חלב: ליהנות בלי להשמין
חלב הוא אמנם מקור מצוין לסידן, אך גם לשומן רווי. צריכה נכונה של חלב ומוצריו תאפשר לנו ליהנות מיתרונותיו ולשמור על המשקל
אלונה אזאגי ירון
22/05/12

? חלב ומוצריו מכילים כמות גדולה של חלבון, סידן וויטמיני A, D, E. סידן הוא מינרל חשוב בכל שלב בחיים לחיזוק העצמות והשיניים. סידן נמצא במוצרי חלב בכמות גדולה וגם במזונות מהצומח כמו ירקות ודגנים מלאים, אך הללו מכילים גם סיבים המפריעים לספיגת הסידן. לכן ספיגת סידן יעילה יותר כאשר מקורו ממוצרי חלב. רצוי להשתמש בפשטידות ובמאפים במוצרים עשירים בסידן כגון גבינת ריקוטה המכילה 5% שומן וכ-1000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם.
? מחקרים שונים הראו כי תופעות במערכת הנשימה נצפו רק בקרב אנשים שנמצאו כאלרגים לחלבון חלב. תופעות אלה נפסקו מיידית עם הפסקת צריכת מוצרי החלב.
? חלב, העשיר בסידן, מגן בפני היווצרות אבנים בכליות - הסידן בחלב קושר את האוקסלאטים ומונע מהם להיספג, וכתוצאה מכך פוחת הסיכון להיווצרות אבני סידן אוקסלאט. לכן מומלץ לשלב מוצרי חלב עם מזונות עשירים באוקסלאטים כגון: תרד, ירקות בעלי עלים ירוקים כהים, אגוזים, בוטנים, תותים, בטטות, חצילים, פלפל ירוק.
? שומן רווי מגיע בעיקר מבעלי חיים ומתוצרתם, כלומר בשר, גבינות וביצים. הגוף לא זקוק לשומנים אלה וצריכת יתר שלהם היא הרסנית משתי סיבות: שומן רווי קשה יותר לעיכול ולכן מאוחסן ללא תועלת בתאי השומן. שומן רווי מפריע לגוף להפיק תועלת מהשומן הטוב. רבים לא ערים לעובדה שמוצרי חלב מעל 5% שומן מכילים כמויות גבוהות של שומן רווי, ולכן מומלץ לצרוך גבינות רכות וקשות 5% שומן ולהשתמש בפתיתי גבינה צהובה 9% שומן לאפייה.
? ניתן למזער את הנזק הקלורי של המאפים על ידי בחירה במוצרי חלב דלי שומן - שימוש בקופסת גבינה קשה 5% שומן במאפים ובפשטידות לעומת גבינה 16% שומן לא גורעת בטעם, חוסכת כמויות שומן רווי גדולות וכ-300 קלוריות. שימוש בקופסת גבינה 3% שומן לעומת גבינה 9% שומן תחסוך לנו כ-130 קלוריות.
? העדיפו פרוסת לחם מיוחד או בצק פילו על פני בורקסים ומאפים המבוססים על בצק עלים. מוצרים אלה עשירים גם בשומן רווי וגם בשומן טרנס.
? העדיפו פשטידות ללא שכבת בצק למטה, ואם כבר פשטידות מוקרמות - אז בשמנת מתוקה צמחית 5% שומן או בשמנת מתוקה 10% שומן במקום השמנת להקצפה 32% שומן.
? אפשר להכין ארוחה חלבית שתכלול גם מנת דגים בתנור בתוספת תפוחי אדמה או פשטידת ירקות.
? כדאי להכין קינוח ביתי כגון בלינצ'ס או יוגורט דל שומן עם פירות העונה. אכילת מוצרי חלב מותססים המכילים חיידקים פרוביוטיים, כגון יוגורט BIO, תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
? מומלץ להכין בבית עוגת גבינה המבוססת על גבינות דלות שומן. עוגות גבינה מוכנות קרות או אפויות מבוססות על שמנת ועל גבינות עתירות שומן, ופרוסה אחת מהן מכילה מאות קלוריות.
עוד על דיאטה ושמירה על המשקל:
קלוריות: דברים שחשוב לדעת
שוקולד: לאכול או לא לאכול
ספר חדש: לשקול מחדש 2
אוכלים בחוץ, שומרים על המשקל
בלי דיאטה: כללים לירידה במשקל
דיאטה: לאכול טוב ולשמור על המשקל
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
לקהילת בריאות ואיכות חיים:
לחצו
עוד על דיאטה ושמירה על המשקל:
קלוריות: דברים שחשוב לדעת
שוקולד: לאכול או לא לאכול
ספר חדש: לשקול מחדש 2
אוכלים בחוץ, שומרים על המשקל
בלי דיאטה: כללים לירידה במשקל
דיאטה: לאכול טוב ולשמור על המשקל
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
לקהילת בריאות ואיכות חיים:
לחצו
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות