חזרה למגזין אוכל

חציל וטוב לו: הבראת המנגל

בין הבשרים הצלויים והפיתות האינסופיות, שפרו קצת את יום העצמאות שלכם עם ירקות על הגריל, סלטים טריים ואפילו טופו
מאת עדי כץ 21/04/15
חציל וטוב לו: הבראת המנגל
הלעיטו עצמכם גם בכמה דברים בריאים יחסית. צילום: Shutterstock

 

 

את יום העצמאות כבר אי אפשר לנתק מהמנגל. תקראו לו "גריל", "ברביקיו" או סתם "על האש" ותבצעו בחצר הבית, בפארק או על אי תנועה, הרעיון הוא אחד. גחלים לוחשות, כמויות בלתי אפשריות של בשר, נפנוף נמרץ והרבה עשן. לא פלא שהצמחונים מאושרים מהתחזית הצפויה על גשם ביום העצמאות.

 

 

הקבבים, השיפודים, הנקניקיות והסטייקים מכל הצבעים הפכו, משום כך, למאכלי החג המסורתיים, מלווים בהרבה פיתות מקמח לבן וסלטים מוכנים. בלי לקלקל את השמחה בדיון על נזקי המזונות הללו לבריאות ולמשקל, אפשר לסקור כמה אפשרויות בריאות יותר לחגוג, גם סביב גריל השבט.

 

 

הצילו! יש לי ירקות ליד הבשר! צילום: shutterstock

 

למנגל הבריא יש להצטייד בירקות: קישואים, חצילים, פטריות מכל הגדלים, עגבניות, בצל או בצלצלים, פלפלים אדומים או חריפים וכרובית יצלחו למשימה וגם תפוחי האדמה, בטטות וקלחי תירס, יכולים להשתתף בשמחה. כדי להכין מכל אלה מנות טעימות על המקום, כדאי להצטייד בשמן זית, תבלינים, שום כתוש ולימון לסחיטה.

 

 

בין שיפודי הבשר, או בלעדיהם, אפשר להניח את הירקות על האש בשלמותם (בעיקר במקרה של קלחי התירס) ואפשר לפרוס לפרוסות או לחתוך לקוביות ולשפד. שיפודי ירקות צבעוניים ישמחו כל מנגל, אך כדי שייצלו ולא ייצרבו, יש למרוח את הירקות תחילה בשמן זית או קנולה, אפשר בתיבול של מלח ותבלינים אחרים.

 

הצטרפו לקהילת האוכל מעוררת התיאבון של מוטק'ה

 

 

טעם כמו של הדבר האמיתי – אבל בריא

 

שיפודי חלומי וירקות. הגוף שלכם יודה לכם. צילום: shutterstock

 

אם אתם מחפשים על השיפוד הבריא שלכם גם את הטעם והמרקם של "הדבר האמיתי", שלבו בין הירקות קוביות טופו או סייטן, שהושרו לילה קודם במשרה של רוטב סויה או טריאקי, עם מעט שמן ותוספות טעם כמו צ'ילי, סילאן או חרדל. חוץ מזה, תמיד אפשר פשוט לרכוש המבורגר טבעוני מוכן, או מוצרים אחרים העשויים תחליפי בשר.

 

 

פטריות פורטבלו צלויות, יכולות גם הן לספק מרקם לעיס לשיפוד. משרים אותן לחצי שעה ברוטב טריאקי ושמן זית עם מלח ופלפל. מורידים את הרגל, ואת ראש הפטרייה מניחים על האסכלה (כפי שהיא נקראת בעברית) או חותכים לקוביות ומשפדים.

 

 

את תפוחי האדמה, אפשר להניח ישירות בין הגחלים, לקצת ניחוח של ל"ג בעומר ולאכול מתוך הקליפה המפוחמת, עם מעט שמן זית ומלח. החצילים שנקלו על המנגל ורצוי לבחור ב"בלדי" העסיסיים, יונחו שלמים ויורדו מהאש כשתוכנם רך. בשלב זה אפשר פשוט לבצוע לאורך, להזליף פנימה טחינה גולמית, לימון,שמן זית ותבלינים ולאכול בהנאה.

