חזרה לבריאות טובה

חיידקים עמידים עוברים דרך הסלולר של הרופא

מחקר חדש שנערך בבית החולים סורוקה בבאר שבע מעלה כי הטלפונים הסלולריים של אנשי הצוות הרפואי הם אחד מגורמי העברת החיידקים העמידים לאנטיביוטיקה מחולה לחולה. מהמחקר עולה כי החיידק נמצא על ידיהם של 41% מצוותי היחידה לטיפול נמרץ!
מערכת מוטק'ה 15/03/07
חיידקים עמידים עוברים דרך הסלולר של הרופא
מחקר חדש, שנערך בבית החולים סורוקה בבאר-שבע, מעלה כי הטלפונים הסלולריים של הצוות הרפואי הם מהעצמים צוברי החיידקים העמידים לאנטיביוטיקה הגדולים ביותר. מתברר, כי חיידקים עמידים - נוסח הקלבסיאלה פנאומוניה שעלה לכותרות בימים האחרונים לאחר שעשרות חולים נפטרו כתוצאה מהידבקות בו - עלולים לעבור מחולה לחולה דרך מכשירי הסלולר של הרופאים והאחיות. הסיבה להידבקות באמצעות מכשירי הסלולר: אנשי הצוות הרפואי, המטפלים בחולים שנדבקו בחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה, אינם מקפידים על נטילת ידיים ועל שימוש בכפפות, ובאמצעות הטלפון מעבירים את החיידק הלאה. המחקר, שנערך על ידי צוות חוקרים בראשות ד"ר אברהם בורר, מנהל היחידה למניעת זיהומים נרכשים בבית החולים, בדק מדגם של 119 אנשי צוות שעבדו במחלקות הפנימיות, הכירורגיות, הילדים וביחידות לטיפול נמרץ, וכן 124 מכשירי סלולר שברשותם.
כחמישית מהחיידקים על ידי הרופאים - עמידים לאנטיביוטיקה
התברר, כי החיידק נמצא על ידיהם של 41% מצוותי היחידות לטיפול נמרץ ועל 27% מהטלפונים של צוותי המחלקות הפנימיות. כחמישית מהחיידקים שנמצאו על הטלפונים ועל ידי הרופאים והאחיות היו עמידים לאנטיביוטיקה. במחקר נבדק במיוחד חיידק האצניטובקטר, אחד הגורמים הרווחים לזיהומים בבתי החולים ולדלקת ריאות קשה, בעיקר בקרב חולים מונשמים ואצל כאלה שיש להם צנתר מרכזי. לדברי בורר, גם כאשר הרופא רוחץ ידיים בין חולה לחולה, המכשיר הסלולרי עלול לגרום שוב ל"התיישבות" של חיידקים עמידים על ידיו. ההמלצה: לכסות את הטלפונים בכיסוי פלסטיק ולחטא אותם לעתים קרובות.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה