מה שהוא סטייקים שנצרבים כמה דקות על הגריל, עושים את העבודה נהדר.
הבשר האדום מכיל כמות נאה מאד של חלבון וברזל. צבעו האדום מעיד על כמויות ההמוגלובין הגדולות שיש בו, ומחסור ממנו בגוף עלול להוביל לאנמיה. בשר הבקר עשיר בחומצות אמינו, אבץ, B12 ועוד – אבל הוא מכיל גם כולסטרול, כך שלמרות שהבשר האדום טעים כל כך, מומלץ לצרוך אותו במתינות.
במיוחד בחורף, כדאי לבחור בתבשילי בשר בבישול ארוך המשביעים מאוד, ועל הדרך – אפשר לזרוק אל תוך הסיר עוד כמה וכמה מרכיבים, שיעשירו את טעם הבשר מצד אחד, ויהפכו את המנה למזינה יותר מצד שני. ויש יתרון נוסף לבישול ארוך: תופעת לוואי נעימה של ריח מעולה, שמתפשט בבית למשך שעות.
המתכון: נזיד בקר חורפי בתפוז וקינמון
צילום: Shuttersctock
המצרכים:
לבשר:
2-3 כפות שמן קוקוס (מי שלא אוהב יכול להחליף בשמן קנולה)
900 גרם בשר בקר מספר 5 (צלי כתף), חתוך לקוביות וספוג ככל האפשר מנוזלים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי
לנזיד:
1 בצל בינוני קצוץ
1 גזר קלוף, מגורר גס
גבעול סלרי אחד ללא עלים, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
גרידה מתפוז שלם
רבע כוס חומץ בלסמי
4 כוסות מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות קינמון טחון
2-3 עלי דפנה
1 כף עלי רוזמרין, קצוצים
1 כף טימין טרי, קצוץ
1 כף עלי מרווה, קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מניחים בכלי גדול המתאים לתבשיל קדירה את שמן הקוקוס, ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבשר ומסדרים בשכבה אחידה בכלי תוך, תוך מקפידים על רווחים ביניהן.
3. מפזרים מעל הבשר מלח ופלפל, והופכים את קוביות הבשר כך שיקבלו גוון חום-זהוב מכל הצדדים. מוציאים את הבשר לצלחת נפרדת (במידה שהכלי אינו גדול מספיק, חלקו את כמות הבשר לשניים והוסיפו שמן).
4. כשכל הבשר מחוץ לכלי, מכניסים פנימה בצל, גזר, סלרי ושום. מטגנים כדקה או עד שמתפשט ריח נעים.
5. מוסיפים פנימה את מיץ התפוזים, ובעזרת כף עץ משחררים מהתחתית את כל הנוזלים שהצטברו. מערבבים קלות, ונהנים מרוטב עשיר המורכב מהבשר ומהירקות שבסיר.
6. מוסיפים את גרידת התפוז, החומץ הבלסמי, המים, המלח, הפלפל, הקינמון ועלי הדפנה. לאחר מכן מחזירים חזרה לכלי את חתיכות הבשר, ומכניסים לתנור למשך שעתיים וחצי, עד שהבשר רך ומתפרק.
7. מוציאם את הכלי ומוסיפים פנימה את עשבי התיבול. מכסים ומחזירים ל-10-15 דקות נוספות בתנור. מוציאים ומגישים מיד על גבי אורז לבן, פסטה או פירה.
אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
עושים שוק: מתכון נפלא ופשוט לשוקי עוף בתנור
10 דרכים טבעיות להילחם בשפעת חורף
לאלתר במטבח: השאריות הופכות למנה נפלאה
צאו מהשוק: מתכון מפנק לשוקי עוף
אש על הגולאש: מתכון נפלא לגולאש הונגרי
תודה על ההודו: מתכון לכדורי הודו מופלאים
מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים
מה אומרים הצבעים שאנחנו אוכלים?
גיל חובב: "לא באתי מבית שמבשלים בו"
שירת העשבים: הכל שאלה של תיבול
עוד במדור האוכל של מוטק'ה
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...