 

 

הפלפלים האדומים שנקלים גם הם על המנגל בשלמותם, יכולים לשמש להכנת סלט פלפלים מהיר. לאחר ההורדה מהאש, יש להכניס אותם לשקית ניילון לכמה דקות כדי להקל על הסרת הקליפה. לקלף, לחתוך לרצועות ולתבל בשמן זית, מלח ושום קצוץ.  

 

 

העגבניות מצידן, יכולות להפוך למטבוחה מהירה. חוצים אותן, מורחים שמן זית וקולים. מורידים את קליפתן כשהן חמות, מועכים ומתבלים בשמן זית, שום כתוש, מלח, כוסברה קצוצה ופלפלים חריפים קצוצים. את הקישואים, כדאי לחתוך לרצועות ולתבל במעט שמן זית, מיץ לימון ומלח לפני הקלייה וחשוב להוריד אותם מהאש לפני שהם רכים לחלוטין.

 

עוד כמה רעיונות לפיקניק חיובי יותר מבחינה בריאותית

 

תגבורת מהבית: סלטים טעימים

 

 

בנוסף למה שנקלה או נצלה בשטח, כדאי תמיד להביא למנגל הבריא גם תגבורת מוכנה מהבית, בדמות כמה סלטים ביתיים טובים. להלן שתי הצעות:

 

 

סלט שורשים חמוץ-מתוק

 

שדרגו בסלט שורשים ביתי. צילום: shutterstock

 

המרכיבים:

לפת

צנון

קולורבי

3 גזרים

בצל ירוק או עירית

שורש ג'ינג'ר טרי

 

לרוטב:

רוטב סויה (הכמויות לפי הטעם)

רוטב צ'ילי מתוק

מירין

שמן שומשום

סילאן תמרים

רכז רימונים

מלח ופלפל

 

ההכנה:

 

1. מקלפים את ירקות השורש וחותכים לגפרורים במעבד מזון ואת הבצל או העירית קוצצים ומכניסים לקערה.

2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה אחרת ומוזגים לסלט ומגרדים מלמעלה את שורש הג'ינג'ר.

 

 

סלט חצילים בטחינה

 

למה לקנות אם אפשר לנצל את הגריל להכין בבית? חצילים בטחינה. צילום: shutterstock

 

המרכיבים:

 

2 חצילים גדולים (רצוי בלדי)

מיץ מלימון שלם

3 שיני שום

שמן קנולה

טחינה גולמית

שמן זית

מלח ופלפל

 

ההכנה:

 

1. קולים את החצילים עד שהם מתרככים.

 

2. חוצים לאורך ומוציאים את התוכן בכף עץ. מכניסים למסננת פלסטיק ונותנים לבשר החציל להגיר נוזלים.

 

3. מועכים את בשר החציל ומוסיפים את מיץ הלימון, שיני השום המעוכות וכמה כפות שמן קנולה.

 

4. מוהלים טחינה גולמית במים ביחס שווה, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ושום לפי הטעם ומערבבים עם החצילים.

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

מחפשים עוד רעיונות? בואו לקרוא על מאכלים נוספים

 

  

 

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

שולפים קוצים: הכל על הסברס (ומתכון נפלא)
כישראלים אנחנו נוהגים לחשוב שצמח הצבר הוא ישראלי, וכשאנחנו אוכלים סברס אנחנו מרגישים הכי ישראלים. אבל...
לקריאת הכתבה
שקשקו את זה: 5 מתכוני שייקים בריאים
שייק הוא לא סתם עוד משקה. אם מכינים אותו נכון, שייק יכול לתת בוסט מרוכז של בריאות לגוף. אם עושים אותו סמיך...
לקריאת הכתבה
מתכונים מרעננים עם פירות קיץ
עם החום הלוהט של הקיץ מגיעים גם פירות העונה, והם מגוונים משאר ימות השנה: אננס, אבטיח, מלון, מנגו, שזיפים,...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה