חזרה להחיים הטובים

חיים של אהבה ואופטימיות

לרגל 70 שנה לחתונתם של רבקה ויוסף באו במחנה הריכוז פלאשוב, 20 שנה לצאת הסרט "רשימת שינדלר" ו-40 שנה לפטירתו של שינדלר, יערכו בנותיהם של הזוג באו מספר אירועים לזכרם
גלית עדות 10/02/14
חיים של אהבה ואופטימיות

רבקה ויוסף באו

 

כשהצורר הנאצי טבח ביהודים, כשבמחנות הריכוז התבצעו מעשי הזוועה הקשים ביותר שידעה האנושות, כשהייאוש והמוות ניבטו מכל פינה - פרחה אהבתם של יוסף באו ורבקה טננבאום. הם הכירו במחנה הריכוז פלאשוב שבפולין, וכנגד כל הסיכויים הפכו לזוג. כדי לבקר את אהובתו היה באו עוטף את ראשו במטפחת לבנה שהעניקה לו את כרטיס הכניסה לביתן הנשים. לאחר מספר שבועות של פגישות חטופות ביקש באו את ידה של רבקה. מה יש לנו להפסיד, אמר לה, ומי בכלל מבטיח לנו שנהיה בחיים גם מחר.

חתונתם התקיימה בביתן הנשים הגדול, סמוך לדרגשה של אמו. הוא אמר לה, "הרי את מקודשת לי" וענד על אצבעה טבעת כסף שאותה הכין עבורו הצורף המקומי תמורת ארבע מנות לחם. לימים כיכבה חתונתם המיוחדת בסרט "רשימת שינדלר" של הבמאי סטיבן שפילברג. והוא, כשצפה בסרט עם שתי בנותיו, צלילה והדסה, לא הפסיק לצחוק. "זה בכלל לא קרוב למה שהיה שם", אמר בעודו מביט בשחקן רמי הויברגר שגילם את דמותו. "אפילו סדין לא היה לנו לחופה".

לא רבים הכירו את יוסף באו. האמן המוכשר, הגרפיקאי והאנימטור הראשון בארץ, נאלץ לשמור על פרופיל נמוך. הוא, שהיה מזייף תעודות עבור היהודים של גטו קרקוב ולאחר המלחמה זייף סרטיפיקטים עבור הניצולים שביקשו לעלות לישראל בדרך לא לגאלית, הפך לזייפן בשירות המוסד הישראלי. היה מזייף תעודות עבור המרגלים שנשלחו מכאן לארצות אויב, זייף את התעודה של אלי כהן, ולהבדיל אלפי הבדלות, גם את התעודה שבאמצעותה העבירו את אדולף אייכמן למשפטו בישראל.

 

החיים של רבקה ויוסף באו בארץ היו חיים של צחוק ושמחה. צלילה והדסה מתארות בית מלא הומור, שלא הסתירו בו את העבר, אבל ידעו לשלב בו אופטימיות אדירה. רבקה הייתה חולה במשך שנים. ההתעללויות שביצעו בה הנאצים הותירו את חותמם על גופה. היא הלכה לעולמה בגיל 78. חמש שנים אחרי לכתה, נפטר יוסף באו. בן 81 היה במותו.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

בשנים שחלפו מאז שנפטר הפכו צילה והדסה באו את הסטודיו הקטן של אביהן ברחוב ברדצ'יבסקי 9 בתל אביב למוזיאון. על הקיר תלויות כרזות שלו מתוך סרטים, ציורים שלו, הפונטים שהמציא, הספרים שכתב ומקרן סרטי האנימציה שאותו בנה בעצמו. שולחן הכתיבה שניצב בסטודיו הוא השולחן שעליו כתב כנער בגטו קרקוב ואותו מצא לאחר סיום המלחמה באחד משוקי הפשפשים בפולין. את המוזיאון הן מקיימות בקושי, ועל אף תרומות שמקבלות האחיות באו ממוסדות ממשלתיים, הוא נמצא בסכנת סגירה מיידית.

 

אבל הן לא נותנות לכך לעצור אותן ונשארות אופטימיות ומלאות שמחת חיים, ממש כמו הוריהן. השבוע, לרגל 70 שנה לחתונת יוסף ורבקה, 20 שנה לצאת הסרט "רשימת שינדלר" ו-40 שנה לפטירתו של מושיעם, אוסקר שינדלר, הן עורכות מספר אירועים מרגשים.

 

ביום חמישי בשעה 18:00, בסינמטק בתל אביב, תיערך חתונה סמלית של מספר זוגות, יוקרנו סרטים ועבודות של יוסף באו, יופיעו לני רביץ ופרחי ירושלים ואמנים נוספים ותוקרן ברכה מצולמת ששלח הבמאי סטיבן שפילברג במיוחד לרגל האירוע.

 

ביום שישי, בשעה 8:45 תיערך עלייה לקבר בבית העלמין בנחלת יצחק, בנוכחות הרב לאו ושגריר פולין בישראל. בשעה 11:00 ייערך אירוע בבית הראשונים בגבעתיים שבמסגרתו יעלו קטעים מומחזים וישירו שולי נתן וגבי ברלין. כל האירועים פתוחים לקהל הרחב.

 

עוד על תרבות ובידור:

כשהכאב מתערבב בצחוק

קלאסי, ג'ז ומוזיקת עולם

של מי המלחמה הזאת 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

מאבק מוזיקלי ופוליטי: כך תתמודד יובל רפאל בחצי גמר האירוויזיון בבאזל

אוטוטו תעלה יובל רפאל על במת האירוויזיון בבאזל, שוויץ, כחלק מחצי הגמר השני של התחרות. רפאל בת ה-24 מרעננה,...

לקריאת הכתבה
סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?

 

- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"

- "מה?"

- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"

את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...

לקריאת הכתבה
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר

במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה